dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

De belangrijkste bezienswaardigheden van Bolivia

By Posted on

Bezienswaardigheden van Bolivia

Menig backpacker denkt bij het afreizen naar Zuid-Amerika, gaat dat wel? Is dat wel veilig? Het gebied staat bekend als het corrupste en crimineelste gebied wat de wereld heeft. Er zit een kern van waarheid in. In Nederland kun je overal lopen, in Zuid-Amerika niet. Maar als je jezelf door die enkele gebieden laat tegenhouden, dan loop je de belangrijkste bezienswaardigheden van Bolivia mis. Daarom speciaal voor de mensen die niet durven af te reizen deze blog. Je kunt de mooiste bezienswaardigheden van Bolivia niet zien, maar wel over de bezienswaardigheden van Bolivia lezen.

Natuurparken

Laguna Colorada
Laguna Hedionda

Typerend voor een land onder evenaar is de natuurschoon. Denk niet, ik heb het oerwoud al wel eens gezien, dat soort Bolivia bezienswaardigheden sla ik over, want aldaar zijn vele unieke natuurparken waarbij onze Hoge Veluwe in het niet valt. Deze blog is tekort om alle parken op te sommen, daarom slechts een kleine greep. Bij de meren is Laguna Colorada, Lake Titicaca, Laguna Hedionda, en Laguna Canapa één van de mooiste bezienswaardigheden van Bolivia.

Valley of the Moon

Andere echt Bolivia bezienswaardigheden zijn de parken. Parque de la Familia, Valley of the Moon, Simon Bolivar Park, en het Parque del Monticulo is slechts een kleine greep van hoeveel natuurparken er zijn. Bij bezienswaardigheden Bolivia is trouwens de natuur niet te vermijden, het land heeft iets van tegen de tachtig parken, je kijkt daar je ogen uit.

Geschiedenis

Bij het bezoeken bezichtigen van een land is het geschiedkundige en monumentale niet mis te lopen. Iedere lokale VVV stuurt de toerist naar een eeuwenoud object. Nu hebben veel landen een voorsprong op Nederland. In de tijd dat Nederland nog grotendeels onder water stond hadden de Grieken allang een tempel en de Egyptenaren een pyramide gebouwd. Echter, zulke geschiedkundige objecten vallen in het niet bij de inwoners van Bolivia. Om een idee te geven, de beschaving van Egypte, dus de tijd dat de pyramide werd gebouwd is zo’n 6000 jaar geleden, 15.000 jaar geleden waren er al indianen in Bolivia. Bij de belangrijkste bezienswaardigheden van Bolivia zit dan ook veel historie. De ruïnes die je als de bezienswaardigheden van Bolivia aantreft, dat zijn er veel, en over vele eeuwen. Dit maakt het moeilijk om te onthouden hoe oud iets daadwerkelijk is. In het land zijn vele ruïnes, maar in de lijst bij de bezienswaardigheden Bolivia mag Tiwanaku niet ontbreken. Het wordt omschreven als een pre-inca ruïne. Hoe oud het is, daarover is geen idee, maar ga er maar vanuit dat vele duizenden jaren later Drenthe pas de hunebedden kreeg.

Steden

Bij de lijst van de belangrijkste bezienswaardigheden van Bolivia staat nog een zoutvlakte, en toch gaat deze blog door naar de steden. De reden is omdat er in La Paz meer te zien en te beleven is dan kijken naar een inmens groot opgedroogd meer. Echter smaken verschillen, misschien slaat menig backpacker juist de stad La Paz over vanwege de lage luchtdruk met een minimaal zuurstofgehalte, en gaat daarom juist wel naar de zoutvlakte van Uyuni. Het kan zijn dat je in La Paz duizelig van de ijle lucht wordt, en dat je dan een ‘Mate de Coca’ moet drinken of zelfs op cocabladeren moet kauwen. Mocht cocabladeren dan je interesse krijgen, in La Paz is een uniek museum over dit lokale natuurproduct. Mocht je interesse niet naar musea gaan, bekijk dan La Paz vanuit één van de kabelbanen. Je verkrijgt een ongelooflijk indrukwekkend beeld van de stad.

Mocht je het nog hoger willen zoeken, op iets meer dan vier kilometer hoogte is de stad Potosi, en dat is de hoogste stad ter wereld. Die stad heeft veel welvaart te danken gehad aan de zilvermijnen die je kan bezoeken. Als je het durft, en dan moet je echt tegen krappe ruimtes kunnen, mag je de gangen inkruipen. Daarna zitten je kleren onder het stof, maar je hebt het wel gezien. Mocht je de steden op hoogte niet liggen, of je wilt er van uitblazen, één van de bezienswaardigheden van Bolivia is Santa Cruz. In Santa Cruz zie je wat van de mooiste bezienswaardigheden van Bolivia en dat is de kathedraal en de dierentuin met toekans. Frappant detail is dat Santa Cruz ‘jong’ is vergeleken met de rest van het land. De reden is omdat de stad is gebouwd ten tijde van de koloniën. Bolivia is een kolonie van Spanje geweest, en toen is de stad Santa Cruz gesticht.

De mooiste bezienswaardigheden van Bolivia zijn zeker de moeite waard

Ondanks het intro, dat veel backpackers zich weerhouden omdat Zuid-Amerika de naam heeft van veel criminaliteit en corruptie en dat het heel wat uren vliegen is om daar te komen, zijn de bezienswaardigheden van Bolivia de moeite waard om de reis te maken. Een blog zoals dit is veel tekort om al de mooiste bezienswaardigheden van Bolivia te omschrijven. Enerzijds is het een rijk land met een geschiedenis en natuurschoon, anderzijds is het zo’n arm land dat verblijven, eten en drinken daar naar onze normen niets kost. Op internet zijn de meningen dan ook enorm verdeeld of dat het een geschikt vakantieland is. Echter, jij weet nu dat met al die bezienswaardigheden van Bolivia het een zeer geschikt land is om het als toerist te bezoeken. Zelfs al de mooiste bezienswaardigheden van Bolivia passen niet in deze blog, het is zomaar een kleine greep. Sterker nog, de lijst met de belangrijkste bezienswaardigheden van Bolivia staan er niet allemaal in. Het advies is dan ook om er zelf te gaan kijken.

0