dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

Tips voor een bezoek aan de Chinese muur

By Posted on

Bezoekersgids voor de Chinese muur

De Chinese muur, een van China’s meest iconische bezienswaardigheden, strekt zich uit over meer dan 20.000 kilometer en doorkruist diverse landschappen. Als je van plan bent de Chinese muur bezoeken en je afvraagt waar je het beste kunt starten en hoe je optimaal kunt genieten van je bezoek, lees dan snel verder. We zullen hieronder tips voor een bezoek aan de Chinese muur toelichten waardoor jouw avontuur een is die je nooit zal vergeten.

Start je avontuur in Beijing

Beginnen in Beijing is een uitstekende keuze. Deze stad biedt gemakkelijk toegang tot verschillende secties van de muur via het openbaar vervoer. Veel georganiseerde tours starten ook hier, wat het een ideale uitvalsbasis maakt voor je eerste kennismaking met de muur. Wel is het zo dat het hier enorm toeristisch is. Hou jij van meer rust omdat je bijvoorbeeld op zoek bent naar de mooiste plekken voor een wandeling over de Chinese muur? Dan is Beijing niet aan te raden.

Vermijd drukte en kies een rustig stukje uit

Hoewel Beijing een populaire startplek is, kan het erg druk zijn. Zoek je meer rust tijdens je bezoek aan de muur, overweeg dan locaties die minder bekend zijn bij het grote publiek. Informeer bij locals naar de beste wandelroutes over minder bezochte delen van de muur, zoals bij Juyongguan. Hier vind je geen kabelbanen en dus aanzienlijk minder toeristen, wat zorgt voor een rustigere ervaring. De beste plekken om de Chinese muur te bezoeken krijg je altijd van locals te horen.

De beste tijd voor een bezoek

Vroeg opstaan loont als je de muur wilt bezoeken. Door vroeg te vertrekken vermijd je de grootste drukte en ben je sneller op weg naar de muur. Overweeg ook om de zonsopgang vanaf de muur te bewonderen, hoewel dit betekent dat je wel heel vroeg uit de veren moet. Dit unieke moment is het waard en zorgt voor een onvergetelijke ervaring. Mocht je dit willen doen, is het goed om dit op voorhand te bespreken met je gids. Zo weet je zeker dat je een prachtig avontuur in de ochtend aangaat, eentje die je nooit meer zal vergeten.

Een winterbezoek

Een bezoek aan de Chinese muur in de winter heeft zijn charmes, maar vereist goede voorbereiding. Het kan erg koud zijn, vooral op de hoger gelegen delen van de muur waar de wind vrij spel heeft. Zorg voor warme kleding, inclusief handschoenen en een sjaal, om comfortabel van je bezoek te kunnen genieten.

0