dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

Waar je allemaal aan moet denken als je op reis gaat

By Posted on

Of je nu een wereldreis gaat maken, een citytrip binnen Europa of een maand gaat reizen, in alle gevallen is het verstandig om de nodige voorbereidingen te treffen. Je wilt immers met een veilig gevoel op reis gaan en zeker weten dat je niets vergeet. Om je op weg te helpen, lees je hier een aantal handige tips die je altijd in overweging kunt nemen.

1. Bepaal je budget en de reisduur

Het budget en de reisduur vormen de basis voor iedere reis. Wellicht heb je een tussenjaar en wil je het meeste uit dit jaar halen of je hebt juist een bepaald aantal weken vrij van werk waarbinnen je gaat reizen. Door je vliegtickets ruim van tevoren te boeken, kun je aanzienlijk wat kosten besparen. Daarnaast ben je in continenten als Azië en Zuid-Amerika relatief goedkoper uit dan in continenten als Noord-Amerika en Australië.

2. Investeer in de juiste bagage

Dit is een tip die door veel mensen onderschat wordt. Let er wel op dat een backpack of een koffer je beste vriend gaat zijn tijdens het reizen en dat kwalitatief goede bagage daarom aan te raden is. Samsonite bagage kopen kan hier een fijne uitkomst voor zijn. Je bent hierdoor verzekerd van stevige wieltjes onder een trolley en rugzakken met voldoende vakken met ritssluiting voor het opbergen van waardevolle documenten.

3. Zorg voor de juiste verzekeringen en regel op tijd je vaccinaties

De kans is groot dat je de beste deal hebt gevonden voor je vliegticket en al een leuke lijst op hebt gesteld met idyllische hotels of toffe backpack hostels waar je kunt overnachten. Maar heb je deze lijst ook al gemaakt voor je verzekeringen en vaccinaties? Denk er bijvoorbeeld aan dat je een reisverzekering nodig hebt en een ‘lang op reis’ verzekering nodig hebt als je 60 dagen of langer gaat reizen. Daarnaast kunnen vaccinaties vervelende infecties in het buitenland voorkomen. Laat je informeren door je huisarts welke vaccinaties er voor jouw reis aan worden geraden.

0