dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

Dit zijn de mooiste stranden van Portugal

By Posted on

Portugal staat bekend om zijn indrukwekkende kustlijn en dus niet verrassend vind je er ook heel wat stranden. Voornamelijk in het zuiden in de Algarve vind je prachtige zandstroken al dan niet omringd door rotsformaties of kliffen. Maar wat zijn nu de 10 mooiste stranden van Portugal?

1. Praia de Marinha

Er zijn zoveel niet te missen stranden in de Algarve dat het moeilijk is om een keuze te maken welke je zal gaan bezoeken tijdens je vakantie. Dus waarom niet beginnen met één waarvan de meeste reizigers het eens zijn dat deze tot de mooiste stranden van Portugal behoort: Praia de Marinha.

Dit mooiste strand van de Algarve is omgeven door kalkstenen kliffen en is toegankelijk via trappen die je van de parking tot op het strand brengen. Het zand is er mooi goudkleurig, het water azuurblauw en er zijn verschillende grotten om te verkennen waardoor dit strand niet te missen is tijdens je strandvakantie in Portugal.

2. Praia de Benagil

Wie op strandvakantie in Portugal vertrekt wil ongetwijfeld weten welke mooie stranden in Portugal er zijn. In dat geval mag Benagil niet aan je reisplanning ontbreken. Deze stad staat bekend om zijn ongelooflijke zeegrotten en heeft ongetwijfeld een van de mooiste stranden in Portugal. Op de vraag: ´Wat is het mooiste strand van Portugal´, antwoordden veel reizigers dan ook met deze locatie. Vanaf het strand kun je een boottocht maken naar het strand dat in een grot is gelegen met een uniek gat in het dak. Deze idyllische locatie is te bereiken via een wandelpad vanaf het vissersdorpje Benagil.

3. Praia de Amado

Tegenwoordig kun je goedkoop vliegen naar Portugal. Er is dus geen enkel excuus meer voor een strandvakantie in Portugal. Welk deel van Portugal is het mooist kun je je afvragen? Daar bestaat geen sluitend antwoord op. Wel is het zeker dat ongeacht de regio waar je naar reist je verzekerd bent dat je altijd kanshebbers voor de mooiste stranden van Portugal kunt ontdekken.

Zo is er bijvoorbeeld Praia de Amado, een strand dat ongetwijfeld zijn plek verdient in deze lijst van mooie stranden in Portugal. Praia de Amado is wellicht een van de beste surflocaties van Portugal. Dat heeft het te danken aan de uitdagende golven die hier steeds zijn.

Praia de Amado is een van de stranden in Portugal dat wat afgelegen ligt en dus niet wordt overrompeld door massatoerisme. Wel staat het steeds hoog op het lijstje van avonturiers en reizigers die graag unieke plaatsen ontdekken omwille van de gevarieerde flora en fauna van de regio.

4. Guincho Beach

Hoeveel stranden zijn er in Portugal is moeilijk een antwoord op te geven. Wel is het zeker dat dit strand zijn plek verdient bij de 10 mooiste stranden van Portugal. Guincho Beach is een van Europa’s topbestemmingen voor watersporten als windsurfen en kitesurfen. Het ligt op een korte afstand van de hoofdstad Lissabon waardoor het kan gecombineerd worden met een stedentrip.

De zandvlakte ontmoet hier de Atlantische oceaan. Net hierdoor staat er altijd een stevige wind waardoor het ideaal ideale omstandigheden biedt voor surfers, maar minder aantrekkelijk is voor toeristen die gewoon van de zon willen genieten op een van de stranden in Portugal.

5. Praia da Rocha

Heb je de kans op goedkoop vliegen naar Portugal en wil je een antwoord op de vraag ´Waar zijn de mooiste stranden van Portugal?´. Zet dan koers richting de Algarve. Hier vind je niet alleen de meeste, maar wellicht ook de mooiste stranden van Portugal.

Praia da Rocha, een van de mooiste stranden Portugal, is gelegen in de Algarve en kan het best worden omschreven als een imposante zandstrook. Het strand is bereikbaar via diverse promenades en loopbruggen. Door zijn pracht en toegankelijkheid is het enorm populair bij de lokale bevolking en toeristen en is een favoriete bestemming voor een strandvakantie in Portugal. Ongetwijfeld is het ook een kanshebber op de titel van mooiste strand van de Algarve. Langs de nabijgelegen boulvard vind je verschillende hotels, horecazaken en recreatieve voorzieningen.

6. Costa da Caparica beach

De grootte van een strand heeft ook een invloed op hoe mooi het is. Daarom mag Costa da Caparica beach, het grootste strand in Portugal niet ontbreken. Costa da Caparica beach is met zijn 30 kilometer lengte niet alleen de langste, maar ook een van de mooiste stranden Portugal. Langs het strand vind je tal van cafeetjes, terrasjes en restaurants waardoor het een grote trekpleister is. Het grote voordeel van dit grootste strand in Portugal is dat het zo groot is, dat je er toch altijd in slaagt een plekje onder de zon te vinden.

7. Praia de Odeceixo

We stelden al de vraag welk deel van Portugal is het mooist? Als strandbestemming is het antwoord op deze vraag vaak ook gelijklopend aan de het antwoord op de vraag ´Waar zijn de mooiste stranden van Portugal?´. De Algarve staat gekend om zijn vele stranden waaronder Praia de Odeceixo. Deze brede zandbaai heeft voor ieder wat wils. De kleine rivier die in het noorden van het strand uitmondt in de oceaan is geweldig voor kinderen, met kalm, warmer en ondieper water. Het hoofdstrand wordt in de zomer bewaakt door strandwachten. Er is een selectie van cafés en restaurants op de kliffen met uitzicht op het strand.

8. Comporta Beach

Comporta Beach hoort ongetwijfeld tot de mooiste stranden van Portugal. Deze zandstrook ligt op rijafstand in het zuiden van Lissabon en straalt een aantrekkelijke strandtentsfeer uit.

Het ongerepte Praia da Comporta heeft zijn naam te danken aan het charmante, witte dorpje Comporta dat nabijgelegen is.

9. Carcavelos Beach

Waar zijn de mooiste stranden van Portugal? Verrassend genoeg ligt er eentje op een korte afstand van hoofdstad Lissabon. Praia de Carcavelos Beach is een treinrit verwijderd en behoort daarom tot een lijst van populaire dagexcursies voor de lokale bevolking en reizigers die een stedentrip maken. Het kilometers lange strand dat bestaat uit goudkleurig zand heeft een flinke reputatie bij surfers en andere watersportrecreanten.

Hoewel het gaat om een van de mooiste stranden van Portugal vermijd je de locatie misschien beter tijdens de weekends of vakanties, gezien het er dan erg druk kan zijn met mensen die de stadsdrukte willen ontvluchten.

10. Canto Marinho Beach

Wat is het mooiste strand van Portugal? Wel, gezien zijn afgezonderde ligging in een natuurdomein maakt Canto Marinho Beach. Het strand heeft een erg natuurlijke setting door de omliggende duinen en rotsen. Ook het water is bezaaid met rotsen waardoor het niet ideaal is voor zwemmers, maar staat het wel verdiend bij de mooiste stranden Portugal. Zeker als je een strandvakantie in Portugal niet zo belangrijk vindt als een vredig toevluchtsoord bij de oceaan.

0