dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

Tips voor het vinden van de beste parkeerplaats bij het vliegveld

Wanneer je een vliegreis in het verschiet hebt binnen Europa, kun je vertrekken vanaf verschillende luchthavens. De bestemming, afstand en luchthavenmaatschappij samen bepalen welke luchthavens je kunt kiezen. Voor de Nederlandse en Vlaamse vliegreiziger zijn er al snel meerdere luchthavens relevant zoals bijvoorbeeld Schiphol, Düsseldorf en Brussel voor verre reizen. Daarnaast heb je de lokale luchthavens zoals Rotterdam, Eindhoven, Weeze en Charleroi voor de meeste korte afstandsvluchten.

Wanneer je per auto het vliegveld wilt bereiken, heb je vaker de vraag: waar kan ik het beste parkeren en ben ik niet te veel geld kwijt? Het antwoord op deze vraag is voor iedere situatie anders, we kunnen je echter wel enkele goede tips geven zodat je zelf de beste optie eenvoudig kunt kiezen.

Parkeervormen

Ten eerste is het handig om te weten welke vormen van parkeren bij luchthavens er bestaan waaruit je kunt kiezen. Je wilt tenslotte bij het vinden van de meest geschikte parkeerplaats voor de beste prijs wel appels met appels kunnen vergelijken.

Valet parking

Je hebt er vast wel eens van gehoord, je rijdt direct naar de vertrekhal van de luchthaven alwaar een chauffeur klaarstaat om je auto over te nemen. Deze parkeervorm wordt valet parkeren, of internationaal ‘meet and greet parking’ genoemd. Deze parkeervorm is uitsluitend te gebruiken bij een reservatie die je vooraf maakt. Er zal werknemer van de gekozen parkeerlocatie u opwachten bij de terminal om uw auto voor u te parkeren. Hiermee bespaar je veel tijd en hoef je nauwelijks te lopen. 

Shuttle parkeren

Een alternatief voor parkeren op de luchthaven zijn de externe parkeeraanbieders rondom een luchthaven. Doordat deze parkeerplaatsen doorgaans verder gelegen zijn wordt je middels een shuttlebus naar de luchthaven gebracht. Let hierbij op of deze bus rijdt op reservering of op een vast schema. Dit heeft namelijk effect op de tijd dat je klaar moet staan op de parkeerplaats.

Op loopafstand

Tenslotte heb je de parkeergelegenheden die zeer dichtbij de luchthaven zijn en je te voet naar de terminal kunt lopen. Je bent bij deze parkeervorm van niemand afhankelijk, echter betaal je vaak wel de hoofdprijs. De standaardregel met parkeren is meestal: ‘hoe dichterbij de bestemming hoe duurder de parkeerplaats’.

Ruim vooraf reserveren

De belangrijkste tip die we kunnen geven wanneer het gaat om het vinden van de meest geschikte parkeerplaats is het vooraf reserveren. Door een parking te reserveren met Vliegen en Parkeren kun je namelijk altijd terecht voor een parkeerplaats, ongeacht de vertrekluchthaven. Bij Vliegen en Parkeren zien ze dat parkeerplaatsen in het hoogseizoen snel vol kunnen raken waardoor de keuze kleiner wordt en de prijzen vaak verdubbelen.

Prijzen vergelijken

Doordat een dienst zoals Vliegenenparkeren.be de mogelijkheid biedt om een ruim aanbod van parkeerplaatsen met elkaar te vergelijken kun je direct en overzichtelijk zien welke aanbieder de beste prijs heeft voor jouw reisperiode. Zodoende hoef je zelf het internet niet af te struinen en weet je zeker dat je auto in betrouwbare handen achterlaat.

Bekijk reviews

De laatste tip, en zeker niet onbelangrijk. Bekijk de reviews van de parkeerplaatsen. Zodoende krijg je inzicht van reizigers die in het verleden gebruik hebben gemaakt van een parkeerdienst. Dit is zeer handig wanneer je bijvoorbeeld nog geen ervaring hebt met een bepaalde parkeervorm of betreffende dienstaanbieder. Voor de komende reis wensen we je alvast veel plezier en een veilige vlucht toe!

0