dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

Plekken in Brazilië die je niet mag missen

By Posted on

Brazilië is onmogelijk in een paar zinnen samen te vatten. Het is het grootste land in Zuid-Amerika en de thuisbasis van kosmopolitische steden zoals Rio de Janeiro, maar ook van het onstuimige en wereldberoemde carnaval, de Amazone-rivier en het regenwoud, en een overvloed aan weelderige en ongetemde natuur. Brazilië heeft meer planten- en diersoorten dan waar ook ter wereld, waardoor het een paradijs is voor reizigers die van het buitenleven houden. Het is ook de thuisbasis van de torenhoge en ontzagwekkende Iguazú-watervallen. Met andere woorden, je hebt nogal wat tijd nodig om dit enorme, diverse land te bezoeken… en goede tips!

Ontmoet de lokale bevolking op het strand van Copacabana in Rio. Vaar over de wetlands van de Pantanal of de Amazone-rivier terwijl je op zoek gaat naar exotische dieren in het wild, zoals toekans en roze dolfijnen. Laat je verleiden op een barbecuefeest en koel af met caipirinha, de officiële Braziliaanse cocktail van suikerriet likeur, suiker en limoen. Voeg daar gepassioneerde voetbalwedstrijden, mooie mensen en lage prijzen aan toe, en het is gemakkelijk te begrijpen waarom Brazilië een van de meest populaire bestemmingen ter wereld is.

de mooiste plekken in Brazilië die je niet mag missen

Woon een voetbalwedstrijd bij in Rio

Fútbol (voetbal) is een religie in Brazilië, en de chaos en opwinding tijdens een wedstrijd zijn besmettelijk! Maracanã in Rio de Janeiro is een van de grootste stadions ter wereld en biedt plaats aan 100.000 voetbal fans. De beste wedstrijden zijn de lokale teams (Flamengo, Vasco, Botafogo en Fluminese), want je bent verzekerd van een avond of middag vol zang, gejuich en beledigingen. Je kunt tickets kopen via de websites van de teams of de Futebol Card-site.

Geniet van Carnaval in Rio

Het Carnaval in Rio is een episch festival van muziek, dans en feestvierders gekleed in uitgebreide, kleurrijke regalia terwijl ze met duizenden de straat op gaan. Het is een van de grootste feesten ter wereld (2 miljoen mensen gaan elke dag de straat op tijdens carnaval). De prijzen voor accommodaties verdrievoudigen tijdens carnaval (elk jaar gehouden in februari), dus zorg ervoor dat je ver van tevoren boekt voor de beste deals.

carnaval in brazilie

Brasilia is de vaak over het hoofd geziene hoofdstad van Brazilië. Deze futuristische stad werd gesticht in 1960 en is een centrum voor modernistische architectuur, waaronder het Nationaal Congres, met zijn vreemde komvormige structuren, en de Santuário Dom Bosco-kerk met lange, smalle ramen gemaakt van blauw gekleurd Murano-glas dat een sterrenhemel voorstelt. Bezoek het 60.000 hectare grote Parque Nacional de Brasilia en wandel over de paden tussen hoge Cerrado-bomen terwijl je op zoek gaat naar dieren in het wild zoals miereneters en pampas herten. Het is een bestemming die maar al te vaak over het hoofd wordt gezien door reizigers.

Verken de Pantanal

De Pantanal, gelegen in het westen van Brazilië, is het grootste wetland ter wereld en strekt zich uit tot in delen van Bolivia en Paraguay. Hier leven meer dan 11.000 diersoorten, waaronder het zeldzame moerashert, de reuzenmiereneter en de hyacintara. De twee belangrijkste toegangspunten zijn Cuiabá en Campo Grande. Wij raden het laatste aan, omdat het meer betaalbare accommodaties en tour opties aanbiedt. De meeste wildlife- en sightseeingtours zijn meerdaags.

plaatsen in Brazilië die je niet mag missen

Ontspan in Recife

Recife, gelegen op het oostelijke puntje van het land, is de plek waar je moet zijn als je wil ontspannen en genieten van enkele van de prachtige stranden van Brazilië. Boa Viagem, het 7 kilometer lange stuk zand tussen Pina en Piedade, heeft veel cabanas en ligstoelen te huur. Piedade is net zo mooi maar minder toeristisch, vol met restaurants en bars waar de lokale bevolking rondhangt. Voor een nog rustiger strand, ga je naar het zuiden naar Porto de Galinhas, waar het strand vrijwel leeg is.

Bezoek Salvador

Salvador is de culturele hoofdstad van Brazilië dankzij de levendige Afro-Braziliaanse gemeenschap. Nosso Senhor do Bonfim, gelegen aan de kust van Recife, is een perfect voorbeeld van de unieke sfeer van deze gemeenschap: het is een kerk die het katholicisme en Candomblé (een religie afkomstig uit West-Afrika) vreedzaam combineert. Bovendien zijn de pastelkleurige koloniale gebouwen en geplaveide scènes van de wijk Pelourinho buitengewoon fotogeniek, en als je in dit gebied verblijft, heb je gemakkelijk toegang tot winkels, restaurants, bars en livemuziek.

Plekken in Brazilië die je niet mag missen

São Paulo

São Paulo, de op twee na grootste stad ter wereld en de grootste van Zuid-Amerika, heeft meer dan 20 miljoen inwoners. Deze uitgestrekte metropool is voor iedereen die houdt van een wild nachtleven, live muziek en lekker eten. Elke wijk is zijn eigen microstad en heeft een heel andere sfeer dan Rio. São Paulo heeft een bloeiende kunstgemeenschap, die je kunt ontdekken via de vele experimentele theaters en arthouse-bioscopen, waaronder CineSala, een onafhankelijk straattheater opgericht in 1959!

0