dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

Waar je aan moet denken als je de Annapurna Circuit Trek op jezelf gaat doen

By Posted on

Heb je plannen om de Annapurna Circuit Trek in Nepal te gaan lopen? Super gaaf, want het is een prachtige tocht met interessante uitdagingen. Het hoogtepunt van de tocht is de 8.100 meter hoge Annapurna-1.  Als je met een gids gaat, biedt deze wel voordelen, maar noodzakelijk is het niet. Ga je op eigen gelegenheid, dan moet je wel een goede voorbereiding treffen. Wij hebben een aantal handige tips voor je.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Dit begint met een goede planning. Gedetailleerde wandelkaarten, verkrijgbaar in Kathmandu of Pokhara helpen je daarbij.

Wil je de volledige officiële route van het Annapurna Circuit gaan lopen, moet je wel voldoende tijd hebben. Het is een lange tocht van 210 kilometer, die loopt van Besisahar tot aan Nayapul. Hier heb je zeker drie tot vier weken voor nodig.

Veel trekkers lopen dan ook een gedeelte van de route vanwege de tijdsduur. Een andere reden hiervoor  is dat diverse delen van de route over een verharde weg loopt, wat veel trekkers minder aantrekkelijk vinden. Deze kan je desgewenst met een bus of jeep overbruggen.

Vergunningen

Je hebt voor de Annapurna Circuit Trek twee vergunningen nodig die je bij het Nepal Tourism Office in Kathmandu of bij het Pokhara Tourist Office kunt kopen. Zorg ervoor dat je 4 pasfoto’s meeneemt.

Acclimatiseren

Bedenk dat de lucht naarmate je meer stijgt, steeds ijler wordt. Hoogteziekte ligt dan snel op de loer en dat wil je zeker niet meemaken. Acclimatiseren is dan ook erg belangrijk. Stijg dan ook niet te veel in één dag en plan tussendoor ook een rustdag. Luister verder goed naar je lichaam en neem voldoende voedsel en vocht tot je.

Overnachten

Overnachten op het Annapurna Circuit doe je in de theehuizen die eenvoudig van opzet zijn. Door in de ochtend op tijd te vertrekken, kom je ook op tijd aan en heb je de meeste keuze. Zorg wel voor een goede warme slaapzak want de nachten zijn koud in de Himalaya.

Cash Geld

Hoe hoger je komt des te duurder alle wordt. Bedenk ook dat je voldoende cash bij je hebt. Je zult namelijk nauwelijks pinautomaten tegenkomen. Houdt rekening met een bedrag van tussen de 35 en 50 Euro per dag.

De reis naar Nepal

De vliegreis naar Nepal is een lange reis. Bekijk voor vertrek altijd de passagiersrechten vertragingen of annuleringen zijn namelijk nog altijd actueel. Heel vervelend maar zo weet je in ieder geval wat je rechten zijn in deze gevallen.

Goede uitrusting

Een goede uitrusting is belangrijk. Neem echter geen overbodige spullen mee waar je hoog in de bergen niets aan hebt. Zorg vooral voor goede wandelschoenen en vergeet vooral geen warme kleding.

0