dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

Geen budget voor de vakantie

By Posted on

Je zou denken dat je vanwege de corona crisis en de impact op de zomervakanties geld over hebt om je alvast te oriënteren op een mooie wintersportvakantie. Dit voorjaar en deze zomer waren de mogelijkheden voor een zorgeloze vakantie niet zo groot en net als veel mensen, heb je een vakantie in Hintergarten achter de rug. Toch staat je banksaldo er magertjes bij. Je vraagt je af hoe dat nou mogelijk is. Je hebt immers veel minder geld uitgegeven aan je vakantie? Of is dat toch niet zo. Die mobiele airco was toch echt wel noodzakelijk om het nog een beetje uit te houden. Jij profiteert van de verkoeling, maar je energieleverancier profiteert van jouw energieverbruik. Dat verbruik zie je elke maand terug in je energierekening.

Hoe kun je minder energie verbruiken?

Een airco verbruikt energie, dat is geen verrassing. Door de airco niet optimaal te gebruiken, verbruik je al snel meer energie dan nodig is. Als je een mobiele airco gebruikt, zorg er dan voor dat de afvoerslang netjes naar buiten kan. Het is niet verstandig om de slang door een open raam te hangen. Dan komt de warme lucht sneller binnen dan dat de airco kan koelen. Resultaat is dat de airco continu op vol vermogen, en dus vol verbruik, staat te draaien. Zorg voor een goed afgesloten doorvoer en houd deuren en ramen gesloten. Nu kan de airco de lucht goed koelen en zal hij niet continu op vol vermogen hoeven te draaien. Vergeet ook de koelkast niet. Zeker als het buiten warm is, moet de koelkast harder werken om de temperatuur in de koelkast laag genoeg te houden. Als er ijsvorming in de koelkast optreedt, dan werkt dit als een soort isolatie waardoor de koelkast nog harder moet werken om de inhoud te kunnen koelen. Je hoort dit aan het extra geluid dat de koelkast maakt. Zorg ervoor dat je de koelkast één keer per maand ijsvrij maakt door hem te ontdooien. Als je na het ontdooien de koelkast weer aanzet, hoor je meteen dat de motor een stuk minder geluid maakt. De koelkast verbruikt minder energie en dat zie je weer terug op je energierekening.

Vergelijk gemakkelijk energieleveranciers

Overstappen energie is de snelste manier om te besparen op je energierekening. Je vindt de voordeligste aanbieding voor jouw situatie binnen enkele minuten. Je hoeft alleen je gegevens in te vullen en vervolgens komt hier de voordeligste energieleverancier uit. Met energie vergelijken kun je tot wel 450 euro besparen op jaarbasis. Zo houd je direct geld over voor je wintersport vakantie!

0