dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

Haarlem ontdekken doe je zo!

By Posted on

Haarlem is een stad die steeds populairder wordt bij buitenlandse toeristen, maar ook bij ons Nederlanders zelf. Niet zo gek want er zijn veel attracties en dingen te doen in Haarlem. In deze blog laten we je zien hoe je een mooie dag in Haarlem kunt doorbrengen, wat je in deze stad kunt bezoeken en nog veel meer. We geven je ook extra tips geven voor must-sees in Haarlem.

Onderstaande tips zijn misschien niet allemaal in een dag te bezoeken. Je kunt het uiteraard proberen, maar als je tot rust wil komen, dan raden we je aan een selectie te maken. Ga je voor langer dan een dag naar Haarlem, dan kun je nog veel meer doen, en heb je zelfs tijd om een sportschool Haarlem te bezoeken.

Haarlem is de hoofdstad van de provincie Noord-Holland en ligt aan de westkant van Nederland. Het is een stad op zich en maakt geen deel uit van Amsterdam, maar ligt ten noordwesten daarvan. Haarlem telt momenteel ongeveer 161.265 inwoners. De stad Haarlem heeft een ​​behoorlijke geschiedenis: rond 1500 voor Christus woonden er al mensen in de omgeving van Haarlem, en Haarlem werd voor het eerst genoemd als Haarlem in de 10e eeuw. Haarlem verkreeg haar stadsrechten in 1245. Door de ligging aan het Spaarne ontwikkelde de stad zich snel, vooral door de scheepvaart, bier- en textielindustrie in de 13e en 14e eeuw.

Haarlem is een relatief kleine stad

Tegenwoordig is Haarlem een ​​van de meest populaire Nederlandse steden om te bezoeken, omdat het een gezellige en relatief kleine stad is. Haarlem heeft veel bezienswaardigheden om te bezoeken. Als je op zoek bent naar verborgen juweeltjes, geheime plekken en buiten de gebaande paden kun je je hart ophalen in Haarlem.

Haarlem is niet een van die steden met een museum op elke hoek van de straat, maar van de meer dan tien musea die je in Haarlem kunt vinden, zijn ze allemaal erg interessant om te bezoeken. Van internationaal bekende musea tot kleine musea. Hoewel er meer geweldige musea te bezoeken zijn in Haarlem, raden wij onze twee favorieten aan.

Het Corrie Ten Boom Museum is een van de beste musea om te bezoeken in Haarlem. Dit museum bevindt zich in het huis waar de familie Ten Boom woonde en Joodse mensen verborg tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het huis (dat helemaal niet is veranderd) is alleen te bezoeken met een rondleiding van dinsdag t/m zaterdag. Je leert over de familie Ten Boom en ontdekt de schuilplaats, familiefoto’s en nog veel meer.

Frans Halsmuseum

Dit museum in Haarlem is opgesplitst in twee delen. Het ene deel van het museum bevindt zich op het centrale plein en het andere een beetje verder in het oude centrum van Haarlem. Het Frans Hals Museum is een museum dat is opgericht in 1862. Het staat vooral bekend om de enorme collectie schilderijen uit de Gouden Eeuw. Daarom wordt het Frans Hals Museum ook wel het Museum van de Nederlandse Gouden Eeuw genoemd. De collectie van de Hollandse Gouden Eeuw is te vinden op locatie ‘Hof’ en de modernere collectie op locatie ‘Hal’ aan de Grote Markt, tevens het centrale plein van Haarlem. De totale collectie van het museum bestaat uit ongeveer 17.000 objecten. 

Haarlem is een geweldige stad voor sightseeing, bezoek dan ook zeker de lokale winkels. De Kleine Houtstraat is de leukste winkelstraat van Haarlem, waar kleine en lokale winkels zijn te vinden. Als je je nog afvraagt ​​wat je allemaal moet zien in Haarlem of wat je moet doen, dan is dit een prima optie.

0