dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

Top 10 reisfilms: The Beach met Leonardo DiCaprio

Wie een geestdriftig liefhebber is van films over reizen moet zeker ‘The Beach’ op zijn verlanglijstje hebben staan in de top 10 mooiste reisfilms aller tijden. De film, die dateert uit 2000 met Leonardo DiCaprio in de hoofdrol, heeft een meeslepend scenario waarbij drama, avontuur en romantiek als een verhaallijn in elkaar vloeien.

Leonardo DiCaprio in een hoofdrol aan de zijde van Virgenie Ledoyen

Zoveel hoofdrollen in films over reizen heeft Leonardo DiCaprio (Richard) niet gespeeld. Aan zijn zijde eisen Virgenie Ledoyen (Francoise) en Guillaume Canet (Etienne) de andere hoofdrollen op. Pikant detail: voor de dames is er goed nieuws bij het zien van de film ‘The Beach’. De jonge DiCaprio dartelt voortdurend op het doek met een ontbloot bovenlichaam op het strand en zwemt vaak in het kristalheldere water van het eiland Ko Samui.

10 mooiste reisfilms

Een over zijn oren verliefde Leonardo Di Caprio

Dat ‘The Beach’ tot één van de beste reisfilms behoort uit de geschiedenis heeft alles te maken met het bounty-achtige strand van het eiland dat meteen een vakantiegevoel opwekt. Richard, een jonge Amerikaan op zoek naar avontuur in de Thaise hoofdstad Bangkok, verblijft in een saai reizigershotel in Khao Dan Road waar hij een jong Frans stel ontmoet. Francoise en Etienne. Hij voelt zich meteen aangetrokken tot Francoise. Hij ontmoet ook de excentrieke Daffy die hem vertelt over een ongerept, onbewoond en beperkt eiland in de Golf van Thailand met een prachtig strand en lagune. Daffy legt aan Richard nog uitvoerig uit dat hij en andere reizigers zich daar in het geheim vestigden voor dat hij zelfmoord pleegde. Als testament laat hij enkel een kaart van het eiland achter. Richard overtuigt Francoise en Etienne om hem naar het eiland te vergezellen.

Een rollercoaster van gebeurtenissen

De tocht naar het eiland is een opeenstapeling van gebeurtenissen die alle verbeelding tart. Niet alleen wordt Richard hopeloos verliefd op Francoise. Seks op het strand mag je wel letterlijk nemen. Maar daar blijft het niet bij. Zij ontmoeten ook toevallig twee Amerikaanse voorbijgangers die een heel andere missie voor ogen hebben. Geruchten doen immers de ronde dat het eiland over een hele grote cannabisplantage beschikt. Het vervolg van ‘The Beach’, één van de beste reisfilms ooit, kan je best zelf ontdekken…

0