dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

De mooiste plekjes van Finland

Finland is een prachtig land. Met enorme bergen, schilderachtige watervallen, prachtige fjorden en de kans om het noorderlicht te zien, is Finland een ongelooflijke bestemming. Vanwege de afgelegen locatie en het feit dat Finland duur is, slaan veel reizigers een bezoek over. Dit is echter een vergissing! Finland heeft veel te bieden en er zijn tal van manieren om hier geld te besparen. Hierdoor is het misschien wel een van de meest ondergewaardeerde bestemmingen in Europa, vooral als je van het buitenleven houdt!

Bezoek het Pakasaivo-meer

Het 60 meter diepe Pakasaivo-meer is een meromictisch meer, wat betekent dat het water aan de oppervlakte en op de bodem nooit vermengt. Normale meren vermengen zich minstens één keer per jaar wanneer het water aan de oppervlakte afkoelt en dichter wordt, waardoor het zinkt. Hierdoor ontstaat een zuurstofvrije omgeving waarbij de inhoud aan de onderkant perfect bewaard blijft. Het gebied staat bekend als de Hel van Lapland, omdat mensen vroeger geloofden dat er nog een rijk onder het meer was. 

leukste plekjes van Finland

Bezoek de King’s Road

Deze route is een oude postroute die loopt tussen Bergen, Noorwegen, naar de voormalige Finse hoofdstad Turku, en dan door Finland naar St. Petersburg, Rusland. Het pad van 330 kilometer dateert uit de 15e eeuw en volgt de zuidkust van Finland. Het is het hele jaar toegankelijk met goed geasfalteerde wegen en tal van mooie stops onderweg. Je zult herenhuizen, middeleeuwse kerken, kleine dorpjes en eindeloze schilderachtige landschappen tegenkomen. Je kunt de hele route in een dag met de auto doen, hoewel 2-3 dagen beter is, zodat je voldoende tussenstops kunt maken. Als je avontuurlijk bent ingesteld, kun je de route ook in ongeveer een week fietsen.

Ga ijsklimmen

Finland staat bekend om zijn indrukwekkende ijsformaties, waaronder bevroren watervallen en hoge ijsmuren in diepe kloven of valleien. Bedrijven kunnen je uitrusten met de juiste uitrusting en je kennis laten maken met ijsklimmen in plaatsen zoals Tajukangas Falls en Korouoma Canyon, dit is een van de meest populaire plekken om te ijsklimmen in het land. Als je geen hoogtevrees hebt en een beetje een sensatiezoeker bent, probeer dan abseilen vanaf de top van de Tajukangas-ijswatervallen… deze is ongeveer 30 meter hoog!

mooiste plekjes van Finland

Leer de Finse cultuurgeschiedenis

Het etnografisch museum voor lokale geschiedenis in Kemijärvi laat zien hoe het leven was op het platteland van Finland aan het begin van de 20e eeuw. Het hoofdgebouw is de thuisbasis van een traditionele boerderij en woonruimte, dus laat je precies zien hoe het leven was voor de Finse arbeidersklasse in die tijd. Naast het huis zijn er op het terrein een graanschuur, een werkplaats, een sauna, een schuur en een stal waar je kunt ronddwalen en verkennen. 

prachtige plekjes in Finland

Ga wandelen

Er zijn bijna 40 nationale parken in Finland, elk met wandelpaden en campings. In de winter zorgen ze voor geweldige plekken om te langlaufen of sneeuwschoenwandelen. Nuuksio National Park ligt op slechts 45 minuten van Helsinki en is gevuld met prachtige meren, groene bossen en rotsachtige paden. Archipelago National Park, in het zuidwesten van Finland, heeft meer eilanden dan welke archipel dan ook ter wereld. Met zijn rustige eilandjes en kleurrijke dorpjes is kanoën of kajakken in dit park een must. Als je buiten de gebaande paden wilt gaan, bezoek dan zeker het Pallas-Yllästunturi National Park in het noorden, waar je kunt wandelen en verblijven in traditionele dorpjes. Bovendien is wildkamperen gratis in alle nationale parken, aangezien Finland ‘freedom to roam’-wetten heeft die je in staat stellen om wild te kamperen in nationale parken als je stil en respectvol bent.

Bezoek de Lampivaara Amethyst mijn

Lampivara Hill staat bekend om zijn amethisten, wat een soort paarse kwarts is. De amethisten in deze regio zijn 6 miljoen jaar geleden gemaakt en tijdens een mijntour leer je meer over dit kostbare mineraal en krijg je de kans om te graven en je eigen mineralen te vinden om mee naar huis te nemen als souvenir. De mijn maakt deel uit van het Pyhä-Luosto National Park en ligt in het noorden van Finland, 90 minuten ten noorden van Rovaniemi. Tourprijzen variëren van 35-66 EUR per persoon en zijn inclusief vervoer.

De mooiste plekjes van Finland

Verken Raanua Wildlife Park

Dit is het meest noordelijke natuurgebied ter wereld en een leuke plek om met kinderen te bezoeken. Er zijn hier meer dan 50 verschillende diersoorten, waaronder de enige ijsberen in Finland, evenals lynxen, wolven en bruine beren. Omdat het voornamelijk een openlucht park is, kun je de dieren in een veel natuurlijkere omgeving zien dan in de meeste dierentuinen. Er is geen kunstmatige verlichting of overdekte omheiningen, dus je moet je eigen zaklamp meenemen als je later op de dag in de winter, wanneer de zon vroeg ondergaat, een bezoek brengt.

De leukste plekken van Finland
0