dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

Duiken in de onderwaterwereld van de Fernando de Noronha-archipel, Brazilië en meer…..

By Posted on

Duiken in Fernando de Noronha is één van de meest prachtige ervaringen die je kunt meemaken. Op deze afgelegen eilandengroep ligt een ongelofelijk rijke onderwaterwereld voor je klaar om te ontdekken. Dit paradijs voor watersporters in de Atlantische Oceaan is een echte aanrader voor de gevorderde duiker – en er valt nog veel meer te beleven! Wat is er te doen in Fernando de Noronha?

Waar ligt de Fernando de Noronha-archipel precies?

Fernando de Noronha is een eilandengroep waarvan het hoofdeiland dezelfde naam draagt. De archipel ligt zo’n 400 kilometer vóór de kust van Brazilië in de Atlantische Oceaan. Het hoofdeiland heeft een eigen vliegveld en is daardoor goed toegankelijk vanaf het vasteland.

Dit zijn de bezienswaardigheden van Fernando de Noronha

Deze archipel heeft een tropisch klimaat en biedt de toerist zandstranden, palm bossen, mangroves en koraalriffen. Je verblijft op dit eiland in kleine herbergen en je kunt er eten in prima restaurants. De eilanden zijn mooi, maar bezoekers komen hier vooral voor het water. Om langs de uitgestrekte kusten te roeien, indrukwekkende golven te pakken op hun surfboards, te kajakken in de branding. En vooral om de eersteklas onderwaterwereld van dit beschermde onderwaterpark en UNESCO-werelderfgoedplek te ervaren tijdens een duiktrip.

wat is er te doen in Fernando de Noronha

Hier ga je duiken in Fernando de Noronha

Je kunt op eigen gelegenheid gaan duiken bij deze eilanden. Of je gaat mee met een georganiseerde tour voor beginners of voor gevorderden. Dit zijn een paar van de mooiste duiklocaties in deze archipel.

  • Bij Naufragio do Porto ligt een gezonken Grieks schip dat nu een kunstmatig koraalrif vormt. Een goede plek voor beginners, waar een grote variatie van kleine vissen te zien is.
  • Caieiras is een duikplek van zo’n 18 meter diep tussen de rotsformaties. Deze spot staat bekend als rust- en fourageerplak voor zeeschildpadden.
  • Laje Dois Irmãos is een goede duikspot voor gevorderden, waar je een diepte van 22 meter kunt bereiken. Hier kan je roggen, haaien, schildpadden en inktvissen in close-up bekijken.
  • Ook Cabeço Dois Irmaos, met een diepte van 52 meter, is een aanrader voor ervaren duikers. Tussen de rotsformaties vind je grote scholen zeevissen, en de murenen, haaien en groupers die hierop jagen.
  • Buraco do Inferno heeft een variatie aan waanzinnige mooie gesteenteformaties en een natuurlijke onderwatergrot. Hier ontmoet je roggen, octopussen, kreeftachtigen en grote scholen vissen.

Bezienswaardigheden van Fernando de Noronha boven water

Als je een dagje niet wilt duiken of watersporten, geniet dan van de zon en de natuur op één van de prachtige stranden. Boek een tour met een 4 wheel drive door de tropische landschappen, of bezoek de oude Portugese versterkingen langs de kust. Of ontdek de spectaculaire flora en fauna van de uitgestrekte mangrovebossen. 

0