dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

Vlucht geboekt met alleen handbagage? Lees hier alles wat je moet weten

By Posted on

Als je een wereldreis gaat maken, is het geen optie om alleen met handbagage te reizen. Maar voor een korte vakantie, of een stedentrip, heeft het reizen met alleen handbagage een aantal voordelen. Lees hier waar je aan moet denken als je alleen met handbagage wilt reizen en wat de voordelen ervan zijn.

Waarom kies je voor alleen handbagage in het vliegtuig?

Reis je graag licht en heb je over het algemeen geen bagage die zwaarder is dan tien kilo? Dan kun je je koffer meestal gewoon als handbagage meenemen. Hoeveel het toegestane gewicht precies is, hangt van de luchtvaartmaatschappij af. De ene accepteert maximaal acht kilo, de andere rekent een koffer tot veertien kilo nog tot handbagage.

Het voordeel van handbagage is, dat je een stuk minder tijd kwijt bent voordat je aan boord gaat. Dit is doordat je de bagage niet hoeft in te checken. Daarnaast kun je bij aankomst direct naar je huurauto of wachtende familieleden lopen. Je hebt namelijk ook geen oponthoud bij de bagageband. Een ander – niet onbelangrijk – voordeel van het reizen met alleen handbagage is, is dat het een stuk voordeliger is. Je betaalt namelijk geen toeslag op je ticket voor de extra koffer die in het bagageruim meereist.

Waar moet handbagage aan voldoen?

Behalve dat er eisen zijn met betrekking tot het maximale gewicht van je handbagage, moet je ook rekening houden met de afmetingen. Hier zijn echter eveneens geen duidelijke richtlijnen voor. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert haar eigen regels. Je kunt uitgaan van een bepaalde omvang, bijvoorbeeld 55 x 35 x 25 centimeter. Maar daar wordt niet altijd naar gekeken. Het kan ook zijn dat men in volume rekent, zoals een koffer met een inhoud van twintig liter. Juist omdat de verschillen tussen de diverse luchtvaartmaatschappijen zo groot zijn, is het verstandig om een koffer mee te nemen die zeker niet te groot en te zwaar is.

Wat is de beste oplossing voor mijn handbagage?

Zelfs als je je goed hebt voorbereid, kan het nog voorkomen dat je koffer bij het instappen apart wordt genomen en alsnog in het bagageruim terecht komt. Kies dus voor een koffer die niet alleen aan de afmetingen van handbagage voldoet. Hij moet tevens heel stevig zijn en natuurlijk veilig afgesloten kunnen worden.

Wil je een betrouwbare koffer die je bovendien ook nog eens duidelijk herkent tijdens je vliegreis? Een handbagage koffer bestel je bij NoBoringSuitcases. Deze koffers zijn speciaal bedoeld voor handbagage. De koffers zijn ruim, licht van gewicht en voorzien van een cijferslot. Je hebt keuze uit diverse prints op de buitenkant. Zo heb je voor iedere vliegreis een passende koffer als handbagage.

0