dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

Waar moet je aan denken als je naar Thailand op vakantie gaat?

Thailand is al tientallen jaren een populaire vakantiebestemming onder Nederlanders. Veel van hen beseffen echter niet dat Thailand letterlijk zo’n beetje aan de andere kant van de wereld ligt en dat het cultuur verschil erg groot is. Het kan dan ook zijn dat je bij een bezoek een behoorlijke culture shock krijgt. Verstandig is het dan ook om je in te lezen over de gebruiken, het klimaat, etc. Al die info vind je hieronder, lees dan ook snel verder als je interesse hebt in Thailand.

vakantie Thailand

Op veel plekken in Thailand wordt een klein beetje Engels gesproken, waardoor je gemakkelijk een tourtje of een bord eten kunt bestellen. De Thai, net zoals bijna iedereen ter wereld, waardeert het echter wel als je je best doet om wat Thais te proberen te praten. Met een glimlach en een hallo in het Thais, Sawadee krap/kha, kom je al een heel eind!

Op veel plekken in Thailand kun je erg goedkoop overnachten

Als je het vergelijkt met de hotels in Nederland zijn deze in Thailand vaak heel erg goedkoop. Voor € 20 lig je bijvoorbeeld in een hele nette tweepersoonskamer met eigen badkamer, warme douche, wifi, groot bed en airco. Het kan nog goedkoper en ook een stuk duurder. Kijk daarom eerst altijd goed rond voor je iets vastlegt, het kan je aan het eind van de vakantie een hoop geld schelen.

Ja ja, er zijn regels omtrent de omgang met monniken in Thailand

Een van de eerste dingen die je opvalt in Thailand is dat je erg veel monniken op straat ziet. Let echter op, want je mag een Thaise monnik niet aanraken, en dan vooral vrouwen niet. Wanneer een vrouw een monnik aanraakt, is hij verplicht om een ingewikkelde reinigingsceremonie te ondergaan. Ga daarom als vrouw zijnde nooit pal naast een monnik zitten. En als je iets wil overhandigen aan een monnik, doe dat dan via een man of leg het ergens neer. Soms zijn er regels die je gewoon moet accepteren, ook als geëmancipeerde Nederlandse vrouw.

hier moet je aan denken als je naar Thailand op vakantie gaat

De Thaise valuta heet de baht. Check voordat je op reis gaat naar Thailand altijd even de actuele wisselkoers. Op dit moment is 1 euro, 38.65 baht waard. Als je slim bent, neem je euro’s mee vanuit Nederland die je op de luchthaven van Bangkok omwisselt voor Thaise Baht, want dat kan een hoop geld schelen.

Een fooi geven in Thailand

Wat betreft fooien heeft elk land zo zijn eigen gebruiken. Zo zijn ze in Amerika eigenlijk onderdeel van het (lage) salaris. In Thailand is het echter niet gebruikelijk om fooi te geven. Bij restaurants laat je eventueel het wisselgeld achter, tot maximaal 20 baht. Bij streetfood stalletjes en winkels betaal je gewoon de prijs en hoef je geen fooi te geven.

Waar moet je aan denken als je naar Thailand op vakantie gaat

Streetfood in Thailand is ontzettend goed


Over streetfood gesproken: in Thailand vind je het beste eten gewoon op straat. Voor een prikkie kun je op iedere straathoek eten als een koning. Meestal hebben de tentjes waar veel locals zitten het lekkerste eten. Aanraders zijn pad thai, banana pancake en tom yam. Voor een gerecht betaal je zo’n 40 baht, wat neerkomt op één euro.

Vervoer in Bangkok

Het vervoer in Thailand is prima geregeld, maar met name in Bangkok is dit geen probleem. Taxi’s zijn ontzettend goedkoop. Je houdt een taxi aan door met je hand te wapperen, van boven naar beneden. Vervolgens vraag je of de chauffeur op de meter wilt rijden. Stap alleen in als hij daadwerkelijk op de meter rijdt. Dit is veilig en goedkoop. Voor tuktuk ritjes moet je wel onderhandelen… maar dat is ook weer de schoonheid van een verre vakantie.

thailand vakantie
0