dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

Top 7 bezienswaardigheden in Libanon

Libanon is een niet alledaagse vakantiebestemming. Toch is het land het bezoeken waard, want de bezienswaardigheden Libanon zijn zeer interessant en geven de geschiedenis, natuur of cultuur van het land weer. Vooral in een zeer diverse land waar zowel moslims als christenen vredig samenleven maken de bezienswaardigheden van Libanon interessant. Wil je ook weten wat de mooiste bezienswaardigheden Libanon zijn?

Hierbij 7 van de top bezienswaardigheden Libanon:

1. Chouf Cedar Reserve

Chouf Cedar Reserve is het grootste natuurpark van Libanon met een oppervlakte van 550 km². Het park beslaat maar liefst 5,2% van het Libanese oppervlak. Het park kent grote bossen met cederbomen, de nationale boom van Libanon die zelfs in de Libanese vlag is opgenomen. Deze bomen uit Libanon worden al in de Bijbel genoemd ten tijde van koning Salomo die het hout in zijn paleizen en de Joodse tempel liet verwerken. Sommige bomen in de bossen zijn al meer dan 2.000 jaar oud. Verder heeft het park een verscheidenheid van 32 verschillende soorten zoogdieren, 200 vogelsoorten en 500 plantensoorten. Het is een ideaal park voor vogelliefhebbers, maar ook voor wandelaars of mountainbikers.

2. Sidon


Sidon is een oude middeleeuwse stad pal aan de Libanese kust. In een ver verleden was dit een zeer grote en bekende regionale stad. Tegenwoordig vind je hier ruïnes en opgravingen uit deze stad. Er staan ook ‘nieuwe’ oude gebouwen, zoals een kerk die in de 11e of 12e eeuw werd gebouwd door kruisvaarders. Een nog iets nieuwer gebouw is de grote moskee van de stad die werd gebouw ter ere van de Egyptische farao’s.

3. Byblos

Een van de andere top bezienswaardigheden Libanon dat geschiedenis ademt is de stad Byblos. De stad staat bekend als de oudste ononderbroken bewoonde stad, waar al ruim 7.000 jaar mensen wonen. Het zou volgens de mythische geschiedenis de thuisbasis zijn van de god Adonis. De kerk en het kasteel in de stad die gebouwd zijn door kruisridders zijn de belangrijkste attracties.

4. Horsh Ehden Nature Reserve

Een van de mooiste bezienswaardigheden Libanon is het Horsh Ehden Nature Reserve, een ander groot natuurpark. Het reservaat beslaat ruim 1.000 hectare waarvan het meeste bedekt is met de ruim 60.000 cederbomen. Het park is gebouwd tegen een heuvel, waarbij je tijdens een wandeltocht kunt genieten van een prachtig uitzicht.

5. Národní Museum

Dit museum in de hoofdstad Beiroet is één van de belangrijkste bezienswaardigheden Libanon en verteld de hele geschiedenis van het gebied vanaf de prehistorie, bronstijd, ijzertijd, tot aan de byzantijnse tijd. In het museum zijn meer dan 100.000 exposities te zien.

6. Souk el Tayeb
Een van de bezienswaardigheden die je in Beiroet ook niet mag missen is Souk el Tayeb, de lokale markt en tevens een biologische boerenmarkt. Hier vind je tal van ecologische en vooral ook lokale producten. Het is een leuke markt om gemakkelijk in contact te komen met de Libanese bevolking en met het Libanese voedsel.

7. Winkelen in Beiroet
Misschien niet een van de bezienswaardigheden van Libanon, maar wel een leuke activiteit die je gedaan moet hebben: winkelen in Beiroet. Beiroet stond tot de jaren 60 bekend als het ‘Parijs van het Midden-Oosten’. Er zijn hier tal van winkelstraten met grote winkelketens, maar ook kleine en gezellige winkeltjes. Het is ook een fantastische stad om tussendoor op een terras wat te eten of te drinken.

0