dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

Milieuvriendelijk kamperen? 5 tips om je op weg te helpen

Ligt het milieu je na aan het hart? Ga je voor een betere en schonere wereld? Wil je je voetafdruk zo klein mogelijk houden? Dan wil je ook je vakantie zo milieuvriendelijk mogelijk doorbrengen. Wat kun je zelf doen voor een heerlijke en duurzame vakantie? Milieuvriendelijk kamperen is leuk en het voelt goed. Hier geef ik je vast 5 tips om je duurzaam op weg te helpen.

Eten

Als we van onze welverdiende vakantie genieten, dan willen we natuurlijk ook graag lekker eten. Buiten koken hoort echt bij natuurlijk kamperen, maar let op waar de wind vandaan komt en zet je pannetje in de luwte en dek hem af. Zo verlies je zo min mogelijk warmte en is je gasverbruik een stuk lager. Kies voor minder of geen vlees. De vleesindustrie is verantwoordelijk voor een hoge CO2-uitstoot, dus beperk je vleesconsumptie. Gebruik geen wegwerpborden en bestek, ruim netjes op na het eten en scheid je afval waar mogelijk.

Zonnepanelen

Kampeer je altijd met een caravan of camper, monteer dan zonnepanelen. Een goede keuze zijn zonnecollectoren, die slaan de opgevangen zonne-energie op op een accu voor later gebruik. Het kamperen in een tent is natuurlijk het meest duurzaam en past het beste bij natuurlijk kamperen.

Activiteiten

Hou je van heerlijk relaxen , dan ben je heel duurzaam bezig. Fietsen en wandelen past ook helemaal bij milieuvriendelijk kamperen. Hou je van actie, bedenk dan dat speedboten en jetski’s een stuk minder duurzaam zijn. Kies liever voor kanoën of ga lekker roeien.

Thuis

Laat ook je thuis goed achter en bespaar ook daar. Trek alle stekkers uit de stopcontacten. Je gebruikt je apparaten toch niet. Zet ook meteen de thermostaat wat lager. Overigens zijn deze tips ook handig en duurzaam als je wel thuis bent. En denk eens na over een groene energieleverancier.

Milieuvriendelijke campings

Je bent al heerlijk duurzaam op weg. De laatste tip is om ook te kijken naar milieuvriendelijke campings. Let op het internationale keurmerk ‘green key’. Aan dit keurmerk herken je de echte groene campings. Deze campings letten op waterbesparend sanitair, energiebesparende lampen, duurzame opwekking van elektriciteit en ze scheiden het afval. Ook bij de schoonmaak van de gebouwen worden biologisch afbreekbare middelen gebruikt.

Met deze tips word ook deze vakantie weer helemaal fantastisch

0