dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

Backpacken in Nieuw Zeeland? Zorg dat je ook naar Golden Bay gaat

Golden Bay behoort tot de mooiste, meest adembenemende natuurgebieden in Nieuw-Zeeland – en dat is dan ook waarom jaarlijks talloze toeristen deze regio opzoeken om er van de prachtige natuur, unieke cultuur en panoramische uitzichten te genieten. Vooral backpackers trekken vol genot door dit gebied en dat heeft méér dan één reden.

Wil je ook weten waarom Golden Bay precies de moeite waard is als je van backpacking houdt? Hieronder ontdek je de beste bezienswaardigheden Golden Bay:

De beste bezienswaardigheden Golden Bay

De Golden Bay, ook wel ‘Heart of the Parks’ genaamd, is een van de meest noordelijke en grootste natuurgebieden van Nieuw-Zeeland. Ontdek waarom je Golden Bay uit moet kiezen als reisbestemming voor je backpacking vakantie:

1. Een prachtig vogelreservaat

Eerst en vooral is Golden Bay een must-mee voor vogelliefhebbers – en wel omdat er een enorm vogelreservaat te vinden is. In dit reservaat leven wel 90 verschillende vogelsoorten. Vooral vanaf Farewell Spit, een van de meest noordelijke punten van de baai, kan je veel vogels spotten!

2. Rawhiti Cave

Zoek je het liever wat dieper onder de grond tijdens je avontuurlijke vakantie? Dan is Rawhiti Cave waar je moet zijn. Deze ondergrondse grot is met zijn honderden stalactieten een van de bekendste van Nieuw-Zeeland. Maak je speleoloog in jezelf wakker en geniet van de mystieke, miljoenen jaren oude atmosfeer die er hangt!

3. Wainui Falls

De Wainui watervallen zijn eveneens het bezoeken waard. Deze watervallen liggen op slechts een halfuur wandelen van Takaka. Niet alleen kan je er genieten van de adembenemende watervallen, ook bevind je je in de ongerepte natuur: Nikau palmbomen, tropische varens en Rata bomen, het zijn slechts enkele van de prachtige soorten begroeiing die je er tegenkomt.

4. Majesteuze bergen

Vervolgens is Golden Bay het bezoeken waard vanwege de prachtige, reusachtige bergen die het gebied omringen. Als je gaat backpacken dan ben je ongetwijfeld op zoek naar een uitdaging zoals wild natuurterrein, onverwachte heuvels en meer. Het dringende gebergte geeft je die mogelijkheid en garandeert dat je van onvergetelijke panorama’s kunt genieten tijdens je vakantie!

5. De Archway Islands

Ten slotte zijn de noordelijk gelegen eilanden van Golden Bay het bezichtigen waard. Als je de noordelijke weg via de Wharariki Road volgt, dan kom je vanzelf op het strand terecht. De reis door het noordelijke bos duurt niet langer dan twintig minuten – en als beloning krijg je een prachtig zicht op de rotsformaties!

0