dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

Waarom naar Spanje als je ook in eigen land op vakantie kan?

By Posted on

Nu het steeds warmer wordt in Nederland, kiezen steeds meer Nederlanders voor vakantie in eigen land. Dat is ook niet gek, als je bedenkt dat alle records steeds vaker worden verbroken. Deze ontwikkelingen zorgen er voor dat we minder de noodzaak zien om in Spanje of andere mediterrane landen onze heil te zoeken. Door het warme weer gaan ook steeds mensen er op het laatste moment nog even op uit, last minute een hotel boeken is dan een goede optie. 

Waarheen?

Denk aan een sportieve vakantie op de Veluwe, heerlijk ontspannen dicht bij zee in Den Haag of Middelburg of juist de gezelligheid van de stad om je heen. Het kan soms even zoeken zijn, maar de garantie op goed weer heb jij dan al getackeld. Het leuke aan vakantie in eigen land, is dat je de mooie kanten van ons land ontdekt. Nederland kent tal van mooie steden, uitzonderlijke natuurgebieden en een lange kustlijn.

Nog meer voordelen

Zoals genoemd is de korte reistijd een groot voordeel vinden veel Nederlanders. Het biedt namelijk ook de mogelijkheid om vrienden of familie voor een dag over te laten komen. De gezelligheid is dicht bij huis. Daarmee, dichter bij huis betekent ook minder reiskosten. Nu Nederland meer zonuren kent, is de reden ook minder groot om je heil over de grens te zoeken. Het scheelt natuurlijk ook dat je makkelijker je voorkeuren in je eigen taal kan communiceren. De misverstanden waar je soms in het buitenland tegen aan loopt, die vermijdt je nu.

Het risico

Uiteraard is er ook een risico. Zo plannen we minder vooruit en wachten we liever de positieve weerberichten af om met zekerheid aan het strand onder de parasol te kunnen zitten. Dit brengt het risico met zich mee dat de bestemming die je wilde boeken al vol zit. Gelukkig zijn er accommodaties die hierop inspringen en kun je zo alsnog last minute een hotel boeken.

Er zijn tal van voordelen waarom vakantie in eigen land aantrekkelijk wordt. Waarom zou je daar geen gebruik van maken? Zeker als het de mogelijkheid biedt om je eigen land te leren kennen. Als je nog niks geregeld hebt, zijn er gelukkig genoeg mogelijkheden om last-minute een hotel te boeken. Het is een win-win situatie!

0