dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

Aan de wandel? We zetten de 10 mooiste hikes van Europa op een rij

By Posted on

Ben jij een echte wandel- en natuurliefhebber en wil je een tijdens je vakantie de mooiste gebieden om te hiken in Europa ontdekken? Je hoeft niet altijd ver te reizen om een prachtige wandelroute te kunnen volgen. Je vraagt je misschien af: waar kun je hiken en hoe plan je een wandelvakantie? Lees snel verder voor tips en tricks, maar ook voor een top tien met de mooiste hikes in Europa.

Waar kun je hiken?

Wie denkt dat je voor de mooiste hikes naar de andere kant van de wereld moet afreizen, heeft het mis. Het antwoord op de vraag ‘waar kun je hiken?’ is: je kan prachtig wandelen in Europa, er zijn dan ook meerdere locaties waar je goed terecht kan voor een hikevakantie in Europa. Denk aan de Mont Blanc, kloof-wandelingen op Kreta en het bloemeneiland Madeira.

Welke wandelschoenen heb je nodig?

Het is tijdens een wandelvakantie in Europa belangrijk dat je goede schoenen draagt, zodat je geen last krijgt van je voeten. Je zal vaak vele kilometers op een dag lopen, dus simpele gympen bieden niet voldoende ondersteuning. Het is altijd belangrijk dat je goede grip hebt met de schoenen die je draagt. Tevens is het fijn als de schoenen waterdicht zijn en goed ademen.

Beste seizoen voor een wandelvakantie?

Wanneer je het beste kan gaan wandelen in Europa, is afhankelijk van het land waar je naar afreist. Aangezien je veel in de buitenlucht zal zijn, is het fijn als het niet continue regent. Ook is de temperatuur belangrijk, het is fijn als het lekker warm is maar niet te heet. In het voorjaar staat de natuur in bloei, wat zorgt voor een prachtig zicht en dus een goed moment is om te gaan wandelen in Europa. Dit is misschien wel het beste seizoen voor een wandelvakantie.

Hoe plan je een wandelvakantie?

Er zijn verschillende voorbereidingen die je kan treffen voor een hikevakantie in Europa. Online kan je veel informatie vinden over meerdaagse hikes in Europa, doe hier dan ook je voordeel mee. Zoek op wat elke wandelroute te bieden heeft en denk zelf na wat je zou willen zien. Tevens is het handig om van te voren na te denken over de afstand van een wandelroute. Hoeveel km kan je wandelen op een dag, is afhankelijk van jouw ervaring en voorbereiding.

Hoeveel km kan je wandelen op een dag?

De beste voorbereiding op een wandelvakantie in Europa is door ervoor de zorgen dat je een goede conditie hebt. Nederland is erg vlak en je kan dit niet vergelijken met de bergachtige wandelingen in het buitenland. Je zal hiervoor dan ook andere spieren gebruiken, probeer hierop te trainen. Zoek van te voren informatie over meerdaagse wandeltochten met overnachting, zodat je ook goed je rust kan pakken.

Ben jij benieuwd naar de mooiste hikes in Europa? Lees snel verder voor (meer) tips voor een hikevakantie in Europa en voor een antwoord op de vraag ‘waar kan je mooi wandelen in Europa?’.

Tsjechië

Een van de mooiste hikes in Europa kan je maken in Tsjechië. Hier ligt het Boheems Zwitserland, een Nationaal Park wat de naam dankt aan Zwitserse kunstenaars. Vroeger reisden ze door dit gebied en vonden ze het net zo mooi als hun thuisland. Het heeft een oppervlakte van ongeveer 80 km2, maar het landschap is erg divers. Zo zijn er hoge zandsteenformaties en diepe ravijnen, welke gelegen zijn in uitgestrekte bossen.

Mont Blanc

Misschien wel een van de bekendste gebergtes in Europa is de Mont Blanc. Hier kan je een avontuurlijke wandeltocht maken van ruim 170 km, door drie verschillende landen: Italië, Frankrijk en Zwitserland. Je kan de route lopen in elf dagen tijd en je maakt 10.000 meter aan stijging. Dit behoort zeker tot een van de mooiste hikes in Europa, maar is niet voor beginners. Bij diverse aanbieders kan je meerdaagse wandeltochten met overnachting boeken.

Dolomieten

Als je wilt gaan wandelen in Europa kan je afreizen naar Lake Antermoia in de Dolomieten. Het bergachtige noorden van Italië is uitermate geschikt voor een mooie wandeling met adembenemende uitzichten en is dan ook een van de tien tips voor een hikevakantie in Europa. Er zijn verschillende dagtochten te boeken, maar ook meerdaagse huttentochten.

Madeira

Het bloemeneiland Maidera staat ook wel bekend als een van de mooiste gebieden om te hiken in Europa. Het klimaat is er aangenaam, daarnaast staan de paden goed aangegeven. Voor zowel beginners als gevorderden is dit de ultieme bestemming om te wandelen in Europa. Reis je af in de lente, van maart tot juni, dan zie je de vele bloemen vol in bloei staan.

Georgië

Een van de prachtigste wandelroutes door Europa kan je bewandelen in Georgië. Dit is tevens een van de rustigste hikes, aangezien je weinig andere mensen tegen zal komen. Het is een adembenemende route langs turquoise, witte en groene meren én middeleeuwse dorpjes. Met een beetje geluk spot je wilde dieren, zoals marmotten, herten en gemzen.

Kreta

Je kan een zonvakantie combineren met een wandelvakantie in Europa. Het eiland Kreta is hier uitermate geschikt voor. Het eiland heeft een ruige natuur, met vele kloven, waaronder de bekende Samariakloof. Deze hike betreft een afstand van 16 kilometer en is gelegen in het zuidwesten van het eiland. Verblijf je aan de andere kant van het eiland? Kreta is erg groot en er zijn meerdere kloven geschikt voor een wandeling.

Engeland

Er zijn verschillende meerdaagse hikes in Europa, waaronder de Engelse Coast to Coast. Dit is een wandeling van ongeveer 309 kilometer, welke van de Ierse Zee naar de Noordzee loopt. Je maakt een reis door de Engelse geschiedenis, wat deze route bijzonder maakt. Als je het van het begin tot het einde uitloopt passeer je drie nationale parken: het Yorkshire Dales National Park, het Lake District National Park en het North York Moors National Park.

Zweden

Het Zweedse Kungsleden staat bekend als een van de prachtigste wandelroutes door Europa. De route loopt van Hemavan in het zuiden van het land naar Abisko in het noorden en bedraagt een afstand van 425 kilometer. De route gaat dwars door de wildernis van Zweden en is dan ook een veel belopen route. Op meerdere plekken in Zweden vind je speciale wandelpaden en je mag bijna overal lopen.

Schotland

Waar kan je mooi wandelen in Europa? Het antwoord daarop is: de Isle of Skye in Schotland. Dit schiereiland bestaat uit een grote variatie aan natuur. Denk aan puntige bergtoppen, helder blauw water en prachtige watervallen. Er zijn op verschillende plekken op het eiland wandelroutes uitgestippeld. Isle of Skye wordt ook wel een van de meeste sprookjesachtige plekken op aarde genoemd.

Turkije

Om de lijst met tien mooiste hikes in Europa goed af te sluiten, een onbekendere maar zeker een van de prachtigste wandelroutes door Europa: de Lycian Way. Dit is een kustroute van ruim 400 km in het zuiden van Turkije. Je maakt een reis langs oude culturen, daarnaast is het landschap erg divers. Uitzichten op de azuurblauwe zee, maar ook Griekse tempels en Byzantijnse kloosters kom je tegen tijdens deze wandelroute.

0