dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

Dagje uit naar Arnhem. Wat is er allemaal te doen in Arnhem?

By Posted on

Bezienswaardigheden Arnhem

Arnhem, de hoofdstad van de provincie Gelderland, is zeker een bezoekje waard. Maar wat is er allemaal te doen in Arnhem? De stad is een combinatie van architectuur en natuur, wat voor een goede balans zorgt. Bij een dagje uit Arnhem kun je op bezoek naar het Openluchtmuseum, Burgers Zoo, een wandeling door het bos en nog veel meer. In dit artikel zijn de vijf hoogtepunten van de stad geselecteerd.

1. Oude Kelders
Onder de stad Arnhem bevinden zich 36 kelders, die aan elkaar verbonden zijn door gangen. In de kelders zijn verschillende exposities en evenementen, die een extra beleving krijgen door de omgeving. Als toerist kun je je rond laten leiden door deze geheimzinnige kelders en Arnhem van een unieke en andere kant zien.

2. Burgers Zoo


Deze populaire dierentuin is bij een dagje uit naar Arnhem zeker wel een bezoekje waard. Burgers Zoo staat bekend om de ecodisplays. De natuur wordt op een realistische manier aan de bezoeker eigen gemaakt. Het park heeft veel verschillende soorten vogels, mensapen en exotische diersoorten, zoals een stokstaartje. Voor kinderen zit er een grote speeltuin bij waar ze zich uit kunnen leven.

3. Openlucht Museum

Het museum is een grote tentoonstelling van het leven van vroeger in Nederland. Er staan tientallen huisjes, kerken, boten, scholen, boerderijen en andere oude gebouwen. Het park ziet er uit als een dorp, waardoor je als bezoeker een heel duidelijk beeld krijgt van het leven van honderd jaar geleden. Bij een dagje uit naar Arnhem is dit museum zeker een aanrader.

4. Park Sonsbeek

waterval Park Sonsbeek

Een aantal jaar geleden werd dit Arnhemse park benoemd tot het mooiste park van Nederland. Die titel is op zijn plek, want midden in de stad is dit park een ware beleving. Je kunt door het park wandelen, er is een ontmoetingscentrum en bij de watermolen kun je genieten van een hapje en een drankje.

5. Eusebiuskerk

Deze gotische kathedraal is al vijf eeuwen oud. In het gebouw kun je de geschiedenis van de stad Arnhem beleven. Er bevinden zich tal van historische objecten, grafkelders en een beroemd orgel. Bij een dagje uit Arnhem is een bezoekje aan deze prachtige kerk zeker aan te raden.

Hopelijk heb je een antwoord gekregen op je vraag: Wat is er allemaal te doen in Arnhem? Ga op avontuur en tot ziens in Arnhem!

0