dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

Een zorgeloze vakantie in Zeeland

By Posted on

Veel mensen denken dat je ver moet reizen als je op vakantie wilt. Gelukkig is dit helemaal niet het geval. Nederland beschikt namelijk over een aantal prachtige plekken waar je helemaal tot rust kunt komen. Denk bijvoorbeeld aan de Veluwe of de Waddeneilanden. Ook het prachtige Zeeland is zeker een bezoek waard. Op Leisure time kun je een geweldige vakantie naar dit gebied boeken. Maar waarom zou je naar Zeeland gaan? In dit artikel vertellen we er meer over!

De prachtige stranden

Zeeland staat bekend om zijn prachtige stranden. Doordat Zeeland heel veel kilometers aan kust heeft, kun je kiezen uit verschillende plaatsen. Hierdoor kun je bijvoorbeeld een rustig plekje selecteren of juist eentje met veel strandtenten. Aan het strand kun je heerlijk ontspannen, maar je kunt er ook voor kiezen om verschillende watersporten te beoefenen. Het kiten is bijvoorbeeld erg populair in dit gebied, hier is echter wel wind voor nodig. 

Bezoek verschillende bezienswaardigheden

Zeeland heeft tal van prachtige bezienswaardigheden die zeker het bezoeken waard zijn. Denk bijvoorbeeld hierbij aan de Oosterscheldekering, dit is een waterkering die Zeeland beschermt bij hoogwater. Je kunt ook de oude stadsmuren bezichtigen in Middelburg. Ook is er een abdij in deze stad, tegenwoordig is dit omgebouwd tot een museum en kun je dit dus bezoeken. Ook de dorpjes zelf zijn erg mooi, ga dus op rondreis langs enkele steden en dorpjes. 

Proef de lokale keuken

Zeeland heeft een andere keuken dan de rest van Nederland. Zij genieten namelijk veel van de zeeproducten die gevangen worden tijdens het vissen. Vooral schaal- en schelpdieren zijn erg populair. Zo kun je bijvoorbeeld om een pan met heerlijk gekruide mosselen vragen. In Zeeland zijn er een aantal restaurants die hier gespecialiseerd in zijn. 

Wandelen en fietsen

Zeeland beschikt over een prachtig landschap. Het is dus heerlijk om hier te gaan wandelen en fietsen. Er zijn tal van wandel- en fietspaden die door prachtige natuurgebieden gaan. De Deltaroute is zeker aan te raden, hier wandel je namelijk langs de Oosterscheldekering en andere bezienswaardigheden. Hierdoor kom je een groot deel van de hoogtepunten van Zeeland te zien. 

0