dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

Bezienswaardigheden in Patagonië | Wat moet je gezien hebben in Patagonië?

Patagonië is een van die bestemmingen die altijd hoog op de verlanglijstjes van reizigers staat. De regio in het zuiden van Zuid-Amerika die een deel van Argentinië en Chili omvat staat dan ook bekend om zijn wilde en ruige natuur. Patagonië bestaat niet alleen uit het Andesgebergte maar heeft ook een groot aantal nationale parken, meren, valleien, rivieren en diersoorten binnen zijn grenzen. Niet voor niets trekken de bezienswaardigheden in Patagonië dus de natuurliefhebber aan. Ook avonturiers zullen zich hier kunnen uitleven met activiteiten als hiken, kajakken, klimmen, fietsen en paardrijden. Wat moet je gezien hebben in Patagonië tijdens een trip vraag je? Wel, we hebben onderstaande lijst opgesteld met de mooiste plekken in Patagonië zodat je zeker niets mist!

De mooiste bezienswaardigheden in Patagonië:

Torres del Paine National Park

top bezienswaardigheden patagonie

Het Torres del Paine National Park is misschien wel de mooiste plekken in Patagonië en erg gekend onder de wandelliefhebbers. Zo is de W-trek een van de topactiviteiten tijdens een Patagonië rondreis. De W-trek is een route van zo’n 60 kilometer die je langs de verschillende hoogtepunten van het park leidt. Zo kan je onderweg indrukwekkende gletsjers bewonderen, genieten van de rust en stilte en de iconische torres bewonderen naar waar het park is vernoemd. Ervaren wandelaars doen er zo’n vijf dagen over om de volledige route af te leggen. 

Futaleufu

bezienswaardigheden patagonie

Iets moeilijker bereikbaar, maar net daarom misschien aantrekkelijker vind je het Chileense dorp Futaleufu. Het is gelegen dicht bij de grens met Argentinië en de makkelijkste manier om het te bereiken is via een kleine weg vanuit Esquel. De reden waarom Futaleufu een echte must is, is omwille van de rivier die dezelfde naam draagt. Deze wordt immers beschouwd als de beste rafting locatie ter wereld. Het landschap rondom de rivier behoort dan ook tot de mooiste bezienswaardigheden in Patagonië. Waaghalzen kunnen zich wagen aan een rafting trip. 

Perito Moreno

Wat moet je gezien hebben in patagonië

Perito Moreno is misschien wel het eerste antwoord die uit onze mond komt als je vraag wat moet je gezien hebben in Patagonië. Een boottocht vanuit El Calafate naar de gletsjer is wellicht de populairste activiteit tijdens een rondreis. Perito Moreno is 30 kilometer lang en heeft een dikte van 70 meter waardoor het een van de grootste gletsjers is ter wereld. Een ander leuk aspect van de boottocht is dat je wellicht het ijs hoort kraken en ziet kalven in Lago Argentina. Hier ervaar je dus de kracht van de natuur op zijn best. 

Ushuaia

mooiste bezienswaardigheden in patagonie

Wie naar het einde van de wereld wil reizen, zal naar Ushuaia moeten. Deze stad wordt is de toegangspoort tot Antarctica. Ook kan je van hieruit naar het Tierra del Fuego Nationaal Park waar de wildste avonturen wachten. Maak daguitstappen naar wilde rivieren, watervallen en doorheen ongerepte bossen. De panorama’s over het Beagle kanaal zijn zeker ook de moeite waard!

Fitz Roy

de mooiste plekken in patagonie

Vanuit El Chalten geraak je in enkele van de mooiste plekken in Patagonië. El Chalten is het mekka voor wandelaars gezien je van hieruit makkelijk bij Cerre Torre en de beruchte Fitz Roy geraakt. Deze laatste is een van de meest bezochte bezienswaardigheden in Patagonië. De wandelingen hier in de buurt zijn voor zowel gevorderde als beginnende wandelaars waardoor het een plaats is die je zeker niet mag overslaan. 

Wandel met pinguïns op Isla Magdalena

bijzondere bezienswaardigheden patagonie

Op de vraag wat moet je gezien hebben in Patagonië hebben we je reeds enkele antwoorden gegeven. Maar er is ook iets wat je zeker moet gedaan hebben! Isla Magdalena maakt deel uit van het zuidelijke deel van Chileens Patagonië. Het is de beste plaats om pinguïns te spotten. Je vindt er namelijk maar liefst 120000 op dit eiland. Ze zijn makkelijk te volgen via een wandelpad rondom het eiland. De pinguïns staan bekend als erg vriendelijk en nieuwsgierig waardoor je heel wat kans maakt op een ontmoeting, interactie en zelfs op leuke foto’s. 

Walvissen spotten in Valdes Peninsula

patagonie bezienswaardigheden

Valdes Peninsula is een echte must voor dierenliefhebbers. Tussen mei en november is deze regio immers een broedplaats voor walvissen. Ook orka’s bevinden zich in deze wateren. Tijdens een boottocht maak je dus kans om heel wat wildlife te zien.

1