dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

Madeira, het eiland van de eeuwige lente!


Europa kent veel mooie eilanden die nog niet zo bekend zijn bij het grote publiek. Madeira is daar één van. Dit prachtige Portugese eiland is bereikbaar op slechts een kleine 4,5 uur vliegen vanaf Amsterdam Schiphol Airport. Madeira staat bekend om het fijne weer, zo ook in de wintermaanden. En mede door dit fijne weer is Madeira de perfecte bestemming voor een Europese trip. Vertrek last minute naar Portugal en ontdek het mooie eiland Madeira!

Bezienswaardigheden Madeira

Eenmaal besloten dat je naar Madeira gaat wil je natuurlijk ook weten wat voor leuke activiteiten je er kunt ondernemen en wat je er allemaal kunt bezichtigen. Er is genoeg te zien en te doen maar deze 4 bezienswaardigheden en activiteiten mag je echt niet missen.

1 Huur een auto

Het belangrijkste aan deze trip is dat je direct een auto huurt. Het eiland is vrij groot en als je deze echt wilt verkennen is bewegingsvrijheid wel heel fijn. Er zijn een aantal smalle bergweggetjes die een uitdaging kunnen zijn maar de wegen zijn wel heel veilig dus je hoeft je nergens zorgen over te maken. Het huren van een auto zorgt er ook voor dat je meer in minder tijd kunt zien. Je kunt zo naar alle hotspots rijden en ook wanneer je wilt wandelen kun je zo direct naar het begin van de wandelroute rijden. Wanneer je een auto hebt gehuurd kun je ook verschillende stranden op één dag verkennen. Of in de ochtend grotten gaan bezichtigen en de dag afsluiten met dolfijnen spotten.

2. Wandelen door en op de Levada’s

Madeira is een groot favoriet onder de lokale bevolking door de prachtige natuur. Wist je dat er op het eiland ruim 2.300 kilometer aan wandelpaden zijn? Je kunt kiezen uit verschillende wandelroutes maar de wandelroutes langs de Levada’s zijn de grootste favoriet. Levada’s zijn irrigatiekanalen die enkel op Madeira voorkomen. en daarom heel bijzonder om te zien.

3. Met de kabelbaan naar grote hoogte

Madeira heeft ook een kabelbaan die je in een rit van ruim 15 minuten naar de top van Monte brengt. Je stapt in in de hoofdstad Funchal en ‘vliegt’ binnen een kwartier over huizen, kleine dorpjes ruim 550 meter de hoogte in. Het uitzicht is enorm bijzonder omdat je in één oogopslag het gehele eiland kunt zien. Eenmaal aangekomen in Monte is het aan te raden de botanische tuin te bezoeken. Hier zul je allemaal bloem en plant soorten vinden die wij in Nederland niet hebben.

4. Ontdek de natuurlijke baden in Porto Moniz

Natuurlijke baden, ook wel ‘The Natural Pools’ genoemd, kun je vinden in het noorden van Madeira. Dit zijn baden die veel natuurlijke elementen bevatten zoals zout water en vulkanische stenen. Er wordt gezegd dat de natuurlijke baden helende krachten hebben en goed voor je gezondheid zijn. Of dit waar is of niet, het blijft een mooie ervaring om in één van de natuurbaden te zwemmen.            

0