dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

Een doorlopende of kortlopende reisverzekering: welke heb je nodig?

By Posted on

Een reisverzekering is een van de belangrijkste investeringen die je kunt doen als je besluit op reis te gaan. Deze verzekering is vooral belangrijk wanneer je naar het buitenland reist, simpelweg vanwege het aantal risico’s dat door een reisverzekering wordt gedekt. Wanneer je ervoor kiest om een reisverzekering af te sluiten, heb je dan twee keuzes uit twee soorten verzekeringen: Kortlopende en doorlopende reisverzekering. Hieronder kun je meer lezen over dit onderwerp.

Wanneer kies je voor een kortlopende reisverzekering?

Een kortlopende reisverzekering is ideaal voor korte vakanties en kan direct voor je vakantie worden afgesloten. Na deze reisperiode loopt je reisverzekering automatisch af.
Dit betekent dat de verzekering ingaat op de dag dat je vertrekt en stopt op het moment dat je weer thuiskomt. Je betaalt alleen de premiekosten voor de periode dat je van plan bent in het buitenland te verblijven. Als je niet veel op vakantie gaat en je reizen beperkt zijn tot een paar dagen of lange zomervakanties, dan kan een kortlopende reisverzekering een perfecte oplossing zijn voor jouw en je reisgenoten.

Wat wordt wel gedekt?

Bagage
Als je schade aan je reisbagage (verlies, beschadiging en diefstal) hebt, wordt deze in veel gevallen tot een bepaald bedrag vergoed. Met deze verzekering ben je ook gedekt tegen schade aan vooruitbetaalde of doorgestuurde bagage.

Persoonlijke assistentie
Persoonlijke assistentie houdt in dat als er iets gebeurt tijdens je verblijf in het buitenland, je gedurende de hele reis naar de alarmcentrale van je reisverzekering kunt bellen. Je wordt dan geholpen als je ziek wordt, een ongeval krijgt of door familieomstandigheden onverwacht naar huis moet terugkeren.

Buitengewone kosten en ongevallen in het buitenland
Als je ziek wordt, een ongeval krijgt of overlijdt worden de kosten die hiervoor gemaakt zijn vergoed door de reisverzekering.

Accommodatie schade
De vergoeding voor schade aan je accommodatie is bedoeld voor de schade die per ongeluk is ontstaan ​​tijdens je verblijf in een vakantiehuis of hotel.

Telefoonkosten
Telefoonkosten zijn kosten die je maakt door vanuit het buitenland naar hulplijnen in Nederland te bellen.

Wanneer kies je voor een doorlopende reisverzekering?

Een doorlopende reisverzekering kan veel goedkoper zijn dan een kortlopende reisverzekering als je vaak en voor langere tijd op vakantie gaat. Deze reisverzekering is het hele jaar geldig. Dit betekent dat je deze verzekering eenmalig voor een jaar afsluit. Voordelen van een doorlopende reisverzekering is dat je kunt zo vaak op vakantie als je wilt. Je betaalt slechts eenmalig de afsluitkosten en het loopt automatisch het hele jaar door.

Wat wordt wel gedekt?

Alle dekking wat onder een kortlopende reisverzekering valt, valt ook onder de doorlopende reisverzekering. Als extra kun je een annuleringsverzekering afsluiten. Zo voorkom je de extra kosten in het geval als je onverwacht je reist moet annuleren.

Doorlopende reisverzekering vergelijken

Het kiezen van een doorlopende of kortlopende reisverzekering hangt grotendeels af van je eigen reisvoorkeuren. Ook is het van belang om goed te overwegen welke risico’s jij verwacht, vanwege de huidige situatie in het buitenland. Vergelijk snel verschillende reisverzekeringen en vind hier meer informatie!

0