dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

Reizen in Vietnam? Wat zijn de mooiste bezienswaardigheden van Vietnam?

Dit zijn de mooiste plekjes in Vietnam

Ben jij van plan om te reizen in Vietnam? Goede keus! Vietnam is een zeer veelzijdig land gelegen in Zuidoost-Azië en heeft ontzettend veel te bieden aan cultuur en bezienswaardigheden. Je zou het misschien niet verwachten, maar Vietnam is geen heel groot land. Hierdoor kun je gemakkelijk van noord naar zuid reizen (of andersom). Maar wat zijn nu de mooiste bezienswaardigheden van Vietnam? Wij zetten ze voor je op een rijtje zodat jij jouw lijstje bezienswaardigheden Vietnam compleet kunt maken. In dit artikel zetten we de bezienswaardigheden van noord naar zuid op een rijtje, maar deze trip kun je ook exact andersom doen! Eerder schreven zelfs al over de mogelijkheden om een fietsvakantie door Cambodja en Vietnam te maken. In dit artikel lees je snel verder om er achter te komen wat er echt niet mag missen op jouw bucketlist van mooie bezienswaardigheden Vietnam.

Reizen in Vietnam: begin in de hoofdstad Hanoi

Wanneer je naar Vietnam vliegt, kun je landen in de hoofdstad Hanoi. Dit is dan ook een perfect start van jouw reis, waar je al veel kunt proeven van de Vietnamese cultuur. Hanoi is kent vele leuke marktjes en er zijn weinig hoge gebouwen te vinden, dit maakt het een zeer knusse hoofdstad. Buiten zie je iedereen gezellig eten (gourmetten, wat zeer gebruikelijk is in dit land) vanaf het avondeten. ook doordeweeks is het erg gezellig op de terrassen, jongeren verzamelen zich uit werk om gezellig bij te kletsen met vrienden en familie en er wordt ook veel bier gedronken. Wanneer je in Hanoi bent, wil je dan ook zeker een terrasje meepakken en genieten van de ambience om je heen. Hanoi is het startpunt van waar je een trip kunt boeken tot aan het zuiden van Vietnam, bijvoorbeeld met de sleeping bus. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om gewoon van stad tot stad te reizen zo bepaal je later pas wat je volgende bestemming wordt.

Halong Bay

Een veel bezochte bezienswaardigheid in de buurt van Hanoi is het bekende halong Bay een van de wereldwonderen. Maar waarom moet deze plek op jouw lijstje Vietnam bezienswaardigheden komen te staan? Halong Bay is een plek aan de kust die duizenden eilanden telt waar je met de boot tussen kunt varen en kunt genieten van de adembenemende omgeving van de talloze mini eilandjes die begroeid zijn met prachtig groene natuur. Halong Bay kent een aantal eilanden waar je op kunt overnachten zoals Cat Ba, en ook is het mogelijk om een meerdaagse trip te boeken waarbij je op de boot overnacht. Vanuit Hanoi vertrek je of per bus of per trein naar de kust om Halong Bay te bezoeken.

Hue, een historische stad die niet mag missen tussen de bezienswaardigheden Vietnam

Hue is een van de oudste steden van Vietnam die je echt moet zien wanneer je bent reizen in Vietnam. Het is een klein stadje waar je gemakkelijk een scooter kunt huren om alles te zien en Ligt vlakbij de kust, je kunt er dus ook een heerlijke straddag van maken. Hue ligt perfect op de route wanneer je van noord naar zuid reist en mag daarom zeker niet worden overgeslagen, hier zie je de oude Vietnamese cultuur goed terug in de oude prachtige gebouwen die er nog staan van voor de oorlog.

Mooiste bezienswaardigheden Vietnam: de stad van de lichtjes mag niet gemist worden

Wanneer je op Google zoekt naar ‘bezienswaardigheden Vietnam’ of ‘reizen in Vietnam’ krijg je vaak prachtige afbeeldingen te zien van lampionnen in het donker; dit is in Hoi An, de lichtjesstad van Vietnam. Hoi An is een zeer gezellig stadje met veel marktjes waar je wederom een scooter kunt huren om de boel te verkennen. ‘S avonds wordt Hoi An onverlicht door duizenden lampionnen, ook kun je deze hier kopen om mee naar huis te nemen. In Hoi An zijn veel restaurant en barretjes te vinden, het is daarom niet gek dat dit een favoriete plek voor toeristen is, van backpackers tot mensen die op een luxe vakantie zijn. Om deze reden mag Hoi An dan ook niet missen op jouw lijstje van mooie bezienswaardigheden Vietnam.

Waan je in Oostenrijkse sferen in de stad Dalat

Wanneer je zoekt op ‘mooiste bezienswaardigheden Vietnam’, staat Dalat er misschien niet direct tussen. Toch is dit een stad die absoluut niet mag missen tussen jouw Vietnam bezienswaardigheden to do list. De stad is namelijk compleet beïnvloed door de Vietnamoorlog, en heeft daarom een Oostenrijkse uitstraling. De stad is gelegen in de bergen waardoor het er ook een stuk kouder is. Een topactiviteit wanneer je in Dalat bent is canyoning, het abseilen van watervallen tussen de bergen in. Ontzettend spannend, maar het helemaal waard! Deze activiteit is zeer geliefd bij backpackers en mag ook bij jou niet ontbreken aan de lijst Vietnam bezienswaardigheden.

Bezoek de prachtige zandduinen

Het mooie aan dit land is dat elk gedeelte van het land weer een heel andere sfeer kent. Dit is alleen al veroorzaakt door de oorlog en het zuiden. In het zuiden ligt een kustplaats genaamd Mui Ne. Hoewel je hier kunt genieten van het eten van heerlijke verse vis, is dit niet waar de stad om bekend staat. Mui Ne is namelijk een stadje die verschillende zandduinen heeft, waardoor het lijkt alsof je je even in het midden oosten waant. Iets wat je misschien totaal niet zou verwachten op het lijstje van bezienswaardigheden Vietnam, maar toch echt zo is. Je kunt gemakkelijk zelf per scooter de zandduinen bezoeken om een adembenemend kiekje te maken. Leuk om het thuisfront te verwarren, dat je toch naar Egypte bent gegaan.

Mooie bezienswaardigheden Vietnam: Ho Chi Minh, het voormalig Saigon

Saigon is niet meer. Na de oorlog is deze stad vernoemd naar Ho Chi Minh en heet de stad officieel ‘Ho Chi Minh City’. De stad kent vele typische Vietnam bezienswaardigheden zoals oorlogsmusea. Waarom deze de moeite waard zijn, spreekt voor zich. Van alle steden in Vietnam is dit de meest moderne stad waar je veel hoge gebouwen spot, erg leuk voor de afwisseling natuurlijk. Door de historische achtergrond van deze stad behoort Ho Chi Ming op zich al op de lijst van de mooiste bezienswaardigheden Vietnam. Hoewel de moderniteit er van af straalt, is de historie nog op elke hoek van de straat te vinden. De stad is zeer geliefd door toeristen en wordt nauwelijks overgeslagen aan een reis naar dit prachtige land.

Nu ben je zeker van alle mooiste bezienswaardigheden van Vietnam

Inmiddels al helemaal klaar om te reizen in Vietnam met dit lijstje heb je in ieder geval een prachtige lijst met mooiste bezienswaardigheden van Vietnam, om er zeker van te zijn dat je geen belangrijke plekken hebt gemist.

0