dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

Top 10 reisfilms: Into the wild

Wie een geestdriftig liefhebber is van films over reizen moet zeker “Into the Wild” op zijn verlanglijstje hebben staan in de top 10 mooiste reisfilms aller tijden. “Into the Wild” dateert uit 2007 en werd geregisseerd door Sean Penn. Net als vele andere films over reizen is de film gebaseerd op een waargebeurd verhaal, uit het boek van Jon Krakauer. 

Het verhaal

De hoofdpersoon Chris McCandless (Emile Hirsch) is klaar met zijn studie aan de universiteit van Atlanta en met extreem goede cijfers geslaagd. Een rechtenstudie aan het prestigieuze Harvard, waarvoor hij financiële steun ontvangt van zijn ouders (William Hurt en Marcia Gay Harden), lijkt dan ook de logische vervolgstap. 
Chris zelf heeft echter andere plannen. De materialistische maatschappij en het ophouden van de schone schijn staan hem tegen en hij heeft eigenlijk alleen met zijn zus Carine (Jena Malone) een hechte band. Hij besluit het dus over een andere boeg te gooien, geeft zijn volledige spaargeld weg aan een goed doel en lift vervolgens naar Alaska om daar te gaan overleven in de wildernis. Op zijn reis komt hij een aantal bijzondere mensen tegen, zoals de landarbeider Wayne (Vince Vaughn), de oude man Ron (Hal Holbrook) en de hippies Rainey en Jan (Brian H. Dierker en Catherine Keener).

films over reizen

Als hij uiteindelijk in Alaska aankomt, neemt hij zijn intrek in een oude bus (de ‘Magic Bus’). Hij is nu volledig op zichzelf aangewezen en heeft al zijn vindingrijkheid nodig om voedsel te vinden en zich warm te houden. In het begin verloopt heeft hij het erg goed naar zijn zin, maar na een tijdje wordt het steeds moeilijker om voedsel te vinden. Als hij weer op weg gaat naar de bewoonde wereld blijkt dit lastiger dan gedacht.

Prijzen

“Into the Wild” behoort tot de beste reisfilms en werd door recensenten en genomineerd voor twee Oscars (beste mannelijke bijrol en beste filmmontage). Uiteindelijk ontving de film meer dan tien prijzen, waaronder een Golden Globe voor het lied “Guaranteed” door Eddie Vedder. Hoofdrolspeler Emile Hirsch ontving een prijs van de National Board of Review of Motion Pictures (NBR) voor zijn hoofdrol.

0