dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

Vakantie naar Torremolinos? Ontdek de highlights van Torremolinos!

By Posted on

Genieten in een aantrekkelijke en levendige badplaats? Een Torremolinos vakantie is de ultieme bestemming voor een zonnig verblijf in de warmste regio van Europa. In de vorige eeuw was Torremolinos nog een klein vissersdorp, maar inmiddels is het uitgegroeid tot een populair vakantieoord onder jong en oud. Bovendien is de kustplaats een fijne locatie om te overwinteren. Welke bezienswaardigheden mag je beslist niet missen?

Boulevard Paseo Maritímo

Paseo Maritímo is de zeven kilometer lange boulevard langs het strand van Torremolinos. Het is er gezellig druk dankzij de tientallen shops, bars en restaurants, maar het is ook een fijne plek om te wandelen. Ga op in de andere passanten of ga bij warm weer op zoek naar een horecagelegenheid voor een verfrissend biertje of wijntje.

Botanische tuin Molino del Inca

De drukte ontvluchten, dat doe je in botanische tuin Molino del Inca. De tuin van vier hectare groot is een oase van rust en je vindt er meer dan vijfhonderd soorten bomen. Verwonder je over allerlei kleurrijke bloemen, vijvers en fonteinen en vergeet vooral niet een wandeling te maken door de Japanse tuin. Dit gedeelte van de botanische tuin kenmerkt zich door veel water en een klein museum.

Crocodile Park

In Europa is slechts één krokodillenpark te vinden en dit park bevindt zich in Torremolinos. In Crocodile Park wonen honderden krokodillen. Bovendien vind je er een baby krokodillenkwekerij én worden er rondleidingen georganiseerd. Het is zelfs mogelijk om een krokodil vast te houden! Het Crocodile Park is dan ook een aanrader voor gezinnen met kinderen die behoefte hebben aan een avontuurlijk uitje.

Parque la Batería

Tijdens een vakantie Torremolinos mag een trip naar Parque la Batería niet ontbreken. Dit gezellige park heeft een mooie speeltuin en uitkijktoren. De hoofdattractie is het aangelegde meer waar je roeiboten huurt. Een uitstekende manier om het park vanaf het water te bekijken!

Historische centrum van Torremolinos

Torremolinos heeft veel meer te bieden dan alleen zon, zee en strand. Dit ontdek je al snel wanneer je een wandeling maakt door het oude centrum van de stad. Calle San Miguel is de bekendste straat in het historisch hart van de stad en herbergt allerlei gezellige boetiekjes, souvenirwinkels en juweliers. Bovendien is Calle San Miguel volledig verkeersvrij en daarom ideaal om doorheen te slenteren.

Zin in een enerverende vakantie in het zonnige Spanje? Reis af naar Torremolinos en maak er een onvergetelijke reis van!

0