dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

Top 10 reisfilms: Wild

De beste reisfilms moeten een combinatie zijn van veel verschillende factoren. Onder andere moet het visueel very pleasing zijn, er moet ergens ook wel een goede verhaallijn zitten en moeten de rollen gespeeld worden door fantastische acteurs. Bij films over reizen denk je misschien niet direct aan de actrise Reese Witherspoon, vooral bekend als de ‘slimme bimbo’ uit Legally Blonde, maar toch heeft zij de hoofdrol in één van de beste reisfilms van de laatste tien jaar vertolkt. 

Wild

Dit is een echte film over reizen. Niet enkel het letterlijke ‘ik zet mijn rugzak op mijn rug en vertrek de wereld reizen’ maar ook staat de innerlijke reis in deze film heel erg centraal. En enkel alleen om die reden al mag deze film in het rijtje geplaatst worden van de 10 mooiste reisfilms. Dus pak je bak popcorn en je tissues er bij en ontdek samen met Reese, in de film Cheryl, de Pacific Crest Trail. De wandelroute in Amerika langs de Mexicaanse grens helemaal naar boven richting het zuiden van Canada loopt.

Cheryl heeft verschillende trauma’s die ze wilt verwerken. Ze is een prachtige vrouw die alles in het leven mee lijkt te hebben. Een leuke baan, een goede gezondheid, een leuke man en een leuk stel vrienden. Maar toch is ze diep ongelukkig door zaken die in haar verleden gebeurd zijn en die ze nooit heeft kunnen verwerken. Ze beslist daarom om te gaan backpacken, iets wat voor haar een ware nachtmerrie is. Toch wilt ze zich aan het backpacken onderwerpen omdat ze het gevoel heeft dat het goed voor haar zal zijn om compleet uit haar comfortzone te stappen en haar problemen op die manier aan te pakken. Ook beslist ze om heel de route te voet af te leggen, een ware wandelvakantie dus. Maar dan eentje waar ook echt alles te voet gedaan moet worden en ze geen enkel moment gebruik zal maken van een autovoertuig. 

10 mooiste reisfilms

Travelling healing

Gaandeweg ontdek je met wat voor problemen Cheryl heeft moeten dealen en waardoor deze problemen ontstaan zijn. Zonder al te veel te verklappen kunnen we wel delen dat ze onder andere een heroïneverslaving heeft gehad en zelfs betaalde seks heeft gehad om zich in deze verslaving te kunnen voorzien. Wanneer het plot duidelijk wordt vallen alle puzzelstukjes op hun plaats. Als kijker is het daarom ook heel makkelijk om haar als een slachtoffer van al deze ellende te zien en je begrijpt haar destructieve gedrag ook goed. Maar voor je een kans krijgt haar zelf de tissues aan te rijken en te vertellen dat het allemaal wel goed komt, zul je zien dat Cheryl zichzelf herpakt en echt vecht voor een betere toekomst. Haar helingsproces is zeer inpsirerend om te zien en dit gaat gepaard met de prachtige beelden van de Pacific Crest Trail.

Films over reizen zijn er misschien genoeg, maar films waarbij zowel de innerlijke reis als de visuele reis zo mooi in kaart gebracht worden zijn er maar weinig en daarom moet je deze film ook zeker kijken!

0