dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

Wat is de beste periode om naar Thailand te gaan?

By Posted on

Ben jij benieuwd wat de beste reistijd is voor Thailand, het land dat bekendstaat om zijn paradijselijke eilanden, vele tempels en exotische gerechten? Tijdens een reis door dit prachtige land, wat gelegen is in Zuidoost-Azië, geniet je nog meer van al het moois met een zonnetje en een lekkere temperatuur. Er zijn echter een aantal zaken waar je aan moet denken als je naar Thailand gaat. Een daarvan is de beste periode om naar Thailand te gaan. Kom er snel achter wat de beste reistijd voor Thailand is, zodat jij kan beginnen met het plannen van jouw droomreis!

beste periode om naar thailand te gaan

Klimaat in Thailand: tropisch met invloeden van de moesson

De beste periode om naar Thailand te gaan is deels afhankelijk van het gebied dat je wil bezoeken. Maak je een rondreis door het hele land of bezoek je alleen het noordelijk of zuidelijk deel? Thailand heeft een tropisch klimaat, wat gekenmerkt wordt door warme temperaturen en veel neerslag. Tijdens een reis door het noordelijk en centraal gelegen deel van Thailand merk dat er drie verschillende seizoenen zijn. Zuid-Thailand heeft echter maar twee seizoenen. Reis je van de oostkust naar de westkust in het zuidelijk deel, dan zal je zien dat ook daar verschillen in het klimaat waar te nemen zijn.

Beste reistijd Noord Thailand

In Noord-Thailand en in de centraal gelegen gebieden is het in maart en april erg droog en warm. De opvolgende maanden, van mei tot en met oktober, zal het veel meer regenen. Dit zijn veelal korte, maar hevige buien, wat voor verkoeling kan zorgen. Tot slot is er van november tot en met februari een droge periode. De temperaturen zijn tijdens deze maanden minder hoog dan de rest van het jaar. De beste reistijd voor Noord-Thailand is van november tot en met februari, omdat het dan niet extreem warm is en er weinig regen valt.

Beste reistijd Zuid Thailand

Het zuidelijk deel van Thailand, waaronder verschillende Thaise eilanden, kent twee seizoenen: het droge en het natte seizoen. De temperaturen zijn in Zuid-Thailand het hele jaar door nagenoeg gelijk: rond de dertig graden met gemiddeld acht zonuren op een dag. Van mei tot en met eind september valt er veel neerslag. Tijdens de overige maanden zal er weinig tot geen neerslag vallen. Je kan dan ook het beste naar Zuid-Thailand afreizen tijden het droge seizoen. Probeer dan wel te gaan tijdens de koelste maanden.

beste reistijd voor Thailand

Reizen tijdens de Nederlandse wintermaanden

De beste reistijd Thailand voor een rondreis is tijdens de Nederlandse wintermaanden. Je kan tijdens deze periode genieten van warme temperaturen, met weinig kans op veel regen. De perfecte maanden voor een heerlijke strandvakantie zijn dan ook van december tot en met maart. Ook is deze periode ideaal als je naar Thailand afreist om veel van het land te zien. Het aantal zonuren is optimaal en het droge seizoen valt zowel in het noordelijk als zuidelijk deel van Thailand tijdens deze maanden. Kortom, de perfecte periode om Thailand te bezoeken!

0