dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

Wat te doen in Bogota en omgeving?

By Posted on

Bezoek Colombia, begin bij de hoofdstad

Ga jij binnenkort op vakantie naar het exotische Colombia? Begin dan eerst in de hoofdstad om zo alvast goed in de Colombiaanse sferen te komen. Bogotá is een bruisende en dynamische stad waar veel te zien en te beleven is. Aan bezienswaardigheden Bogota geen gebrek. Je start je vakantie het beste in Bogotá en wij zullen je exact vertellen waarom. De stad is een perfecte combinatie van prachtige idyllische stranden, historische bezienswaardigheden, fijne uitgaansgebieden en overheerlijk eten. Volg de onderstaande bezienswaardigheden Bogota en je zult de juiste toon voor je reis zetten:

Top 7 bezienswaardigheden Bogota

1. Wandel door La Candelaria

Bezienswaardigheden in Bogota zijn er in overvloed. Maar laten we direct met de aller boeiendste beginnen en de meest budgetvriendelijke: Maak een wandeling door de La Candeleria. Dit is vaak ook eerste wat toeristen in Bogotá doen, omdat La Candelaria het historische centrum van de stad is. De straten en steegjes zijn zeer kleurrijk waardoor je instant in een vrolijke stemming zult komen. De huizen zijn allemaal in bijzondere kleuren geverfd. Van knal geel tot fel oranje en van blauw tot groen, het is een kleurrijke en vrolijke bedoeling en de perfecte locatie voor al jouw vakantie foto’s.
Volg de geplaveide straten langs kleurrijke Spaanse koloniale gebouwen en universiteitszalen, bekijk de straatkunst en bezoek enkele kathedralen.
Drink een drankje in één van de vele bars in de omgeving terwijl je geniet van de muziek van de straat muziekanten.

2. Het goudmuseum

Als je aan bezienswaardigheden Bogota denkt, denk je misschien niet direct aan een museum bezoek. En dat moeten we veranderen! Van alle bezienswaardigheden in Bogota is dit museum misschien stiekem wel de meest leuke! Bogotá’s Museo del Oro is het meest populaire (en mogelijk het meest interessante) museum in de stad, en het huisvest meer dan 30.000 stukken goud.
Er zijn drie verdiepingen vol met artefacten die zijn verzameld uit pre-Spaanse culturen in Colombia, elk met een ander thema.
Leer hoe deze mensen de metalen ontdekten, ontgonnen en vervolgens bewerkt, sieraden, maskers, kommen, offergaven en harnassen maakten.
Ontdek de symboliek en spirituele aspecten van het dagelijkse gebruik van goud.

3. Zipaquira Salt Cathedral

Je kunt vanuit Bogotá ook vele daytrips plannen. Er zijn veel bezienswaardigheden in Bogota maar er is ook genoeg in de omgeving te doen. Eén van deze trips gaat naar de Zipaquira Salt Cathedral. (Zoutkathedraal). Deze kathedraal ligt op ongeveer een uur afstand van Bogotá in de kleine stad Zipaquira. Deze hele kathedraal is diep in de grond gegraven in een zoutmijn en bevat nissen voor aanbidding en prachtig verlichte kruisen.
Een kleine tip: Bezoek de kathedraal vroeg, zo vroeg mogelijk. Het is een hele populaire bezienswaardigheid en vanaf 10 uur ’s ochtends zal het er heel druk zijn. De Zoutkathedraal is zo ontzettend indrukwekkend dat deze absoluut niet mag ontbreken op jouw bezienswaardigheden in de buurt van Bogota lijstje!

4. Het Botero-museum

Colombia’s meest beroemde kunstenaar, Fernando Botero, kwam uit Medellín en schilderde portretten, beroemde mensen, dieren en vruchten. Hij schilderde deze mensen en voorwerpen altijd een beetje mollig. Dat is zijn trademark geworden en veel van zijn werken zijn te bewonderen in het Botero Museum in Bogotá
Gelegen in een prachtig, gerenoveerd koloniaal huis met een binnenplaats, is de toegang tot deze internationaal belangrijke kunstcollectie gratis.
Het museum huisvest ook verschillende kunstwerken van andere beroemde schilders zoals Picasso, Monet en Renoir.

5. Ontdek Bogotá per fiets

We zijn in Nederland een echt fietsvolk, maar de Colombianen kunnen er ook wat van. Fietsen is er de laatste jaren steeds populairder geworden en zo zijn er allemaal small business ontstaan van enthousiaste locals die graag hun stad willen laten zien aan toeristen die de stad op een nieuwe manier willen ontdekken.
Door middel van een fietstocht kun je in een gehele dag, onder begeleiding van een ervaren gids, veel verschillende straten ontdekken die je anders misschien helemaal niet zal zien. Van fruitmarkten tot tejo-spellen en van de Plaza de Tores tot verschillende musea, tijdens een fietstocht zul je het allemaal zien! Een gemiddelde fietstocht duurt tussen de 4-6 uur. Maar geen zorgen, je zult veel stops maken waardoor de tijd voor bij zal vliegen! Tijdens de fietstocht zul je veel bezienswaardigheden van Bogota van je lijstje af kunnen strepen!

6. Maak een dagtrip naar Villa de Leyva

Bezienswaardigheden in de buurt van Bogota zijn er veel. Het is te adviseren om in ieder geval een dagtrip naar Villa de Leyva te plannen. Bij bezienswaardigheden in de buurt van Bogota denk je misschien niet direct aan wijngaarden, maar daar straks meer over!
Verlaat de drukke stad en ervaar één van de mooiste kleine koloniale steden in Colombia.
Dit dorp heeft een indrukwekkend centraal plein, geplaveide straten en zeer goed bewaard gebleven Spaanse architectuur.
Terwijl je hier bent, bekijk enkele unieke attracties zoals Casa Terracotta, een volledig functionerend huis gemaakt van klei – volgens velen is dit het grootste stuk aardewerk ter wereld. Er is ook een museum van fossielen en zelfs een wijngaard waar je ook een heerlijke wijnproeverij kunt doen om zo nieuwe lokale wijnen te ontdekken.

7. Plaza de Mercado de Paloquemao

De Paloquemao-markt in Bogotá is één van de populairste marktjes van de stad. Het is een authentieke markt waar je in contact kunt komen met locals en de producten die zij verkopen. 90% van de producten zijn door de marktlieden zelf gemaakt of gekweekt waardoor de marktervaring nog authentieker zal aanvoelen en je direct bij elke aankoop de lokale economie zult steunen. Deze markt is voornamelijk bedoeld voor het verkopen van voedsel zoals verse groente, fruit, verse sapjes, zeevruchten, kruiden en vlees. Er zijn ook enkele kraampjes die souveniertjes verkopen. Gezien de markt voornamelijk gericht is op de mensen die in Bogotá zelf wonen zul je er wel wat souveniertjes kunnen scoren maar dat moet niet de hoofdreden zijn voor waarom je deze markt bezoekt.

Met deze inspirerende lijst van bezienswaardigheden van Bogota zul jij je reis goed starten! Probeer tijdens je reis naar en door Colombia veel verschillende activiteiten met elkaar af te wisselen. Wanneer je in de hoofdstad bent kun je veel bezienswaardigheden van Bogota met elkaar afwisselen zodat je elke dag weer een nieuwe activiteit kunt ondernemen. Bezoek je op dag één veel musea, maak dan de dag er na juist een fietstocht.

0