dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

Top Bezienswaardigheden Cusco

By Posted on

De stad Cusco ligt in het zuidoosten van Peru en is onder de toeristen erg bekend. Dit komt met name door de ligging van de stad, want het ligt niet ver van het beroemde Machu Picchu. Maar omdat de stad op de Unesco werelderfgoedlijst staat, is het sowieso een bezoek waard en tref je hier de beste bezienswaardigheden in Cusco aan.

Bezienswaardigheden Cusco

Het historische plein in Cusco staat op de Unesco werelderfgoedlijst en dat is niet voor niets. De mooiste bezienswaardigheden in Cusco beginnen bij de vele zijstraatjes die vanaf Plaza de Armas, het centrale plein, te bereiken zijn. In deze straatjes vindt je mooie koloniale huizen die een bepaalde sfeer uitstralen. Daarnaast tref je diverse winkeltjes aan.

Inca Museum

Dit museum behoort tot de beste bezienswaardigheden in Cusco. Omdat de stad nog uit de Inca tijd stamt, is het leuk dit museum te bezichtigen met overblijfselen uit die tijd en veel informatie hoe het leven eraan toe ging. Kortom, een mooi uitje om wat over de geschiedenis te weten te komen.

De kathedraal op Cusco

De kathedraal werd gebouwd in 1576, maar is weer herbouwd in 1668. Dit komt doordat het tijdens een aardbeving in 1650 zwaar is beschadigd.
De kathedraal herbergt ongeveer 400 schilderijen afkomstig van de Cuscoschool en behoort tot een grote kunstcollectie. Eén van de bekendste schilderijen is ‘Het Laatste Avondmaal’, gemaakt door Marcos Zapa, een bekend kunstenaar. Daarnaast is het hoofdaltaar in de kathedraal een pronkstuk omdat het gemaakt is van zilver.

Vlakbij de kathedraal staat de Iglesia de la Compañía de Jesús. Dit is een kerk waarbij je duidelijk de koloniale barokarchitectuur van Amerika terug ziet. Het hoofdaltaar in de kerk is de grootste in vergelijking met andere kerken in Peru.

Markt

De San Pedro markt valt onder de bezienswaardigheden Cusco en is leuk om te bezoeken. Lekker over de markt struinen en verse aankopen doen, denkend aan fruit, groenten en vlees. Ook zijn diverse souvenirs te koop. Het is wel erg druk op de markt, omdat iedereen uit de stad hier zijn inkopen doet. Maar leuk om dit ook eens te aanschouwen. Een aanrader is om de markt in de ochtend te bezoeken. Omdat al het eten niet gekoeld kan worden, wordt dit gedurende de dag erg warm en er niet eetbaarder op.

Inca ruïnes

Vanwege de Inca geschiedenis is het zeker de moeite waard om vanaf het centrum van Cusco de ruïnes van Sacsayhuaman te bezichtigen. Deze plek behoorde vroeger tot een religieuze plaats en heeft een oorlog plaatsgevonden tussen de Inca’s en de Spanjaarden. Vanaf de ruïnes heb je een prachtig uitzicht over de stad Cusco. Ook een bezoek aan de Korikancha, ook wel de Sun Temple genoemd, is een aanrader. Deze ruïne behoort tot de beste bezienswaardigheden in Cusco. Het is goed zichtbaar dat de tempel die hier ooit heeft gestaan afkomstig is uit de tijd dat de Inca’s hier leefden. Helaas is toentertijd door Spanjaarden deze tempel verwoest omdat zij hier de kerk van Santo Domingo wilden bouwen. Je ziet dus twee soorten stijlen terug in de ruïnes.

San Blas plein

Het San Blas plein behoort ook tot de mooiste bezienswaardigheden in Cusco. Het wordt ook wel de wijk van de kunstenaars genoemd en heeft mooie architectuur. Daarnaast hebben diverse galerieën zich hier gevestigd en kun je diverse winkeltjes bezoeken.

Voor de mooiste bezienswaardigheden in Cusco kan je ook het Incapad afleggen. Dit is een pad dat vroeger is aangelegd door de Inca’s en bestaat het pad uit kronkels en hellingen. Kortom, bezienswaardigheden Cusco zijn volop te benoemen en geeft zeker veel vakantieplezier.

0