dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

Een bezoek aan de wijnstreek Mendoza, Argentinië, wat moet je gezien en gedaan hebben?

Een reis naar Argentinië, sla de Mendoza regio niet over!

Altijd al op reis gewild naar Argentinië? Sla dan vooral de mooie streek Mendoza niet over. Maar wat is er te doen in de wijnstreek Mendoza? In dit artikel vertellen we je wat je absoluut gezien en gedaan moet hebben in deze mooie wijnstreek.

Korte geschiedenis

De Argentijnse streek Mendoza lig in het Westen van het land. De hoofdstad van dit bekende gebied draagt dezelfde naam: Mendoza. De stad is in 1561 gesticht door de Spaanse ontdekkingsreiziger Pedro del Castillo. Hij noemde de stad naar de toenmalige Gouverneur van Chili. Het is ook de plek waar in 1813 de bloedige onafhankelijksstrijd met Chili begon.

Tegenwoordig is het dé plek waar je moet zijn voor goede wijn! Daarover later meer.

wat is er te doen in Mendoza

Wat is er te doen in Mendoza?

Maar wat is er te doen in Mendoza? Voorbeelden van bezienswaardigheden Mendoza zijn:

  • Ben je ook zo’n fan van de film Seven years in Tibet? Dan is het wellicht leuk om naar dit gebied te gaan. Want wist je dat de film hier voor een groot deel is opgenomen? Dit omdat het gebied makkelijk te bereiken is. De producenten hebben daar zelfs de Tibetaanse stad Lhasa nagebouwd. Of het er nog staat is niet geheel duidelijk, maar je kan in elk geval genieten van de mooie omgeving.
  • Zoals eerder genoemd ben je hier in de beroemde wijnstreek Mendoza. Daar komen veel toeristen op af! Met minibusjes gaan ze van de stad naar de bodega’s in het Noorden, waar je alles te horen krijgt over de beroemde Mendoza wijn. En natuurlijk mogen de proeverijen niet ontbreken! Maar ook in de stad stikt het van de wijnhuizen. Ook heb je ieder jaar (op de eerste zaterdag in maart) het wijnfestival Vendimia. Een feest met wijn, traditionele gerechten en veel folklore). En vergeet de schoonheidswedstrijd niet: wie wordt de ‘Koningin van Vendimia’?.
  • Omdat de streek Mendoza grenst aan het Andes gebergte en deze makkelijk te bereiken is, is de streek (het wintersportgebied heet Las Leñas) ook zeer geschikt voor wintersport. De beste tijd hiervoor is ruwweg van eind juni tot eind september.
  • Een andere spectaculaire activiteit is wildwaterraften op de Rio Mendoza.
  • Ook is deze streek zeer geschikt voor diverse wandeltochten, waarbij je kunt genieten van schitterende uitzichten. Zoek je meer uitdaging? Dan kun je eens een hike proberen naar de Aconcagua. Deze berg is met 6691 meter, de hoogste berg van Noord- en Zuid-Amerika! Een tocht duurt zo’n 12 tot 15 uur, maar er zijn ook kortere routes naar de top.
  • Wil je meer relaxen? Dat kan in Parque General San Martin. Je kan hier wandelen door de rozentuin of lekker ergens gaan zitten of liggen. Je kan ook iets eten bij de diverse foodtrucks in het park. En vergeet natuurlijk de dierentuin Parque San Martin niet!
  • Op Plaza Pellegrini wordt iedere middag een antiekmarkt gehouden waar je werkelijk van alles kan kopen. Leuk voor gekke souvenirs.
  • En waar je vooral geweest moet zijn als je Mendoza bezoekt is Plaza Independencia. Hier speelt het lokale Argentijnse leven zich af. In het weekend is er een ambachtelijke markt en ’s avonds zijn er vaak optredens van bands en straatartiesten.
bezienswaardigheden Mendoza
Parque general san martin

Bereikbaarheid

Mendoza ligt centraal in Argentinië en is vanuit de diverse plaatsen goed per bus te bereiken. Maar er is ook een luchthaven. Vanuit Buenos Aires is het zo’n 2 uur vliegen.

0