dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

Mooiste stad van Australie: Melbourne of Sidney

Australië is een enorm land en voor reizigers die weinig tijd hebben, kan het belangrijk zijn om te kiezen tussen een bezoek aan Melbourne of Sidney. Wie op zoek is naar de mooiste steden Australië, komt in beide steden niets tekort. Nochtans zijn er enkele grote verschillen tussen Melbourne of Sidney. Hier lees je in een notendop de verschillen.

Bezienswaardigheden

Melbourne: sporttempels

Melbourne heeft zijn eigen indrukwekkende architectuur, steegjes en iconische sporttempels. De beste voorbeelden zijn te vinden op Federation Square en de heilige Melbourne Cricket Ground.

Sydney: Opera House

Sydney Harbour is het symbool van Sydney. De haven huisvest enkele wereldbefaamde bezienswaardigheden zoals het Sydney Opera House, Luna Park en Harbour Bidge. Musea en de bounty-achtige stranden, maakt van Sydney één van de grootste trekpleisters.

Cultuur

Melbourne: multicultureel

Melbourne ademt cultuur en dat begint met de stad die het multiculturele leven heeft omarmd. Kunst is overal aanwezig op elke straathoek. Muurschilderingen, live optredens en een hotspot van hoogstaande culinaire stijlen.

Sydney: Opera House

Het Sydney Opera House is de bekendste locatie voor concerten en operavoorstellingen. Beroemde internationale dj’s maken hun opwachting tijdens het nachtleven. Waar ze optreden, behoren tot één van de mooiste plekken Australië.

Weer

Melbourne: vier seizoenen op één dag

In Melbourne kan je vier seizoenen op één dag meemaken. Bereid je altijd voor op zon en regen. Het is deze onvoorspelbaarheid in combinatie met een hoger aantal miezerige dagen en koelere temperaturen, die Melbourne een mindere attractie maken als we het hebben over steden Australië.

Sydney: beste qua weer

Sydney heeft een ideaal klimaat door de ligging aan de kust. Warme zomers en koele winters. De gemiddelde jaartemperatuur is 22 graden. Dat maakt Sydney één van de mooiste plekken Australië.

Vonnis: Melbourne of Sidney

Melbourne is een stad met een hele aparte Europese uitstraling met erfgoedgebouwen. Het heeft een uitzonderlijke bar- en restaurantcultuur. Sydney anderzijds is voor velen de hoofdstad van Australië bij uitstek. Het is misschien een cliché, maar geen bezoek aan Australië is compleet zonder een bezoek aan Sydney. Daarom wordt deze stad vaak meer gewaardeerd als all-round bestemming.

0