dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

Tips voor als je gaat kamperen in Frankrijk

By Posted on

Het plannen van een kampeertrip naar Frankrijk kan erg fijn zijn. Dit omdat er heel erg veel campings te vinden zijn, zodat je op zoek kunt naar de ideale voor jou. Of je nu op zoek bent naar een campings aan de côte d’azur of juist in Normandië; er is voor ieders wat wils, van kleine boeren campings tot grote campings met zwembaden en animatie teams. Het is echter altijd goed om te weten wat je kunt verwachten voordat je je gewenste camping kiest. Hier vind je enkele praktische adviezen en tips voor kamperen in Frankrijk.

Kampeer cultuur in Frankrijk

Franse campings, vooral in de zomer, zijn gevuld met veel bezoekers uit Europa, voornamelijk uit Engeland, Nederland, Duitsland en Spanje.

Er zijn veel campings in Frankrijk die gezinsvriendelijk zijn; ze hebben overdag kinderclubs met animatieteams en bieden avondentertainment voor gezinnen en tal van andere activiteiten om je gezin volledig te vermaken. Of, als je juist op zoek bent naar een rustige camping om te ontspannen en tot rust te komen, dan kun je op zoek naar een boerencamping. Nogmaals, het hangt helemaal af van wat je zoekt!

Als je besluit om je eigen tent mee te nemen, kun je ervoor kiezen om elektriciteit op je gewenste plaats te hebben. Ook zijn er veel staanplaatsen om uit te kiezen op campings in Frankrijk met vaste tenten, sommige met meer privacy dan andere.

Als je niet van slapen in een tent houdt maar toch graag op een camping verblijft, dan is het huren van een chalet misschien meer jouw stijl,. Dit geeft je namelijk alle gemakken van thuis zodat je de camping meer als een “glamping” -ervaring kunt maken.

Mag ik met mijn hond kamperen in Frankrijk?

Hondvriendelijke campings in Frankrijk zijn vrij gemakkelijk te vinden. Dit zou duidelijk moeten zijn uit de beschrijving van de camping. Het is aan jou om te controleren of je hond de reisdocumenten up-to-date heeft. Om Frankrijk binnen te komen met een hond heeft u het EU-hondenpaspoort nodig en moet het huisdier gechipt zijn. De hond moet daarnaast ouder zijn dan 15 weken, ingeënt tegen hondsdolheid en behandeld tegen lintworm. Kijk op de website van de Franse overheid voor een lijst van rassen die Frankrijk niet binnen mogen komen.

Naar Frankrijk reizen is relatief eenvoudig en gemakkelijk. Als je van plan bent om een ​​ camper te huren of een chalet te boeken als je eenmaal in Frankrijk bent en je hebt geen zin om met de auto te gaan, dan is de snelste en gemakkelijkste manier om met het vliegtuig of de trein te reizen.

Soorten campings in Frankrijk

Campings in Frankrijk zijn geclassificeerd volgens een sterrenclassificatiesysteem, van één ster tot vijf sterren, zoals hotels, waarbij vijf de hoogste campingclassificatie is op basis van de kwaliteit van de faciliteiten en de aangeboden kampeeruitrusting. Over het algemeen houdt het classificatiesysteem voor Franse campings rekening met de volgende

zaken:

– Sanitair

– Veiligheid en beveiliging

– De grootte van de camping

– Talen gesproken door het personeel

– Receptie en beschikbaarheid van personeel

– Toegang voor mensen met beperkte mobiliteit

– De infrastructuur

– Milieu-impact

Prijzen weerspiegelen over het algemeen het aantal sterren van de camping, maar kunnen van seizoen tot seizoen variëren. Bij het controleren op een camping in Frankrijk is het altijd raadzaam om te controleren of de door u gekozen camping ook geschikt is voor tenten, caravans of stacaravans of dat deze alleen vaste accommodaties te huur aanbiedt zoals chalets, bungalows en stacaravans. Je zult versteld staan hoeveel campings in Frankrijk alleen dergelijke accommodaties aanbieden en geen ‘losse plekken’ hebben!

0