dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

De beste golfbanen van Nederland

De mogelijkheden die we hebben tot vermaak zijn nog steeds minimaal. Alle restaurants en bars zijn nog dicht, sporten zit er voor velen van ons ook nog niet in… behalve voor diegenen die graag golfen. De golfbanen zijn namelijk nog wel open, aangezien je hier makkelijk afstand kunt houden en het natuurlijk in de buitenlucht is. Daarnaast hebben we in Nederland erg veel goede golfbanen. Maar wat is nu eigenlijk de beste golfbaan van Nederland? Die vraag is moeilijk te beantwoorden: om eerlijk te zijn, zijn er verschillende beste golfbanen van Nederland. Het is maar net waar je naar op zoek bent. Toch hebben wij een lijst samengesteld van de beste golfbanen in Nederland. We hebben daarbij gekeken naar de algemene indruk van de club, het onderhoud, de voorzieningen zoals de oefenfaciliteiten, het clubhuis en de prijs-kwaliteitverhouding. 

De beste golfbanen van Nederland:

beste golfbanen van nederland cruijf

The Dutch in Lingewaal, de beste golfbaan van Nederland?

The Dutch is een Inland Links golf course op International Championship niveau en ligt in het landelijke gebied van Spijk (gemeente Lingewaal). De baan is ontworpen door Colin Montgomerie en is officieel in gebruik genomen op 14 mei 2011. Naast de perfecte fairways en on-Nederlands snelle greens maken goed gastheerschap, culinaire hoogtepunten, een meer dan uitstekende kwaliteit en service en toch een ongedwongen sfeer van The Dutch een onovertroffen ontmoetingsplaats voor golfer die op zoek is naar de beste golfbaan van Nederland.  Golfbaan The Dutch is uitsluitend toegankelijk voor leden en hun gasten. Van 2016-2018 was The Dutch de golf course waar het KLM Open op is gespeeld. Niet voor niets dus een van de beste golfbanen van Nederland

beste golfbanen van nederland bernardus

Bernardus

Deze golfbaan met zijn 18-holes is ontworpen door de Amerikaan Kyle Phillips. Je kunt er met een daymembership, een ongelimiteerd aantal holes spelen en daarnaast kun je ook gebruik maken van alle faciliteiten. Geniet van de uitdagende golfbaan, driving range, short-game area, fitness, tennisbaan en ontspan in de kleedkamers met Finse sauna en stoombad. Mocht je partner niet golfen, dan is hij of zij van harte welkom om vrij gebruik te maken van alle faciliteiten van Bernardus.Bernardus is dagelijks geopend van 08:00 uur tot 17.00 uur, maar op maandag vanaf 10.00 uur in verband met baanonderhoud. In de zomermaanden is de baan geopend tot 20.00 uur.

beste golfbanen van nederland

The International

The International wordt door velen gerekend tot een van de beste golfclubs van Nederland en is een unieke club. Het onderscheidende karakter van The International zit hem in de moderniteit van de baan, het clubhuis en de leden. The International is op geen enkele manier te vergelijken met een traditionele golfvereniging. De sfeer op de baan en binnen de club is open en ontspannen, op basis van volstrekte gelijkwaardigheid en wars van oude tradities. Ook qua kwaliteit staat The International op eenzame hoogte. Baan, clubhuis, horeca en service zijn van het hoogst denkbare niveau, en de leden en hun gasten weten dat te waarderen. Een dagje op The International staat dan ook volledig in het teken van genieten, en het team van The International doet er alles aan om dat te waarborgen. Met andere woorden: deze golfbaan is een bezoek meer dan waard en hoort zeker in de lijst met leukste golfbanen van Nederland.

beste golfbanen van nederland De Eindhovensche

De Eindhovensche

De oprichters, de heer en mevrouw Philips-de Jongh, kochten in 1928 de grond voor de Einhovensche, Nederheide genaamd. De bekende Engelse golfbaanarchitect Harry Colt kreeg de opdracht de baan te ontwerpen. Colt wordt beschouwd als de “vader van de golf architectuur”. Door doglegs en natuurlijke hazards te introduceren en met contouren te spelen zorgde hij ervoor dat zijn banen in het bestaande landschap opgingen alsof zij daar altijd al gelegen hadden. Hiermee introduceerde hij belangrijke architectonische basisprincipes, welke tot op de dag van vandaag leidend zijn.

beste golfbanen van nederland De Swinkelsche

De Swinkelsche, een van de beste golfbanen van Nederland

In het Noord-Brabantse Someren vindt u Golfbaan De Swinkelsche en ook dit is een van de beste golfbanen van Nederland. Hier komen natuur, rust en ruimte samen in een prachtig golfcomplex. Brede fairways, een goede routing, grote greens met flinke glooiingen en heel veel ruimte eromheen, grote bunkers met grillige randen, bos, heide, water; dat is De Swinkelsche in een notendop. Daarnaast vind je hier een enorme variatie. Het ontwerp is zowel modern als klassiek. Er zijn lange en korte holes, in alle windrichtingen en elke keer anders en uitdagend. Brede fairways zorgen ervoor dat minder goede golfers altijd een weg naar de green kunnen vinden, hoewel die soms lang is, terwijl de ervaren golfer keer op keer wordt uitgedaagd om te kiezen tussen de lange maar veilige weg naar de hole of de korte maar riskante weg. Vijf holes liggen in een prachtig bosgebied. De baan ademt natuur: vooral bos en heide. Dat landschap is ook naast de baan te bewonderen, op de Strabrechtse Heide, het grootste heidegebied van Nederland.

beste golfbanen van nederland De Golfhorst

De Golfhorst

Bij golfcomplex De Golfhorst vind je de perfecte combinatie van gezelligheid en golfen. Met een hoogteverschil van 35 m verspreid over de hele baan, kom je gedurende het spelen langs prachtige vergezichten over naastgelegen akkers en weilanden. Naast een uitstekende plek om een lekker balletje te slaan, kun je hier ook prima terecht voor diverse andere activiteiten. Vooral de omgeving heeft ook deze club doen belanden in de lijst van beste golfbanen van Nederland.

0