dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

Op reis naar Nepal? Wat zijn dé highlights?

Nepal is een land waar eigenlijk iedereen een keer in zijn leven naar toe zou moeten reizen. Nepal is een van de mooiste en fascinerende landen ter wereld. Het land dat tussen India en Tibet zit, is namelijk nooit een kolonie geweest, wat apart is voor een land in Azië. Daardoor heeft Nepal zijn eeuwenoude cultuur historie en unieke tradities weten te behouden. De inwoners zijn enorm gastvrij en ontzettend vriendelijk, ze verwelkomen toeristen met open armen en er is altijd wel een bordje met eten voor gasten of een homestay (logeren bij een Nepalese familie). Nepal is een land waar veel toeristen voor terugkomen. Je raakt gewoon niet uitgekeken op een land dat zoveel te bieden heeft en zo bijzonder is! Nepal bezienswaardigheden zijn dan ook eindeloos. Een overzicht van de highlights van Nepal.

Nepal heeft een overweldigende natuurklimaat

Een van de meest bijzondere bezienswaardigheden van Nepal is dat er meerdere soorten klimaatverschillen zijn. Geen enkel ander land dan Nepal heeft zoveel klimaatverschillen. In de hooggebergtes ligt de temperatuur altijd onder de nul graden. Ga je naar lager gebied dan kom je in het subarctisch klimaat en helemaal aan de grond zijn er verschillende landklimaten, waar het tropisch klimaat er een van is. Stevige regenbuien aan de ene kant van de berg en hevige sneeuwval aan de andere kant, is in Nepal heel gewoon. In de ochtend kan het bloedheet zijn en in de middag kun je in een sneeuwstorm terechtkomen. Het is een prachtig natuurverschijnsel en waanzinnig om een keer in je leven zoveel temperatuurverschillen en klimaten mee te mogen maken.

Ontdek de mooiste Nepal bezienswaardigheden van Nepal in de natuur

De reis naar Nepal is al een bijzondere gebeurtenis. Het eerste wat je ziet als je voeten de bodem raken is het spectaculaire unieke landschap. Door de klimaatzones met hoogteverschillen geeft dat de natuur van Nepal een betoverende aanblik. Nepal heeft de beroemdste berg ter wereld in het Himalaya gebergte, de Mount Everest. Deze reusachtige berg kun je niet missen tijdens je reis, je kunt zelfs een poging wagen om de 8.848 hoge berg te beklimmen (alleen voor ervaren klimmers en mensen met een flink pak geld). Weinig mensen hebben de top bereikt, zou het jou lukken? De beste reistijd om te hiken zijn de maanden maart tot mei en van oktober tot december. Voor toeristen is het Sagarmatha Nationaal Park goed te bewandelen. Het park ligt naast de Mount Everest en is net als de berg ongekend magisch. Gletsjers, diepe valleien en een indrukwekkend landschap, waar sneeuwluipaarden en andere zeldzame dieren en planten in voorkomen. Het park wordt bewoond door de vriendelijke sherpa’s, die door hun diepe geloof alles wat leeft respecteren. Het park is door Unesco in 1979 op de werelderfgoedlijst gezet.

Trekkingstocht door Nepal

Wil je een keer een echte trekking meemaken? Het hoort bij de highlights van Nepal en is een echt hoogtepunt om ooit eens mee te maken. Er zijn verschillende trekkingsmogelijkheden, zoals door de bergen die weken of dagen kunnen duren of korte dagwandelingen. Met een ervaren reisgids beleef en ervaar je veel belangrijke bezienswaardigheden van Nepal door je tochten. Tijdens je trekkingstocht kan het zomaar gebeuren dat je voor een klein bedrag mag logeren bij een Nepalees gezin. Je leert de tradities en gewoontes, eet gezamenlijk met ze mee van het heerlijke eten zoals: Tarkari (gebakken groente), Dal Bhat (linzenpap) met rijst of een van de andere vele gerechten. Nepalezen drinken heel veel thee en raksi (tarwe met water). Een Nepalees gerstbiertje, noemen ze chang.

Cultuurhistorie van Nepal

Dat de Nepal bezienswaardigheden nog uit veel meer bestaat dan bergen en natuurschoon is te zien als je reist naar de hoofdstad Kathmandu. De stad is erg druk en kleurrijk. Trek verder het binnenland van Kathmandu in, waar je alles vindt wat je zoekt. De stad heeft een rijke cultuurhistorie en dat is te zien aan de oude tempels, Boeddhistische kloosters, tempels van de Hindoeïsten, en de koninklijke oude steden Bhaktapur en Patan. De traditionele dorpen verder in Kathmandu en de goedlachse inwoners maken het voor toeristen een echt feestje om te komen. Zo wordt je begroet met kleurrijke bloemen en worden het lekkerste eten en drinken aangeboden. Muziek op straat is daar heel gewoon, je voelt je zo welkom dat je vanzelf van de Nepalezen gaat houden.

De highlights van Nepal en ontdek welke bezienswaardigheid van Nepal bij jou past.

  • Raften in Kathmandu
  • Mountainbiken en bungee jumpen in Thamel
  • Ballonvaren in Pokhara
  • Riksja excursies
  • Wildlife Parken

Er zijn nog veel meer Nepal bezienswaardigheden, die absoluut de moeite waard zijn om te zien.

Voor op reis naar Nepal: tips en weetjes

– Wil je toch een berg beklimmen, maar heb je geen ervaring, maar wel een topconditie? Boek een verzorgde budget klim tour bij de Mount Everest Base Camp.
– Bergbeklimmen lijkt zo makkelijk, maar vergis je niet in hoogteziektes, sneeuwstormen, de harde ijzige wind en kou.
– Naast het Sagharmata Nationaal Park staan ook de Kathmandu vallei (1979), de Royal Chitwan National Park ( waar de Bengaalse Tijger en de Indische neushoorn leven) en de stad Lumbini (geboorteplaats van Gautama Boeddha) op de werelderfgoedlijst van Unesco.
– Met een reis naar Nepal steun je de Nepalezen bewust of onbewust. De inwoners hebben de laatste jaren flink wat voor hun kiezen gehad. In 2015 werd het land getroffen door de welbekende verwoestende aardbeving die grote schade aanrichtte. Reizigers kunnen helpen door geld te besteden, maar kunnen ook nog steeds een donatie doen. Het land heeft alle steun van toeristen daarom hard nodig.
– Nepal is met recht een bijzonder land wat alles heeft wat avonturiers en gewone toeristen zoeken in een droomvakantie.

0