dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

Top 10 bezienswaardigheden in Oslo

By Posted on

Ben je van plan om naar Noorwegen op vakantie te gaan? Dan moet je hoe dan ook een paar dagen een hotel boeken voor een stedentrip naar Oslo. Er zijn namelijk prachtige historische en culturele bezienswaardigheden in Oslo die je gezien móet hebben. Welke bezienswaardigheden Oslo zijn dit eigenlijk? Om je op weg te helpen, hebben we hieronder een top 10 bezienswaardigheden in Oslo gemaakt die je kunt gebruiken om te bepalen wat je tijdens jouw verblijf in Oslo gaat doen.

Top 10 bezienswaardigheden in Oslo

1. De haven van Oslo

Top 10 bezienswaardigheden in Oslo

Een van de gaafste Oslo bezienswaardigheden die je zeker niet mag missen, is een bezoek brengen aan de haven van Oslo. Qua bezienswaardigheden is dit een van de meest dynamische en gezellige plekjes die de Noorse hoofdstad te bieden heeft. Wandel lekker langs de levendige promenade, waar je veel restaurantjes kunt vinden om lekker een bakje koffie te drinken en/of te dineren. Vanuit de haven als een van de grote bezienswaardigheden Oslo kun je ook een toeristische vaartocht maken, waarbij de schipper je afzet op het Museumeiland, een van de andere boeiende bezienswaardigheden in Oslo.

2. Het Museumeiland bezoeken is een absolute must

bezienswaardigheden van oslo

Het Museumeiland is een goede tweede in de top 10 bezienswaardigheden in Oslo. Net als andere grote wereldsteden – denk aan onze eigen hoofdstad Amsterdam of de Duitse hoofdstad Berlijn – beschikt ook Oslo over een museumkwartier of, beter gezegd: een museumeiland. Je kunt hier het Frammuseum bezoeken over de Vikingtijd, maar vind hier ook veel interessants over de latere geschiedenis van Oslo en Noorwegen. Verder kun je op dit eiland genieten van een prachtige natuur en indrukwekkende en stijlvolle woningen.

3. De Oslose Frognerparken

bezienswaardigheden in Oslo

Een andere topper onder de bezienswaardigheden van Oslo zijn de Frognerparken. Dit zijn publieke parken die deel uitmaken van de Oslose wijk Frogner en waar naast veel natuurschoon tal van achttiende-eeuwse panden te bewonderen zijn, die in het bezit zijn van het Oslo Bymuseum. Ook kun je in een deel van de Frognerparken, namelijk het Vigelandpark, meer dan 200 beelden en kunstwerken vinden, naast een rivier en een fontein. Een echte aanrader dus onder de Oslo bezienswaardigheden.

4. Een boottocht maken in Oslo

bezienswaardigheden oslo

Een leuke boottocht ondernemen is ook een absolute must do onder de bezienswaardigheden Oslo die je mee moet pakken als toerist. Oslo is namelijk gesitueerd aan een indrukwekkend mooie baai, omringd door prachtige bossen. Je kunt kiezen voor een plezierboot, maar ook een cruise boeken om het prachtige kustgebied bij Oslo te verkennen!

5. Een gaaf openluchtmuseum: het Folkemuseum

oslo bezienswaardigheden

Net als Nederland heeft ook Noorwegen een eigen nationaal openluchtmuseum, namelijk het Folkemuseum in Oslo. Het museum is in 1894 opgericht door Hans Aall en een van de grootste Oslo bezienswaardigheden. In het openluchtmuseum zijn meer dan 150 bijzondere gebouwen te bewonderen. Twee prachtige architectonische creaties zijn de staafkerk van Gol uit de dertiende eeuw en Raulandstua uit de veertiende eeuw.

6. Het Oslose Koninklijke Paleis

mooiste bezienswaardigheden oslo

Een unieke ervaring onder de bezienswaardigheden in Oslo biedt het Koninklijk Paleis. Het paleis in de Noorse hoofdstad heeft een prachtige achttiende-eeuwse architectuur en bevindt zich naast een fraai park. In 2002 opende de regering het paleis voor het publiek, na een periode van restauraties en vernieuwingen.

7. Grensen: prachtige muziekbuurt

top bezienswaardigheden oslo

Oslo is beroemd om de bijdrage van deze stad aan de jazz. In de wijk Grensen wonen meerdere beroemde jazzmuzikanten. In de wijk geven ze regelmatig gave live-oncerten. Ook deze muziekbelevenis mag niet ontbreken in een top 10 van boeiende Oslo bezienswaardigheden.

8. Het Operahuis in Oslo

operahuis in olso

Een aanrader op het lijstje Oslo bezienswaardigheden is zeker het beroemde Operahuis van Oslo. Naast het operagebouw van Sydney geldt het Noorse Operahuis als een van de meest spectaculaire operagebouwen ter wereld. Het gebouw kun je beklimmen, waarna je jezelf beloond met een schitterend panorama over de Noorse hoofdstad. Het gebouw zelf is, gelegen aan de Oslofjord in de wijk Bjørvika, een architectonisch hoogstandje. Het Operahuis is afgewerkt met marmer en wit graniet en ziet eruit alsof deze als een ijsberg uit het water opkomt. Het interieur is grotendeels van eikenhout gemaakt.

9. Damstredet: een van de gezelligste straatjes

mooie plekken oslo

De Damstredet is een andere hoogvlieger onder de bezienswaardigheden in Oslo. Dit gezellige en knusse straatje staat vol meet prachtig gekleurde huisjes in een heuvelachtig terrein. Vergeet geen foto’s te maken!

10. Het idyllische stadsstrand Sørenga Sjøbad

sorenga sjobad

Een top 10 van indrukwekkende bezienswaardigheden Oslo is niet compleet zonder het idyllische stadsstrand Sørenga Sjøbad te noemen. Dit bijzonder mooie stadsstrand is verkozen tot het mooiste stedelijke strand in Europa. Het is een soort drijvend platform, dat je de gelegenheid biedt om heerlijk te relaxen, terwijl je uitkijkt over de schitterende baai van Oslo. Op en rond het strand is er van alles te doen. Zo kun je natuurlijk zwemmen, maar ook douchen, cafeetjes meepakken, een hapje eten en heerlijk wandelen. Sørenga Sjøbad is ook voor gehandicapten en mindervaliden uitstekend toegankelijk.

0