dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

De leukste skigebieden van Oostenrijk

By Posted on

In de winter is er één hele goede reden om naar Oostenrijk te gaan: skiën! Het grote, bergachtige land is tientallen prachtige skigebieden rijk, waar je de hele wintervakantie lang prachtige pistes af kunt suizen. Het kan nog best een uitdaging zijn om een keuze te maken uit alle regio’s die winterpret bieden. Dus wat zijn de mooiste skigebieden van Oostenrijk?

Het Zillertal: party en pistes

Maar liefst 140 kilometer aan pistes liggen op je te wachten in het Zillertal. De kern van dit skigebied in Oostenrijk is het dorp Gerlos, beroemd om zijn prachtige hotels, eersteklas horeca en epische après-ski party’s waar veel Nederlanders komen feesten. Maar met uitdagende pistes en freestyle areas in alle soorten en maten blijf je natuurlijk niet in een Almhütte hangen. Stap op één van de uitstekende skiliften en daal helemaal af tot aan de deur van je appartement!

Kaprun skigebied: alles wat een skiër nodig heeft

Het Kaprun skigebied bevindt zich rondom de machtige Kitzsteinhorn, een drie kilometer hoge berg met gletsjers. Vanaf oktober valt er meestal al sneeuw in dit gebied, en het staat dan ook vol met fraaie hotels, funparks, restaurants, cultuurhistorische plekjes en andere toeristische trekpleisters. Zeker gezinnen met kinderen genieten op de uitstekende pistes in het Kaprun skigebied, maar ook de ervaren rotten zijn in hun element op de rode en zwarte pistes van deze zeer sneeuwzekere streek.

Hoge kans op sneeuw in Montafon

Montafon bij de Zwitserse grens biedt voor elk type wintersporter wat wils. Beginnende skiërs en gezinnen maken hun eerste afdalingen in Gargellen. Iets meer gevorderde vakantiegangers pakkend de pistes van Golm, en de echte waaghalzen scoren snelheidsrecords in Silvretta (Ischgl). Daar komt bij dat Montafon van alle Oostenrijkse skigebieden het dichtst bij ons land ligt en dat het er relatief rustig is in de winter.

In Obertauern is sneeuw gegarandeerd

Obertauern in de buurt van Salzburg heeft zeven magistrale bergtoppen en één van de hoogste kansen op sneeuw van Oostenrijk. Dit witte gebied heeft het allemaal: uitstekende hotels, apres-ski, skischolen, restaurants en andere horeca. En natuurlijk meer dan honderd kilometer aan eersteklas pistes. Die zijn geschikt voor zowel doorgewinterde sneeuwhappers als voor gezinnen met kleine kinderen. Eén waarschuwing: Obertauern is zo verslavend dat je er winter na winter terug wilt komen!

Kirchdorf is een goede opstap voor gezinnen

Kirchdorf is mooi, kleinschalig en toegankelijk. Dit relatief kleine skigebied is een geweldige opstap voor beginners en voor mensen met kinderen die toe zijn aan hun eerste wintersportvakantie. De ruwweg 40 kilometer aan pistes in Kirchdorf zijn voor een groot deel een prima uitdaging voor nieuwe wintersporters. En als jij en je gezin in de eerste dagen flinke vorderingen maken, dan kunnen jullie meer uitdagende afdalingen in en rond Kirchdorf uittesten.

Arlberg is een topbestemming voor gevorderde skiërs

Arlberg heeft een hoge sneeuwzekerheid en biedt een mix van zowel makkelijke als moeilijke pistes. Er is in dit skigebied in Oostenrijk ook meer dan voldoende gelegenheid om off piste te gaan. De zwarte en rode pistes en de skiroutes van Arlberg stellen zelfs de meest hardcore wintersportfanaten tevreden. En na hard werken is het goed ontspannen in de prima ontwikkelde après-ski gelegenheden die de regio rijk is.  

0