dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

Ontdek de milieuvriendelijke kant van reizen in Amsterdam

By Posted on

Amsterdam is een van de mooiste steden van Europa en wordt ook steeds milieuvriendelijker. Van fietsen tot elektrische voertuigen, er zijn tal van manieren om Amsterdam te verkennen en tegelijkertijd het milieu te ontzien. Bovendien kunt u dankzij de nabijheid van Schiphol Airport snel en duurzaam van het centrum naar het vliegtuig reizen. Dus als uw volgende reis een bezoek aan Amsterdam inhoudt of een vlucht vanaf Schiphol, zijn hier enkele goede opties voor milieuvriendelijk reizen! In dit artikel lees je over de mogelijkheden die er er zijn omtrent vervoer en transport.

Met welke milieuvriendelijke vervoersmiddelen reizen?

Het populairste en milieuvriendelijkste vervoermiddel in Amsterdam is de fiets. Met meer dan 400 km aan fietspaden is het gemakkelijk om op pedaalkracht door de stad te reizen. Bovendien hoeft u zich geen zorgen te maken over taxitarieven of parkeerkosten; fietsen is gratis!

Als fietsen niet uw ding is, dan kunt u gebruik maken van het openbaar vervoer. De bussen en trams zijn schoon en efficiënt, en er zijn zelfs elektrische voertuigen te huur op aangewezen plekken in de stad. Dit is een geweldige manier om de straten te verkennen zonder al te veel vervuiling te veroorzaken. Daarnaast zijn er veel hop-on hop-off bus reizen die een informatieve rondleiding door Amsterdam bieden, waarbij rekening wordt gehouden met het milieubeleid van de stad.

Reizen van Amsterdam naar Schiphol Airport

Als u vanaf Schiphol Airport vliegt, is er een speciale pendeldienst die van Amsterdam Centraal Station naar de luchthaven rijdt. Deze shuttle wordt aangedreven door elektriciteit, waardoor het een milieuvriendelijke optie is voor reizigers. Er zijn ook elektrische taxi’s beschikbaar in bepaalde delen van de stad, die u online kunt reserveren via de website van taxicentrale Schiphol.

Al met al wordt Amsterdam steeds milieuvriendelijker en zijn er tal van opties als het gaat om duurzaam reizen. Of u de stad nu op twee wielen wilt verkennen of een hop-on hop-off tour wilt nemen, u kunt een milieuvriendelijke manier vinden om u door Amsterdam te verplaatsen! Dus begin met het plannen van uw reis en ontdek de groene kant van Amsterdam.

De voordelen van reizen met een taxi

Reizen per taxi is de handigste en snelste manier om u te verplaatsen in Amsterdam. Taxi’s zijn 24/7 beschikbaar en u hoeft zich geen zorgen te maken over het vinden van een parkeerplaats of over de dienstregeling van het openbaar vervoer. Bovendien rijden er nu meer milieuvriendelijke taxi’s in de stad, dus als u de juiste kiest, kunt u er zeker van zijn dat uw rit helpt de uitstoot te verminderen.

0