dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

10 niet te missen bezienswaardigheden in Marrakech

By Posted on

Als je al een groot deel van Europa hebt gezien en graag eens iets anders wilt boeken voor je citytrip, dan is Marrakech een leuke optie. Deze Marokkaanse hoofdstad is vol van kleur, geur en cultuur. De interessante bezienswaardigheden van Marrakech zijn absoluut de moeite waard. De stad heeft twee gezichten. Aan de ene kant heb je de traditionele, historische handelsstad, waar al eeuwen handelsroutes uit alle windstreken samenkomen. Aan de andere kant vind je er veel hippe tentjes en kun je los gaan op culinair gebied. Lees snel verder voor 10 van de mooiste bezienswaardigheden van Marrakech die je niet mag overslaan tijdens een citytrip.

1. Het plein Jemaa el-Fnaa

Als je op Google zoekt naar ‘bezienswaardigheden Marrakech’, is het eerste wat naar boven komt dit wereldberoemde plein. Hier vind je iedere dag een markt, waar allerlei Marokkaanse producten worden verkocht en je de meest bijzondere dingen kunt zien. Er zijn acrobaten, slangenbezweerders en muzikanten. Rondom het plein vind je verschillende eetkraampjes en foodtrucs waar je veel verschillende gerechtjes kunt proberen.

2. De Majorelletuin

Deze tuin is één van de meest bezochte bezienswaardigheden in Marrakech. De tuin, gedecoreerd met veel blauw en grijs, is erg indrukwekkend. Het werd in 1924 ontworpen door de Franse kunstenaar Jacques Majorelle en in 1980 werd het gekocht door kunstenaar Yves Saint Laurent. Na zijn dood is zijn as uitgestrooid in de rozentuin. Om de tuin te bezichtigen moet er entree betaald worden.

3. Het Bahiapaleis

Dit paleis is ook een must see van de bezienswaardigheden van Marrakech. Gebouwd aan het eind van de 19e eeuw was dit één van de grootste paleizen van die tijd. Met in totaal 8000 vierkante meter en veel tuinen is het bezichtigen zeer de moeite waard. Overal vind je prachtige details van mozaïek en houtsnijwerk. Hier woonde vroeger de vizier van de sultan met zijn maar liefst 4 vrouwen en 24 bijvrouwen! De tuinen zijn zó ontworpen dat de vrouwen elkaar niet konden zien…

4. Koutoubia-moskee

Naast het Jemaa el-Fnaa plein ligt deze indrukwekkende moskee. De 77 meter lange minaret kun je vanuit heel de stad zien. Helaas mag je deze beroemde bezienswaardigheid van Marrakech niet van binnen bezichtigen als je geen moslim bent. Gelukkig is er om de moskee heen wel genoeg te zien. Geniet er bijvoorbeeld van de tegenover gelegen tuin, waar je even kunt uitrusten op 1 van de bankjes of verfrissing kunt zoeken bij de vele waterstroompjes en fonteinen.

5. De Medina van Marrakech

Zoals iedere oude stad heeft ook Marrakech een historisch centrum. Deze is ommuurd en heet de Medina. Sinds 1985 staat dit centrum op de lijst van UNESCO. In de medina kun je verdwalen door de smalle steegjes met honderden kleine winkeltjes, de zogenaamde souks, en de verschillende spullen bekijken. Ook ruikt het er heel bijzonder door de vele winkels met verschillende kruiden. Er zijn daarnaast veel typische winkeltjes met oliën, handgeweven tassen, schoenen, olielampen en slippers. Bovendien is dit centrum autovrij. Een bijzondere bezienswaardigheid in Marrakech dus.

6. De Saaditombes

Als je op zoek bent naar indrukwekkende bezienswaardigheden in Marrakech, bezoek dan vooral de Saaditombes. In de 16e en 17e eeuw regeerde de Saadi dynastie. Deze periode gold als de Gouden Eeuw voor Marokko en daarom zijn deze graven rijkelijk versierd met mozaïek en Italiaans marmer. In de tombes liggen in totaal 4476 leden van de Saadi dynastie, verdeeld onder 60 generaties.

7. Ville Nouvelle

Als je voor de afwisseling ook de moderne kant van Marrakech wilt zien, dan moet je naar de wijk Ville Nouvelle. Vooral als je zin hebt om te shoppen is deze wijk ideaal. Je vindt er warenhuizen, designerwinkels, antiekwinkels en andere exclusieve zaken. Ook vind je hier verschillende hippe en luxe restaurants.

8. Dar Si-Saïd

Als je benieuwd bent naar de geschiedenis van Marrakech, dan museum Dar Si-Saïd een aanrader. Hier leer je alles over het verleden van de stad. Er is een collectie Berberkleding en sieraden. Ook kun je er een collectie tapijten en Marokkaanse meubels bewonderen. Niet alleen de tentoonstellingen, ook het gebouw zelf is een kunstobject. Op de binnenplaats is bijvoorbeeld indrukwekkend houtsnijwerk te vinden en de deuren zijn van cederhout. Een leuke aanvulling voor je lijstje bezienswaardigheden in Marrakech dus.

9. Het Dar M’Nebhi Paleis

Het paleis Dar M’Nebhi uit de 19e eeuw huisvest het Marrakech Museum. Het paleis op zich is al een museum met de mooie beschilderde plafonds en tegeltjes. Er zijn verschillende collecties te zien in het museum, van zowel moderne als traditionele Marokkaanse kunst. Ook zijn er historische boeken, munten en potten te bezichtigen uit de Marokkaanse, Joodse en islamitische cultuur.

10. Madrasa Ben Youssef

Om het rijtje van de mooiste bezienswaardigheden van Marrakech af te sluiten, mag de Madrasa Ben Youssef niet ontbreken. Dit gebouw uit het jaar 1570 was ooit één van de belangrijkste Koranscholen in de wereld. Er studeerde en woonde 900 studenten en daarmee was deze school ook de grootste van Afrika. De school is een indrukwekkend staaltje islamitische architectuur. De decoratie binnen is zeer de moeite waard om te bekijken met het vele houtsnijwerk en mozaïek. Op de tweede verdieping van het gebouw zijn de oude studentenkamers nog te zien.

Met deze top 10 heb je de mooiste bezienswaardigheden van Marrakech gezien. Vergeet tijdens je citytrip ook vooral niet thee te drinken in een Marokkaans theehuis, of je te laten verwennen in een Marokkaanse spa, de hammam.

0