dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

Top 10 reisfilms: The Way

Als je een liefhebber bent van films over reizen zijn er een aantal films die je op je kijklijstje moet zetten. Vooral de films over reizen die niet alleen op het fysieke deel van een reis gericht zijn, maar ook over al het andere wat er bij komt kijken zijn heel interessant en inspirerend om te kijken. Want dat zijn stiekem toch wel de de beste reisfilms. Je krijgt een kijkje in een prachtige omgeving en ontdekt doormiddel van de innerlijke reis van de hoofdrolspelers dat je misschien ook wel meer raakvlakken met ze hebt dan je initieel dacht.

The Way

Voor iedereen die ooit nog de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella wilt afleggen is de Amerikaanse film The Way een must see. Maar laten we eerlijk zijn, ook als je de pelgrimsroute niet wilt afleggen maar een liefde hebt voor (reis)films is dit een zeer inspirerende film om te zien. Dit is één van de beste reisfilms die over deze pelgrimstocht gemaakt is. De film komt uit 2010 en is geschreven en geproduceerd door Emilio Estevez, de broer van Charlie Sheen en de zoon van de fantastische acteur Martin Sheen. Met het creatieve talent dat hem met de paplepel ingegoten is weet je op voorhand al dat dit een fantastisch goede film zal worden. En de film stelt ook absoluut niet teleur. Emilio en zijn vader vertolken de hoofdrollen in deze bijzondere reis film en mede door het fantastische acteerwerk staat deze film zeker in de 10 mooiste reisfilms aller tijden.

Het plot

Het verhaal gaat over een vader (Tom Avery) die vervreemd is van zijn zoon (Daniel Avery. Op een dag krijgt Tom, die wonend in de Amerikaanse staat Californië is, het bericht dat zijn zoon Daniel is overleden tijdens een reis in de Pyreneeën. Tom begrijpt niet hoe zijn zoon daar verzeilt is geraakt en weet in eerste instantie niet goed wat hij met het nieuws aan moet. De relatie tussen vader en zoon is gaan de weg verslechterd omdat Tom de reisdrang van Daniel nooit heeft kunnen begrijpen. Hij had liever dat zijn zoon het studiepad zal bewandelen en net als hem oogarts was geworden, of een ieder ander ‘deftig beroep’ had gekozen.
Na wat wikken en wegen heeft Tom toch besloten naar Frankrijk af te reizen om het lichaam van zijn zoom te claimen en hem een begravenis in Amerika te geven zodat andere familieleden ook fatsoenlijk afscheid kunnen nemen van Daniel. Eenmaal in Frankrijk aangekomen ontdekt Tom heel veel informatie over zijn zoon. Hij komt er onder andere achter dat Daniel aan de pelgrimstocht was begonnen en van plan was de Camino de Santiago te lopen. Deze pelgrimstocht begint in Frankrijk en eindigt in Spanje bij het graf van apostel Jacobus. De film neemt een onverwachte wending wanneer Tom, die altijd anti dit soort reizen was, de pelgrimstocht waar zijn zoon aan was begonnen besluit voort te zetten en af te maken.

Zijn reis is zowel fysiek als spiritueel heel intensief. Hij ontmoet allerlei mensen van verschillende delen van de wereld die ieder hun eigen redenen hebben om de pelgrimstocht te ondernemen. Uit elke ontmoeting leert hij, zowel jij als kijker, een bijzondere levensles. De film is heel ontroerend en door het uitmuntende acteerwerk van Martin Sheen 
heel realistisch.

De film zit ook vol prachtige visuele beelden van deze Pelgrimstocht waardoor jij ook geïnspireerd zult raken om dit traject af te leggen. 
Dus pak je backpack maar alvast in en boek je ticket naar Frankrijk!

0