dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

De mooiste stranden van Nederland

By Posted on

Het zal deze zomer erop of eronder zijn wat betreft vakantie vieren in het buitenland. Waar we in andere Europese landen een meer gestroomlijnde campagne zien wat betreft het vaccinatie programma, komt dat in Nederland maar niet echt op gang. Om de een of andere reden krijgen wij dat maar niet goed georganiseerd. Dat maakt het moeilijk om nu al een vakantie te gaan plannen in het buitenland. Welke landen zijn tegen die tijd weer ‘open’? Hoever zijn wij dan met de vaccinaties? Hoe kijkt het buitenland naar Nederlandse toeristen? Allemaal vragen die we nog niet kunnen beantwoorden. Wil je het op veilig spelen, dan kun je het beste een vakantie in eigen land plannen. Grootste kans dat die wel door kan gaan. Gelukkig hebben wij in Nederland genoeg plekken waar het fijn vakantie vieren is. Wat dacht je bijvoorbeeld van de vele mooie stranden die ons land rijk is? Eigenlijk kun je van Zeeland tot de Waddeneilanden heel veel mooiste stranden van Nederland vinden. Het mooiste strand van Nederland vinden, valt dan ook niet mee. Toch doen we hieronder een poging om de mooiste stranden van Nederland voor je te benoemen.

De mooiste stranden van Nederland

mooiste stranden van nederland zoutelande
Zoutelande heeft een van de mooiste stranden van Nederland

Zoutelande

Sinds Bløf over Zoutelande zong is het misschien wel een van de bekendste stranden van Nederland… en daarnaast ook een van de mooiste stranden van Nederland. Je hebt er namelijk een heel erg mooi duinlandschap en daarnaast is het een erg breed strand dat goed onderhouden en schoongemaakt wordt. Zoutelande ligt, net als Dishoek en Westkapelle, op Walcheren, een plek met gemiddeld het meeste aantal zonuren van Nederland. Op een van de fijnste stranden van Nederland kun je paardrijden, paragliden en in de zee wordt veel gesurfd en gezeild. Niet voor niet dat veel binnen- en buitenlandse toeristen dit mooiste strand van Nederland weten te vinden.

mooiste stranden van Nederland Cadzand
Cadzand

Eén van de fijnste stranden van Nederland: Cadzand

Cadzand, vlakbij de Belgische grens heeft ook een van de mooiste stranden van Nederland. Daarnaast is deze badplaats de afgelopen jaren erg onder handen genomen. Zo is er een nieuwe jachthaven geopend, met een restaurant van topchef Sergio Herman, die hiermee zijn tweede restaurant in Cadzand opende. Veel mensen ontdekken een van de fijnste stranden van Nederland, waardoor er de afgelopen jaren echt een run is geweest op appartementen en grond. Gelukkig zijn er ook tal van campings en kun je een vakantie naar Cadzand zo duur maken als je zelf wil. De kustplaats Cadzand-Bad heeft een lange badcultuur en is, samen met Domburg, de enige in Nederland die het predicaat Heilzame Badplaats mag dragen. De heilzame werking van zeewater, het klimaat en de bodemproducten is onderzocht en heilzaam verklaard in Cadzand. Op het brede, bijna witte zandstrand kun je verder genieten van de zon, zee en het uitzicht op de Westerschelde. Stap met je blote voeten in het zand of ga lekker uitwaaien of zwemmen. Daarnaast kun je vanuit dit mooiste strand van Nederland erg makkelijk een uitstapje maken naar de Belgische steden Gent en Brugge.

mooiste stranden van nederland
Kijkduin, vlakbij Den Haag

Een van de mooiste stranden van Nederland: Kijkduin

Scheveningen mag dan bekender zijn dan Kijkduin, toch vinden wij dat laatstgenoemde eerder in het lijstje mooiste stranden van Nederland hoort dan Scheveningen. Kijkduin ligt midden in de duinen en doordat het er vaak rustig is, is dit zeker een van de fijnste stranden van Nederland. Kijkduin is een familiestrand waar genoeg te beleven valt voor gezinnen met kinderen. Er zijn heerlijke eetgelegenheden zoals één van de strandpaviljoens als Habana Beach of Beachclub People. Ten zuiden van Kijkduin ligt “de zandmotor”, dit is een door mensen gemaakt schiereiland. Hier ligt een lagune met perfecte condities voor kitesurfers. Rond dit gebied kunnen hondeneigenaren het hele jaar door hun hond vrij laten rondlopen. Genoeg redenen dus om dit fijnste strand van Nederland te bezoeken.

de mooiste stranden van nederland
Noordwijk aan Zee, een van de mooiste stranden van Nederland

Noordwijk aan Zee

Het strand van Noordwijk grenst aan dat van Katwijk maar heeft een wat andere sfeer. Noordwijk Aan Zee is een wat hippere, sjiekere plek en dat zie je vooral terug aan het publiek wat er komt, en de luxere strandpaviljoens zoals Tulum Tulum en Branding Beach Club. Ook vind je er wat duurdere, meer trendy accommodaties dan in het wat ouderwetsere Katwijk. Ook Noordwijk  heeft een van de fijnste stranden van Nederland waar je diverse watersporten kunt beoefenen zoals kanoën, suppen en kitesurfen. Of wat dacht je van een strandrit op een paard? Leuk weetje: het Nederlands Elftal verzamelde decennialang in Noordwijk voor een interland, ze verbleven dan in Huis ter Duin.

de mooiste stranden van Nederland Bloemendaal
Bloemendaal

Bloemendaal, een van de mooiste stranden van Nederland

Een van de meest populaire stranden van Nederland is dat van, vlakbij het veel drukkere Zandvoort. Vooral in de zomer reizen veel jonge mensen naar dit strand, dat ook wel ‘het Nederlandse Ibiza’ wordt genoemd. Bloemendaal aan Zee heeft diverse hippe strandtenten waar regelmatig feesten en festivals worden gegeven. Wil je meer privacy, dan is er ten noorden van Bloemendaal een naaktstrand. Ook is er een speciaal hondenstrand waar je lekker kunt wandelen. Bloemendaal aan Zee biedt in tegenstelling tot veel andere Nederlandse badplaatsen niet veel overnachtingsmogelijkheden; een echt centrum is hier ook niet bij zee. Het is vooral een strand waar mensen heen gaan voor een dagje, of om te feesten in de trendy paviljoens. Dit maakt het wel een van de beste stranden van Nederland.

mooiste stranden van nederland julianadorp
Julianadorp heeft niet alleen een van de mooiste stranden van Nederland, maar je vindt er ook veel tulpenvelden

Julianadorp: een van de rustigste stranden van Nederland

Julianadorp ligt helemaal in het noordwesten van Nederland en is daarom vaak erg rustig. Het is een vakantiestadje met een prachtig breed strand nabij duinen én nabijgelegen tulpenvelden in het voorjaar. Het strand van Julianadorp staat regelmatig in de top 3 van de schoonste stranden van Nederland. Je kunt kiezen uit vier strandopgangen die het strand, de zee en duinen met elkaar verbinden. Verder vind je bij Julianadorp de typerende ‘Groote Kaap’, een ronde rood geverfde stalen vuurtoren met een wit lichthuis, gebouwd in 1966. Deze bezienswaardigheid en de rust, maken Julianadorp en van de mooiste stranden van Nederland.

texel een van de mooiste stranden van nederland
Het strand van Texel met zijn karakteristieke vuurtoren

Texel

In de lijst van mooiste stranden van Nederland hoort natuurlijk een strand op de Waddeneilanden. Van die eilanden is Texel het grootste, hier vind je dan ook de meeste keuzes aan mooiste stranden van Nederland. In Texel worden de meeste strandopgangen aangegeven met paalnummers, zo ook het strand bij Paal 9, ons favoriete strandgedeelte van Texel. Het strand is gemakkelijk met de fiets te bereiken. Je vindt hier ook Paviljoen Paal 9, een vast strandpaviljoen dat het hele jaar open is en ook strandhuisjes verhuurt, helaas niet voor overnachting. Op het strand vind je een Surf Center waar je kunt leren suppen, wind-, kite- en golfsurfen. In het strandseizoen van maart tot circa oktober staat er een kiosk waar je ijsjes, snacks en stoelen, windschermen en strandhuisjes kunt huren. Verder maken de rust en de mooie uitzichten dit to een van de mooiste stranden van Nederland.

0