dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

Wat mag je zeker niet missen in New York?

New York is de meest bezochte stad van de Verenigde Staten. De stad is beroemd om zijn mode, waanzinnige nachtleven, ongelooflijke kunstscene, musea, heerlijke restaurants en theaterproducties van wereldklasse, New York City is voor velen het kloppende hart van de wereld. Elke cultuur, taal en eten is hier vertegenwoordigd. Je zou je hele leven in de stad kunnen doorbrengen en nooit echt alles hebben gezien. Er is een oneindige lijst van dingen die je kunt doen in de stad. Geen enkele hoeveelheid tijd die je hier doorbrengt, is genoeg, dus maak je geen zorgen: je kunt nooit alles doen en zien. Maar als budgetreiziger kan een bezoek aan NYC moeilijk zijn, vooral als je de verborgen juweeltjes niet kent die een bezoek betaalbaar maken.

Maak een wandeltocht

Een geweldige manier om je te oriënteren in de stad is met een wandeltocht. Je leert wat geschiedenis, ontdekt waar de belangrijkste bezienswaardigheden zijn en ontdekt alle hoeken en gaten van de stad. Ga voor betaalde tours met Take Walks. Ze hebben specifieke rondleidingen in de stad die gericht zijn op kunst, eten en geschiedenis, en ze zijn ook redelijk betaalbaar. 

bezoek new york city

Staten Island Ferry

Die twee uur durende rij om het Vrijheidsbeeld te zien niet aantrekkelijk? Loop een paar blokken naar de veerboot van Staten Island. Deze gratis veerboot brengt je door de haven en biedt een mooi uitzicht op zowel het Vrijheidsbeeld als de skyline van de stad. De rit duurt ongeveer 20 minuten per enkele reis.

Staten Island Ferry

Brooklyn Bridge

Loop over de Brooklyn Bridge voor een interessant uitzicht op de skyline en de haven van New York. Het is een flinke wandeling, maar aan de andere kant wacht je lekker eten en drinken. Stoppen om foto’s te maken en kronkelend langs de weg duurt de wandeling ongeveer 40 minuten. Nog leuker is het om deze wandeling ’s nachts te doen wanneer het centrum van Manhattan helemaal verlicht is. 

brooklyn bridge

Musea

New York City heeft tientallen musea die een bezoek waard zijn. Het Natural History Museum, het MoMA en Guggenheim zijn slechts drie van de groten. Er zijn 11 musea in de buurt van Central Park die dagen in beslag zouden nemen om echt te verkennen. Kies degene die je graag wil zien en bezoek die, tenzij je weken in New York bent om ze allemaal te bekijken. De toegang varieert, maar verwacht ongeveer $ 25 USD per persoon per museum uit te moeten geven.

Natural History Museum NYC

Prohibition bars

Er zijn tal van bars in ‘prohibition-stijl, de tijd dat alcohol eigenlijk verboden was in Amerika, waar klassieke drankjes worden geserveerd en waar live jazzmuziek wordt gespeeld. Hoewel de chique cocktails die ze serveren misschien niet goedkoop zijn moet je dit toch en keer hebben meegemaakt, puur voor de sfeer. Ze brengen je naar een tijdperk waarin alles stijlvol, zorgeloos en leuk was. Enkele favorieten zijn The Back Room, Apotheke, The Dead Rabbit en Bathtub Gin.

prohibition room NYC

Bezoek het Lower East Side Tenement Museum

Dit museum laat zien hoe immigranten van over de hele wereld leefden tijdens de late jaren 1800 en vroege jaren 1900 toen ze probeerden het te maken in Amerika. Je kunt dit museum alleen bezoeken met rondleidingen en deze dienen vooraf gereserveerd te worden. Tevens is het leuk dat er live acteurs worden gebruikt om de verhalen van nieuw aangekomen immigranten uit te beelden en te delen, omdat het de ervaring veel gedenkwaardiger maakt. 

tenement museum NYC

Trinity Church

De oorspronkelijke Trinity Church, gebouwd in 1698, was een kleine parochiekerk gebouwd door de Church of England. Toen de Britten New York innamen na de terugtocht van George Washington, werd het gebruikt als een Britse uitvalsbasis. Na de oorlog kwamen George Washington en Alexander Hamilton hier regelmatig. Het kerkhof dateert uit de 18e eeuw en heeft daar vele beroemde Amerikanen, waaronder Hamilton en zijn vrouw Elizabeth, Francis Lewis (ondertekenaar van de Onafhankelijkheidsverklaring), John Alsop (afgevaardigde van het Continentale Congres), Albert Gallatin (oprichter van NYU) en Horatio Gates (generaal).

trinity church NYC

Rockefeller Center 

Dit gebied is altijd gevuld met drukte. Dwaal door het Rockefeller Center om te zien waar ze The Today Show filmen, winkel, snack en neem vervolgens de lift naar de “Top of the Rock” voor een panoramisch uitzicht over de stad. 

rockefeller centre NYC

Battery Park

Dit park, gelegen op de zuidpunt van Manhattan, is waar de Nederlanders in 1625 Fort Amsterdam bouwden om hun nederzetting te verdedigen. De Britten namen het gebied in 1664 over en gaven het uiteindelijk de naam Fort George. Terwijl het fort grotendeels werd verwoest tijdens de revolutie, werd het na het einde van de oorlog uitgebreid. Tegenwoordig zijn er meer dan 20 monumenten en plaquettes in het park, die alles beslaan, van de Revolutionaire Oorlog en de Oorlog van 1812 tot immigratie en nog veel meer. Je kunt rond het fort dwalen en vervolgens door het omliggende park wandelen en genieten van het prachtige uitzicht op het water van de haven, het Vrijheidsbeeld en Ellis Island.

battery park NYC

Bezoek Wall Street

Maak een foto met het beroemde standbeeld van een aanstormende stier en loop vervolgens naar Wall Street. Er is zware beveiliging in het gebied, maar je kunt er zien hoe mensen gebouwen in en uit zoeven op weg naar een andere financiële ramp.

wall street nyc
0