dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

Top 10 bezienswaardigheden Seoul

By Posted on

Top 10 bezienswaardigheden in een notendop

De top 10 bezienswaardigheden Seoul in één adem noemen is niet zo eenvoudig. De hoofdstad van Zuid-Korea is een bruisende stad waar heel veel te beleven valt. Liefhebbers van eten, shopfanaten en attracties komen ruimschoots aan hun trekken. Unieke belevenissen staan op elke straathoek op je te wachten. Onze bezienswaardigheden Seoul geeft je een leidraad.

Tip 1: Paleis Gyeongbukgung is méér dan majestueus

Als je het hebt over bezienswaardigheden Seoul is het Paleis Gyengbukgung, dat midden in het centrum van Seoul ligt, één van de grote toeristische trekpleisters. Niet alleen de gebouwen zijn majestueus, maar ook de tuinen rond het paleis zijn indrukwekkend.

Tip 2: Bukchon Hanok Village, het mekka van traditionele Zuidkoreaanse huizen

Op een steenworp van het Paleis Gyeongbukgung ligt Bukchon Hanok Village. Binnen het dorp zijn er ook enkele bewoners die hun huizen hebben omgebouwd tot een soort van bed and breakfast en inkijkwoningen.

Tip 3: Oorlogsmuseum met gigantische raketten

De verschillende oorlogen van Zuid-Korea hebben duidelijk sporen nagelaten. Wat het meest indruk maakt is het buitendeel van het War Memorial museum waar gigantische raketten, tanks, helikopters en vliegtuigen staan opgesteld.

Tip 4: Toren van N Seoul en een panoramisch uitzicht

Op de top van de Namsan-berg ligt de Toren van N Seoul. Je kan de top van de berg bereiken via een kabelbaan tegen betaling. De toren staat bekend als een symbool van liefde wanneer je een hangslot vergrendelt aan het hek.

Tip 5: Shoppen is in Myeongdong een niet alledaagse belevenis

Eén van de top 10 bezienswaardigheden Seoul is ongetwijfeld Meyogdong. Het epicentrum van shopaholics. Cosmetica, mode of neon gekleurde sneakers. Wie niet van winkelen houdt, kan altijd zijn gading vinden in de nabijgelegen restaurants en straatkraampjes.

Tip 6: Insadong, het paradijs om souvenirs te kopen

Voor wie op souvenirjacht gaat, is Insadong de uitgelezen plaats. Je vindt er allerhande gadgets, hoewel de prijzen soms aan de hoge kant kunnen liggen.

Tip 7: Internationale smeltkroezen vind je in Itaewon

In Itaewon vind je heel veel internationale restaurants. Als je een pizza of shoarma wil bestellen, moet je hier zijn.

Tip 8: Het nachtleven van Hongdae staat centraal

Hongdae – in de buurt van de universiteit – is één van de grootste uitgaansbuurten van Seoul. Voor nachtbrakers de ideale plek met talrijke bars en nachtclubs.

Tip 9: Het indoor Pretpark Lotte world

Lotte World is één van de grootste indoor pretparken in de wereld. Het pretpark staat garant voor avontuurlijke activiteiten.

Tip 10: Gwanjang markt, culinaire hoogstandjes

Ontelbare aantal straatstalletjes serveren Koreaanse gerechten. De verkopers roepen je om hun kookkunsten te proeven op een uiterst gezellige manier.

0