dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

Tips voor een vakantie in Jordanië

By Posted on

Jordanië is geweldig en zeer veilig om naar op vakantie te gaan. Het is een eindeloos fascinerend land. Doe jezelf dus een plezier en boek een rondreis Jordanië. Misschien loop jij al langer met dit idee rond, maar kun je de knoop maar niet doorhakken. Lees dan snel verder, want hieronder geven we je de beste reistips voor Jordanië.

Klimaat en de beste tijd om Jordanië te bezoeken

De beste tijd om Jordanië te bezoeken is van maart tot mei (lente) of oktober tot november (herfst). De temperaturen kunnen in de zomer ondraaglijk heet zijn en in de winter erg koud, inclusief sneeuw op sommige plaatsen. Als je de drukte wilt vermijden, reis dan in de maanden net na of voor het hoogseizoen. Half oktober zijn de dagen warm en zonnig (25-30 graden) met een lekker koel briesje en de nachten zijn koel en stil (15-22 graden). Een ander voordeel is dat de meeste toeristische bezienswaardigheden vrij rustig zijn.

Vervoer door Jordanië

Jordanië is een relatief klein land. Het duurt slechts 4-5 uur om van Amman in het noorden naar Wadi Rum in het zuiden te rijden. De meest populaire stops liggen 1-2 uur uit elkaar langs deze route. Je kunt in minder dan twee weken makkelijk de hoogtepunten van Jordanië bezoeken. Voor reizigers zijn de beste opties om een ​​auto te huren en zelf te rijden, een auto met chauffeur te huren voor de duur van een reis, of lokale taxi’s of privé auto’s van A naar B te nemen. Het openbaar vervoer is beperkt, maar je kunt het openbaar vervoer combineren met lokale taxi’s als je een krap budget hebt. Jordanië heeft brede verharde wegen met een paar hobbels, erg vervaagde wegmarkeringen en vaak slecht gemarkeerde verkeersdrempels. Houdt hier rekening mee!

Zoals met de meeste landen in het Midden-Oosten, is de lokale kleding van Jordanië conservatiever dan de typische westerse kleding. Vooral in de steden en dorpen voel je je als vrouw meer op je gemak in een lange broek of een lange rok, plus een t-shirt, losse blouse of sjaal om de schouders te bedekken. Neem wandelschoenen met een goed profiel mee, ook als je niet van plan bent ver te gaan wandelen. Er is veel rotsachtig terrein rond Petra en Wadi Rum, en goede wandelschoenen zijn dan geen overbodige luxe.  In de resorts van de Dode Zee en Aqaba is westerse strandkleding acceptabel. 

Geld en kosten

De Jordaanse munteenheid is de Jordaanse dinar. Geldautomaten zijn overal te vinden in Amman, de grotere steden en toeristische bestemmingen. Neem contant geld mee naar kleinere plaatsen, inclusief klein briefgeld voor fooien, taxi’s en snacks.

Controleer vooraf of jouw accommodatie creditcards accepteert. Veel plekken in Wadi Rum en Dana accepteren alleen contant geld, wat neerkomt op een behoorlijk bedrag als je kijkt naar maaltijden en rondleidingen. Verrassend genoeg is Jordanië geen goedkope reisbestemming en kunnen de prijzen erg variëren. 

Koop een Jordan pass

Een van de beste reistips voor Jordanië is om een ​​Jordan Pass te kopen voordat je in Jordanië aankomt. De Jordan Pass is een toeristenpas die de kosten van je visum en toegang tot de meeste van de belangrijkste attracties in Jordanië dekt.

Jordanië is misschien wel het meest toeristisch vriendelijke land waar je ooit naar toe reist. Jordaniërs zijn buitengewoon aardig en zullen hun best doen om je te helpen. En dus zul je thee drinken. Veel thee. Of je het leuk vindt of niet. Zoals bij de meeste toeristische bestemmingen, zullen er sjacheraars en mensen zijn die hun vervoer, eten, souvenirs en rondleidingen aan je aanbieden. Gelukkig is de lokale bevolking niet erg opdringerig en is een simpel ‘bedankt maar nee bedankt’ voldoende. 

0