dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

5 populaire wijnstreken in Frankrijk

Of het nu een rosé is die doet denken aan Zuid-Frankrijk in de schaduw van de platanen, of een goede rode wijn die wordt geserveerd met een heerlijke rib of biefstuk: wijn staat synoniem voor een goede maaltijd, feest en gezelligheid. Frankrijk heeft veel om trots op te zijn als het gaat om flessen van zijn wijngaarden. Elk van de regio’s produceert prachtige jaargangen. Daarom hoort dit land ook zeker bij de beste vakantiebestemmingen van 2021 en is ideaal om een perfect vakantiehuisje te huren.

Bordeaux

Bordeaux, met zijn ongeveer 60 gecontroleerde appellations, is dit één van de grootste Franse AOC-wijngaarden. Bordeauxwijnen genieten een ongeëvenaarde reputatie. Het assortiment gaat van eenvoudige generieke “Bordeaux” -benamingswijnen tot de meest prestigieuze kastelen, zoals de legendarische Pétrus, één van de duurste wijnen ter wereld. In de Bordeaux vind je de belangrijkste druivensoorten die in deze regio worden verbouwd. De Bordeaux-regio profiteert van verschillende classificaties die zowel het prestige van de wijnmakerijen als de kwaliteit van de wijnen die ze produceren belonen. De bekendste hiervan is de classificatie van Médoc crus uit 1855, die werd opgesteld voor de Wereldtentoonstelling van datzelfde jaar.

Bourgogne

Bourgogne is de andere grote Franse regio die Franse wijnen produceert. Het is verdeeld in zes regio’s en produceert evenveel goede rode als goede witte wijnen! Wist je dat sommige van de beste witte Bourgogne wijnen duurder zijn dan hun grote rode broeders? Deze wijnen zijn over het algemeen duur, omdat de Bourgogne wijngaard het meest gefragmenteerde wijnbouwgebied ter wereld is!

Champagne

De Champagne komt uit de gelijknamige streek die ten noordoosten van Parijs ligt. Dit is de koning van de mousserende wijnen! De naam wordt beschermd door een gecontroleerde oorsprongsbenaming, waarvan de regulering enkele eeuwen vereiste. Zelfs als deze prestigieuze naam vaak wordt gebruikt om een ​​mousserende wijn aan te duiden, weten goede amateurs heel goed dat er alleen Champagne in de Champagne is!

Languedoc-Roussillon

De wijngaard van de Languedoc-Roussillon omvat vier departementen: Aude, Gard, Hérault en Pyrénées-Orientales, met een oppervlakte van 42.800 hectare. Deze regio produceert meer dan 1.800.000 hectoliter per jaar, waarvan een groot deel wordt gebruikt voor het maken van tafelwijnen en lokale wijnen, die vaak worden beschouwd als wijn van een bescheiden kwaliteit. Er worden echter ook prachtige jaargangen geproduceerd. Dit wijnbouwgebied is buitengewoon dynamisch, en je ziet jonge enthousiastelingen opstaan ​​onder de elite van Franse wijnbouwers.

De Loire

Het is het op twee na grootste wijngebied van Frankrijk en heeft met 800 km de langste “wijngaardroute” van Frankrijk. Dit nodigt u uit om een ​​uitzonderlijk erfgoed te ontdekken langs de Loire, de langste rivier van Frankrijk, onderbroken door kastelen en prachtige landschappen. Als u een liefhebber bent van witte wijn, is de Loire een waar paradijs! De Loire is gemakkelijk in drie verschillende zones te verdelen, die elk een bepaalde druivensoort benadrukken.

Genoeg keuze dus voor een perfect vakantiehuisje in een prachtige wijnstreek van Frankrijk. Frankrijk hoort nog steeds absoluut bij de beste vakantiebestemmingen van 2021!

0