dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

Handige tips voor een bezoek aan Angkor Wat

By Posted on

Ankor Wat is zonder twijfel de grootste bezienswaardigheid van Cambodja en misschien wel het meest indrukwekkende tempelcomplex van Zuidoost-Azië. Wie wil de Angkor Wat tempels bezoeken zal zich dus mogen verwachten aan een grote toeristische massa. Iedereen wil zich immer even Indiana Jones of Lara Croft voelen. Gelukkig zijn er een aantal handige tips voor een bezoek aan Angkor Wat waardoor je bezoek iets aangenamer en unieker wordt.

Maar eerst dit…

Waar is Ankor wat gelegen?

Een makkelijke vraag: in Siem Reap. Deze kleine stad is een verzamelpunt voor iedere reizigers en backpacker die van plan is Ankor Wat te bezoeken. Vanuit vrijwel iedere hostel in Cambodja kun je makkelijk dagtours naar Ankor Wat boeken, maar het is best wel aangenaam om enkele dagen in Siem Reap te verblijven. De stad is ook makkelijk met het openbaar vervoer bereikbaar.

Siem Reap

Handige tips voor een bezoek aan Angkor Wat

Hoe vermijd je de massa?

De tempels van Ankor Wat mogen dan wel in de jungle gelegen zijn, toch behoren ze tot de meest bezochte plaatsen van Zuid-oost Azië. Met ruim 2 miljoen bezoekers per jaar is de kans dus bijzonder klein dat je er alleen zal zijn. Gelukkig hebben we enkele handige Angkor Wat tips om de massa te vermijden.

Reis buiten het seizoen

Het hoogseizoen om de Angkor Wat tempels bezoeken is tijdens de koelere wintermaanden van november tot maart. Nodeloos om te zeggen dat je in deze periode dus de meeste mensen zal aantreffen. April en mei zijn de maanden waarin de temperaturen erg hoog kunnen oplopen en dus niet de meest aangename periode om Ankor Wat te bezoeken. Een betere optie is tijdens het regenseizoen dat loopt van juni tot oktober. In tegenstelling tot wat je misschien verwacht regent het in deze periode vaak enkel maar in de namiddag. Dat zorgt er tegelijk voor dat de regen tegen dan eerder verfrissend werkt.

Bezoek de tempels vroeg

Heel wat toeristische bezienswaardigheden ter wereld hebben te lijden onder de grote toeristische massa. Toch is er een manier om die massa te ontlopen en die wereldwijd zijn effect niet mist. Vroeg opstaan. Dit is tegelijk misschien wel een van de Angkor Wat tips die we je kunnen leven. Het verschil tussen een overbevolkte tempel bezoeken of een leeg tempelcomplex komt neer op de juiste timing en de juiste locatie.

De zonsopgang zien boven Angkor Wat zien is een magische ervaring, maar schrik niet als andere reizigers hetzelfde idee hebben. Als je je gedacht hebt gezet op het zien van de zonsopgang boven Angkor Wat, dan is het aan te raden om erg vroeg aan te komen om een goede positie te zoeken voor de andere reizigers ook aankomen. Een andere manier is om iets meer langs de kant te zitten om wat rustig te zitten.

De meeste reizigers gaan na de zonsopgang terug naar het hotel voor het ontbijt, dus de beste timing is ongetwijfeld net na zonsopgang. Een idee kan bijvoorbeeld zijn om twee dagen te spenderen in het tempelcomplex. Zo kan je eenmaal de zonsopgang meemaken en eenmaal de tempels voor je alleen hebben.

Bezoek de minder bekende tempels

De meeste toeristen spenderen slechts één dag in Angkor Wat en houden het dus bij de meest beroemde tempels. Denk aan Angkor Wat, Ta Phrom (de tomb raider tempel) en Bayon (met de grote gezichten). Er is echter veel meer te bezichtigen. Ontloop de massa en ontdek de minder bekende tempels die minstens even mooi zijn.

Ta Phrom

Meer Angkor Wat tips

De Angkor Wat tempels bezoeken is ongetwijfeld een hoogtepunt van je reis naar Cambodja. En met deze extra tips maak je de ervaring nog net iets unieker.

Neem je tijd

De meeste toeristen spenderen slechts één dag in Angkor Wat. Maak niet dezelfde fout! Je kan makkelijk drie dagen spenderen in Angkor zonder je te vervelen. Het nabijgelegen Siem Reap heeft tal van accommodaties en restaurants om je verblijf er erg aangenaam te maken.

Huur een tuktuk of een lokale gids

Het tempelcomplex is erg uitgestrekt. Het ligt ook op enkele kilometers van Siem Reap, dus wie van plan was om alles te voet te doen zal wellicht al bijna uitgeteld zijn nog voor hij bij de eerste tempel is. Een tuktuk huren kost zo’n 15 dollar per dag en is zijn geld dus echt wel waard. Het maakt het eveneens makkelijker om de verdere en minder bezochte tempels te ontdekken.

Wees voorbereid om te klimmen

Stevige schoenen, water en zonnecrème zijn maar enkele zaken die je zeker niet mag vergeten mee te nemen. Klimmen op de tempels betekent klauteren over oneffen oppervlaktes. Hiervoor zijn sandalen dus echt niet handig. Ook de hitte zorgt er voor dat je snel uitdroogt.

0