dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

Top 10 bezienswaardigheden Bratislava

Bratislava is een onbekend avontuur

Slechts 50 kilometer ten oosten van de culturele stad Wenen ligt een prachtige stad te wachten om ontdekt te worden. Aan de voet van de Karpaten, ligt misschien wel best bewaarde hoofdstad van Europa – Slowaaks Bratislava. Met veel verschillende Bratislava bezienswaardigheden.

Een klein, aantrekkelijk stadje vol met bezienswaardigheden Bratislava

Hoewel Bratislava een kleine stad is en niet dezelfde bekendheid heeft als Wenen of Praag, heeft het wel zijn charme en zijn er veel interessante bezienswaardigheden Bratislava. Het is zeker een bezoek waard en een leuke bestemming voor een stedentrip. Het charmante historische centrum dat alleen toegankelijk is voor voetgangers, beschikt over verschillende middeleeuwse gebouwen, interessante musea en gezellige restaurants. Echt de mooiste bezienswaardigheden van Bratislava.In de zomer vinden er veel culturele activiteiten plaats op de pleinen van de stad. Bovendien geeft Bratislava je een uniek gevoel en heeft het nog niet die bekendheid zodat het er druk is en er veel toeristen rondlopen. Maar, er zijn zeker veel Bratislava bezienswaardigheden te ontdekken.

Met een vriendelijke bevolking, prachtige gebouwen, veel geschiedenis, goed eten en goedkoop bier, en de is het een stad die het verdient om bekend te worden onder toeristen die Oost-Europa bezoeken. De officiële taal van het land is Slowaaks, maar overal wordt ook perfect Engels gesproken.

Top 10 bezienswaardigheden Bratislava

Hoewel het een klein stadje is, heeft Bratislava veel toeristische attracties te bieden. Hieronder vermelden we de belangrijkste bezienswaardigheden Bratislava om je zo te helpen een route door de stad te plannen.

Kasteel van Bratislava

Dit kasteel is een van de mooiste bezienswaardigheden van Bratislava en valt al op als je de stad inkomt. Het ligt hoog op een berg en torent daardoor prachtig boven de stad uit. Het is gemakkelijk te herkennen aan de 4 onderscheidende hoektorens. Het was oorspronkelijk de koninklijke residentie, maar tegenwoordig herbergt dit kasteel het Slowaaks Nationaal Museum en het Slowaakse geschiedenismuseum. Vanaf het kasteel heb je een prachtig uitzicht over de stad en de rivier de Donau.

De Kathedraal van St. Martin

Dit is een prachtige gotische kathedraal met een enorme geschiedenis. De 85 meter hoge toren is bijna overal in de stad zichtbaar en diende ooit voor de verdediging van de stad. Vroeger was dit de kroningskerk voor de Oostenrijkse koninklijke familie. Niet minder dan 17 vorsten werden hier gekroond. Binnenin vind je enkele mooie sculpturen die zeker tot de Bratislava bezienswaardigheden behoren.

St. Michaels Gate

Dit is de enige van de vier oude stadspoorten die het tot op de dag van vandaag heeft overleefd. De poort dateert uit de 14e eeuw, maar werd later herbouwd in barokstijl. Achter de poort bevindt zich een straat met smalle huizen die staan op de overblijfselen van een zogenaamde ‘barbakan’: een zeer uniek verdedigingssysteem uit de middeleeuwen. Zeker ook behorende tot de top 10 bezienswaardigheden Bratislava.

Het oude stadhuis

Eén van de Bratislava bezienswaardigheden is dit gebouw. Het staat in het midden van de oude stad, daterend uit de 13e eeuw. Binnenin bevindt zich het stadsmuseum. De eerste verdieping bevat archeologische vondsten en manuscripten, die een groot deel van de geschiedenis van de stad tonen. In de kelder worden martelwerktuigen en middeleeuwse executiemethoden tentoongesteld. Het is mogelijk om de toren, 45 meter hoog, te beklimmen, van waaruit je een prachtig uitzicht hebt op het stadscentrum.

Het Aartsbisschoppelijk paleis

Dit paleis wordt beschouwd als een van de mooiste gebouwen in de stad, gebouwd in de neoklassieke stijl van 1781. Het herenhuis was ooit de zetel van de aartsbisschop. Dit is waar de Pressburg-vrede werd ondertekend door Napoleon en de Oostenrijkse keizer Franz I na de Slag om Austerlitz in 1805.Tegenwoordig wordt het herenhuis gebruikt voor representatieve doeleinden en voor vele culturele evenementen. Binnenin vindt je onder andere een tentoonstelling van 6 kostbare Engelse wandtapijten uit de 18e eeuw.

President ‘s Palace

Kantoren van de Slowaakse president zijn te vinden in dit onlangs gerestaureerde Grassalkovicov-paleis uit de 18e eeuw in Hodžovo námestie.

Blauwe kerk

De kerk van St. Elizabeth is beter bekend als de Blauwe Kerk in Bratislava en behoort tot de Top 10 bezienswaardigheden Bratislava. Gebouwd in de vroege 20e eeuw in Art Nouveau-stijl, trekt het de aandacht door de blauwe kleur en de details met mozaïeken op de gevel. Het is een kerk die door de bevolking wordt gebruikt voor bruiloften en doopfeesten.

UFO-observatiedek

Dit observatiedek bevindt zich op de SNP-brug, oftewel de nieuwe brug of UFO-brug. Het behoort echt tot deze mooiste bezienswaardigheden van Bratislava. De brug is 95 meter hoog en biedt een prachtig uitzicht op Bratislava. Van hieruit is het mogelijk om het kasteel, de rivier de Donau en het historische centrum te zien. Het is een van de mooiste plekken om de zonsondergang in de stad te bekijken.

Het Hlavné-plein

Dit is het belangrijkste plein in Bratislava. Het is een grote open ruimte met goed uitzicht op alle gebouwen eromheen. Vanuit hier kan je de lokale architectuur goed observeren en de beroemde Rolando-fontein aanschouwen.

Tv-toren van Kamzík

Deze gigantische tv-toren kan vanuit verschillende hoeken van de stad worden gezien en heeft een van de beste uitzichtpunten in Bratislava. Hoewel niet erg dicht bij het centrum, is de weg naar de Kamzík Tv-toren vrij eenvoudig. Neem gewoon een bus die naar de wijk Koliba gaat.

Allemaal prachtige bezienswaardigheden Bratislava. Bezoek deze stad en ga deze mooiste bezienswaardigheden van Bratislava zelf bekijken!

0