dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

Wintersport in Macedonië: genieten van rustige en sneeuwzekere pistes!

Ben je op zoek naar een compleet nieuwe wintersport ervaring? Ga dan een keer skiën of snowboarden in Noord-Macedonië! Je zult dit land waarschijnlijk niet snel associëren met uitgestrekte sneeuwgebieden, toch zijn de sneeuwcondities hier in de winter fenomenaal. Het landschap bestaat voor 80% uit bergen en dankzij de strenge winters in het land ligt er meestal een royaal pak sneeuw. Voeg daarbij de grote gastvrijheid van de lokale bevolking, de overzichtelijke en mooie skigebieden, een schitterend landschap en de fantastische freeride mogelijkheden, en je hebt alle ingrediënten voor een unieke wintersportbestemming!

skigebieden in Macedonië

Wintersport in Macedonië

Een wintersportvakantie in Noord-Macedonië is geschikt voor skiërs en snowboarders van elk niveau. Beginners kunnen gebruik maken van een ruim aanbod aan blauwe en rode pistes, maar er zijn ook genoeg zwarte pistes voor doorgewinterde skiërs. Daarnaast is het offpiste skiën ook een optie, bijvoorbeeld ‘catskiën’.

Omdat Macedonië voornamelijk uit hooggebergte bestaat, is de sneeuwgarantie hier, ondanks de zuidelijke ligging, relatief hoog. Dit komt ook door de strenge winters die het land kent. Het kleine land in de Balkan heeft als wintersportland nog weinig reputatie opgebouwd. De wintersportgebieden in Macedonië zijn dan ook betrekkelijk rustig.

Een skipas voor slechts 25 euro in een land met waanzinnige natuur en een rijke cultuur. Veel sneeuwzekerheid en een heerlijke cuisine ter afsluiting van een dagje met spectaculaire afdalingen. Dat is wintersport in Macedonië!

Skiën in Macedonië

skiën in Macedonië

Skiën in Macedonië betekent skiën in een omgeving die onwerkelijk aandoet, gezien de littekens van een oorlog die hier lang geleden heeft gewoed. Inmiddels heerst er een ontspannen sfeer, waarin veel kan en mag en is het een regio waar je profiteert van de volgende voordelen:

Zeer budgetvriendelijk

Om te beginnen, de prijs. Skiën in Macedonië is een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld skiën in Oostenrijk. Voor een dagkaart betaal je al gauw 20 euro minder en ook accommodatie en eetgelegenheden zijn in de Balkan veel goedkoper.

Rustige pistes

Omdat het land nog niet veel bekendheid geniet als skioord, zijn de skigebieden veel minder druk. Dit betekent dus ook dat je niet lang in de rij hoeft te staan bij skiliften en ‘ruim baan’ hebt tijdens afdalingen.

Goed bereikbaar vanuit de hoofdstad

De belangrijkste skigebieden in Macedonië bevinden zich op niet meer dan 1,5 uur rijden van de hoofdstad Skopje. Dit maakt het gemakkelijk om een skivakantie te combineren met bijvoorbeeld een dagje winkelen. Daarmee is de bereikbaarheid vanuit Nederland met het vliegtuig ook prima te doen.

Culturele rijkdom

Macedonië ligt op het snijvlak van verschillende culturen. Invloeden uit het Ottomaanse, Griekse en Romeinse Rijk zijn nog steeds te herkennen in de architectuur, de keuken en de tradities.

Catskiën in Macedonië

catskiën in Macedonië

Een bijzondere ski-ervaring die je in Macedonië ongetwijfeld zult beleven is de Catski experience. Tijdens deze experience brengt de Pistenbully je naar de meest idyllische plekken in het skigebied, waar je onvergetelijke afdalingen kunt maken. Je wordt meegenomen naar alle mooie pistes die je maar kunt bedenken en de gidsen vertellen jou welke afdalingen verantwoord zijn om te nemen. Natuurlijk met de nodige lawine-uitrusting, beleef je hier een avontuurlijke en mooie dag! 

Snowboarden in Macedonië

Snowboarden in de ruige wildernis van Macedonië is echt een andere beleving dan snowboarden in de Alpen. Verheug je op heerlijk lange runs door het weidse, heuvelachtige landschap. Geniet van afdalingen over brede vlaktes en mooie treeruns. Snowboarden in Macedonië is voor iedereen een grensverleggende wintersportervaring. Beleef het freeride avontuur in de bergen bij Papova Šhapka (1780m), het oudste skidorp van Noord-Macedonië. Hier staat de Snowcat voor je klaar om je naar bergtoppen te brengen tot zo’n 2700 hoogte.

Skigebieden in Macedonië

wintersportgebieden in Macedonië
Popova Sapka

Noord-Macedonië kent verschillende skigebieden met uitstekende pistes. De twee grootste skiresorts zijn Mavrovo-Zare Lazarevski en Popova Sapka. Mavrovo heeft ongeveer 25 kilometer aan pistes en is tevens het populairste en meest bekende wintersportgebied van het land. Popova Sapka bereikt een hoogte van meer dan 2.500 meter en is daarmee het hoogstgelegen skigebied. Van november tot april kun je hier een dik pak sneeuw verwachten. Dat maakt de skimogelijkheden hier perfect tijdens je wintersportvakantie in Macedonië.  Hieronder een overzicht van de wintersportgebieden in Macedonië.

  • Mavrovo- Zare Lazarevski 25 km pist, waarbij 13 liften
  • Popova Sapka > 18 km piste, waarbij 8 skiliften
  • Mount Kozuf > 3 liften
  • Nize Pole > 5 km piste, waabij 2 liften
  • Krusevo > 1,3 km piste, waarbij 3 liften
  • Kopanki Pelister > 1,2 km piste, waarbij 2 liften
  • Ponikva > 1,3 km piste, waarbij 2 liften
0