dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

Wintersport in Lapland; meer dan alleen skiën!

By Posted on

Ben je een échte wintersporter, één die geen enkele uitdaging uit de weg gaat en maar al te graag het avontuur opzoekt? Dan is wintersport in Lapland iets voor jou. Lapland is een van de bekendste toeristische wintersportbestemming ter wereld en dat heeft verscheidene redenen. Onderstaand overzicht maakt duidelijk waarom voor wintersport Lapland perfect is!

Alles over wintersport in Lapland

Het Finse Lapland behoort al lang tot de bekendste en populairste gebieden voor wintersport. Hieronder vind je enkele goede reden om de Alpen links te laten liggen en voor Lapland wintersport te kiezen:

1. Niet alleen skiën tijdens je wintersport in Lapland

Wat maakt Lapland wintersport écht uniek? Dat je er méér kunt doen dan alleen maar skiën! Hoewel dat natuurlijk een leuke, uitdagende sport is, kan het zijn dat je liever wat variatie hebt tijdens je vakantie. Lapland is daarvoor perfect. Van Huskysafari’s door het wilde landschap tot een heuse rendierboerderij, er is meer dan genoeg te doen tijdens Lapland wintersport!

2. Geen uren lang wachten

Er is nog een andere goede reden waarom je voor wintersport Lapland zou moeten kiezen in plaats van naar de Alpen te gaan. Deze laatste hebben immers het hele jaar daar te kampen met een enorme drukte – iedereen gaat er heen! Het voordeel van de grote diversiteit aan activiteiten in Lapland is dat je haast nooit in een lange rij zult moeten wachten als je gaat skiën. Zelfs in het hoogseizoen kan het gebeuren dat je een piste helemaal voor je alleen hebt. Hou je niet van de drukte, ga dan skiën in Lapland!

3. Ook perfect voor kinderen

Een bijkomend voordeel van de rust die je in Lapland kunt vinden, is dat het gebied zich ook perfect verleent voor kinderen die willen leren skiën. Het risico dat ze verdwaald raken in de massa mensen is miniem en daarbij zijn er zelfs speciale lessen mogelijk voor de allerkleinsten. Wil je ook je kinderen een onvergetelijke wintersportvakantie bezorgen? Lapland is de perfecte reisbestemming!

4. Langlaufen: uniek én goedkoop

Ook voor zie die graag wat goedkoper op wintersport gaan, zijn er echter mogelijkheden: langlaufen bijvoorbeeld. Hierbij wandel je met speciale langlaufstokken door het wilde sneeuwlandschap. Je kiest je eigen tempo, bepaalt zelf wanneer je pauzeert en je geniet nog méér van het adembenemende uitzicht op de besneeuwde bergen. Daarbij vind je onderweg ongetwijfeld een gezellige blokhut waar je van een verwarmend kampvuur kunt genieten!

Wintersport in Lapland – een unieke ervaring!

Wintersport Lapland heeft duidelijk heel wat in petto. Bovenstaand overzicht maakt duidelijk dat op wintersport in Lapland gaan een slimme zet is als je van een onvergetelijke vakantie wil genieten. Ontdek de wintersport Lapland mogelijkheden voor een vakantie die je nooit meer vergeet!

0